Jump to content
IGNORED

Razna prakticna pitanja

yolo

Recommended Posts

Sipaš malo u leblebije kad ih potopiš. Pošto ja menjam vodu bar jednom, sipam i taj drugi put malo. Smekšava leblebije i dobije se glađa™ tekstura humusa. Samo je potrebno dobro ih isprati pre nego što se stave na krčk, pošto od sode pena bude još grđa.

onaj premia marcipan, iz one nadrkane serije, crna kutija zlatna slova, valja li cemu? zanima me onaj sto je ili obican ili je sa nugat aromom, vocni manje. probao neko?

Grozota živa taj s nugatom. Marcipan nije preliven čokoladom nego onim kakao prelivom kao za šećerne table. Ne znam za voćne ukuse, na deklaraciji ionako piše da nije čokolada nego kakao preliv ili tako nešto.

ovo za sodu bikarbonu nisam znao, kako se ona koristi?
kuvanje pasulja/leblebija/bilo kog povrca u baznoj vodi rezultuje u brzem smeksavanju.hemijsko fizicki razlog (ukratko, ako sam ga dobro skapirao):pektin i celuloza daju cvrstocu povrcu. ako je voda "kisela" (po ph vrednosti) pektin je veoma stabilan i gotovo ga je nemoguce razgraditi (prilepi mu se neki vodonikov jon i ucini da bude ko kremenkamen).ako je voda bazna to ne moze da se desi pa se pektin vrlo lako razlaze a povrce smeksava.a od obicne, tvrde i blago kisele vode napravis baznu dodavanjem sode bikarbone.na kraju je lako neutralises limunom koji ionako ide u humus.poenta price: ako hoces nekog da zajebes - dodaj malo sirceta u pasulj koji kuva ;)

auf. kakav downer. ne podnosim marcipan ako je presladak (kao ovih hlepcici kod svercera po pijacama) i kada nije u crnoj cokoladi.najgora stvar je sto sam cuo da onaj lik sto je pravio marcipan, da li se zove arex ili tako nekako, snabdevao pola ovih ozbiljnih proizvodjaca tipa anthona berga ili niedereggera, a njegov koji je mogao da se kupi ovde bio tezak krsh isto. moguce je da pravi za maxi taj premijin

dal je normalna pojava da se u vaki recept za koh ne stavi prasak za pecivo? :unsure:http://www.coolinari...cept/kokos-koh/meni je u subotu sve ispalo gnjecavo i plivalo je u ovolko mleka
ma normalno je da u koh ne ide prasak za pecivo, ali je normalno i da koh pravis sa grizom, nikako sa brasnom!foolproof koh: 6 jaja, 6 kasika secera, 9 kasika psenicnog griza. za preliv 750 ml mleka + 3-4 vanilin secera.
  • 2 weeks later...

stavi ih u neku posudu sa vodom.ako plutaju, onda bacaj, ako potonu, onda su ok ... tako kažu.u svakom slučaju, empirija, razbij pa proveri dal' dismr :Di ako sve ukazuje na to da su dobra, jesti ih isključivo termički obrađena