Skyhighatrist Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 Ja kupovao po zdravim hranama (nema u svim)... Link to comment
Valk Posted November 30, 2014 Share Posted November 30, 2014 bemti đumbir i ko ga napravi onako kvrgavog. elem, internet je u pravu, najlakše se čisti kašičicom. Link to comment
Tihajeza Posted December 1, 2014 Share Posted December 1, 2014 neki vele da sočivo valja prokuvati prvo i prvu vodu baciti, isto kao suljpa. neki vele ne mora, samo potapanje da nabubri. šta je istina? rado bih skratila kuvanje jela. pitanje br.2: mnogo sam se isprimala na heljdu. za sada je samo barim u malo vode i soli i jedem kao prilog, eventualno turam u sve mesto pirinča. ima li kakvo jelo gde može pametnije da se upotrebi? sa tapatoka Link to comment
yolo Posted December 1, 2014 Author Share Posted December 1, 2014 1. u kuvanju nema apsolutnih istina. ako ti socivo kod koga nisi primenila suljpa metod ne pravi nikakav problem tipa nadimanja stomaka i gasova, onda mozes slobodno da nastavis tako. ako ne, onda vidi da li ce ti bacanje prve vode poboljsati varenje sociva. sad, ima i onih koji tvrde da bacanje prve vode samo eliminise visak prljavstine iz mahunarki koje potice od raznoraznih uslova skladistenja, a da nema veze sa problemom nadimanja koji navodno potice iz hemijskog sastava povrca tj kombinacije UH i proteina cije istovremeno varenje izaziva ovakvu reakciju stomaka. sto se mene tice, moj kriterijum je velicina sociva. ako je crveno, vrlo sitno, mislim da tu nema nikakvog uticaja na varenje to da li bacis vodu ili ne, pre svega sto je kod njega najvisi procenat vlakana. vece socivo (kod nas braon, a ima i zelenog) se vec ponasa slicnije pasulju pa je tu preporuka da se baci prva voda. ali, bottom line - ako ti je skracivanje vremena kuvanja sociva imperativ, onda nema potrebe da gubis vreme. ali koliko ti se pa kuva to socivo? ako je dobro natopljeno, 20 minuta je maksimalno vreme da se svako skuva. 2. svi recepti za pirinac su primenjivi i na heljdu. guglaj buckwheat risotto - rizoto od heljde. skroz se isto sprema kao rizoto od pirinca, sa dolivanjem supice i postepenim zacinjavanjem. ruku na srce, struktura heljde je zanimljivija od one pirinca, plus taj nutty ukus kuvane heljde, plus to sto heljdu tesko mozes da tako brutalno prekuvas kao pirinac za rizoto pa ce uvek biti bar malo otpora pod zubima (a mozes da naciljas da ostane blago hrskavo).... eto. Link to comment
cmrlj Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 ja ne prdim od sociva. zato graskom venem cvece. Link to comment
yolo Posted December 2, 2014 Author Share Posted December 2, 2014 Pa zene ne prde/prdu. Link to comment
cmrlj Posted December 2, 2014 Share Posted December 2, 2014 znam. tako i ja, venem cvece, ne prdim. Link to comment
nezvanova Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 (edited) trazim po netu gde da kupim u beogradu kesten pire, ali da nije zasladjen i mnogi pominju izvesnu koradzijsku radnju, kod cvijiceve i ruzveltove...navodno se sve beogradske poslasticarnice tu snabdevaju kesten pireom... zna li neko jel ta radnja jos postoji, kako se zove i kojoj ulici je tacno /jer ja ne poznajem dovoljno beograd da bi skontala kad opisno dajete isnstrukcije :-)/ Edited December 5, 2014 by nezvanova Link to comment
ivy Posted December 5, 2014 Share Posted December 5, 2014 trazim po netu gde da kupim u beogradu kesten pire, ali da nije zasladjen i mnogi pominju izvesnu koradzijsku radnju, kod cvijiceve i ruzveltove...navodno se sve beogradske poslasticarnice tu snabdevaju kesten pireom... zna li neko jel ta radnja jos postoji, kako se zove i kojoj ulici je tacno /jer ja ne poznajem dovoljno beograd da bi skontala kad opisno dajete isnstrukcije :-)/ pisali su ovde bas o tome ali mene to ne zanima pa nisam zapamtila..sad da je darling tu ona bi znala..pitaj je kad se vrati Link to comment
ajgor Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 pisali su ovde bas o tome ali mene to ne zanima pa nisam zapamtila..sad da je darling tu ona bi znala..pitaj je kad se vrati Ima taraba sa reklamom na uglu Cvijićeve i Bistričke. Link to comment
nezvanova Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 e, dakle to je na uglu cvijiceve i bistricke...super! /a na tarabi pise da prodaju kesten pire ili je reklama samo za kore? :-) Link to comment
katamaran Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Jel to ovo? Vidi se da se vikaju Bratuljevic al je za reklamu suvise mutno. https://www.google.com/maps/@44.8100588,20.4806045,3a,15y,327.71h,76.07t/data=!3m4!1e1!3m2!1sGr_bPsggO3WDU4n1rcGacQ!2e0 Link to comment
ajgor Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Jel to ovo? Vidi se da se vikaju Bratuljevic al je za reklamu suvise mutno. https://www.google.com/maps/@44.8100588,20.4806045,3a,15y,327.71h,76.07t/data=!3m4!1e1!3m2!1sGr_bPsggO3WDU4n1rcGacQ!2e0 Bratuljević je pekara na uglu Cvijićeve i Bistričke, kestendžija je uzbrdo Bistričkom ka Albanske spomenice. Taraba sa reklamom stoji pored apoteke naspram pekare,na samom uglu sa Cvijićevom. Link to comment
Skyhighatrist Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 Telefon za porudzbine: 011 676 5578 Link to comment
katamaran Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 (edited) Bratuljević je pekara na uglu Cvijićeve i Bistričke, kestendžija je uzbrdo Bistričkom ka Albanske spomenice. Taraba sa reklamom stoji pored apoteke naspram pekare,na samom uglu sa Cvijićevom. evo ga :) https://www.google.com/maps/@44.8101873,20.4808645,3a,15y,96.99h,91.74t/data=!3m4!1e1!3m2!1sWYDPrkzuqq274JjoKoZLpg!2e0 Edited December 6, 2014 by katamaran Link to comment
Recommended Posts