Tolaa Posted July 23, 2012 Posted July 23, 2012 Zna li neko od svetskih putnika, da li je dozvoljeno napuštati aerodrome u EU tokom tranzita? Konkretno, imam jedno 8h u Milanu u povratku iz Portoa u Bg. Kontam da nije problem, s obzirom da nam ne treba viza i da je originating flight isto iz EU. Naravno, jasno je da mora da se prođe pasoška i ine kontrole na izlasku/ulasku.Izvinjavam se ako je već bilo.Dozvoljeno je. Ja to uvek radim kad imam vise od 4-5 sati izmedju letova. Kad budes izlazio, nemas pasosku, posto se kreces u okviru EU, imas je samo kad se budes vratio na aerodrom i isao u zonu za letove van Sengena (tu kontrolu bi svakako imao cak i da ne izlazis sa aerodroma).
Đipalo Junuz Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 Da li postoji neki poseban razlog zašto su orbitz i expedia sklonili jatove letove iz svojih kombinacija?
jms_uk Posted July 26, 2012 Posted July 26, 2012 (edited) Mozda je do nesto do US expedie, neke druge i dalje nude [nl, mx, jp]: Edited July 26, 2012 by jms_uk
katamaran Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) Da se nije danas desio neki incident sa nekim avionom iznad Beograda dok je sletao na Surcin? Vreme oko 17:50Odjednom mi je privukao paznju bljesak na nebu. Kad sam pogledao video sam zesce osvetljen avion koji se za par sekundi postepeno ugasio. Ne deluje mi to kao normalno ponasanje aviona.Pogodio ga grom ili otisao motor?http://www.youtube.com/watch?v=036hpBvjoQwne lici mi na ovo. Nisam primetio munju a svetleo je 2-3 sekunde. Posle je najnormalnije nastavio da slece sa ugasenim svetlima.edit: verovatno je ovajAZ 594JU 8405 ROME 17:40 17:47 A5 Airbus A321 Sleteo u 17:56 Edited July 29, 2012 by katamaran
jms_uk Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 Posle je najnormalnije nastavio da slece sa ugasenim svetlima.Kojim svetlima? Onim za sletanje?
katamaran Posted July 29, 2012 Posted July 29, 2012 (edited) Kojim svetlima? Onim za sletanje?Iz daljine je delovao potpuno neosvetljen posle opisanog dogadjaja.edit: vidim da nisam opisao moju poziciju iz koje sam ovo gledao.Video sam ga sa Kalisa i ovo sa bljeskom se desilo par sekundi pre nego sto ce da zamakne iza zgrade CK. Pretpostavljam da je neki minut kasnije sleteo na Surcin.Moguce da je ipak bila munja jer je nesto kasnije krenulo nevreme a cujem da je u zapadnim delovima grada tada vec trajalo.edit 2: mada samu munju nisam video a avion je svetleo 2-3 sekunde i posle se postepeno ugasio. Svaki dan vidjam avione kako prelecu a ovako nesto do sada nisam video :) Edited July 29, 2012 by katamaran
Tresko Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Iz daljine je delovao potpuno neosvetljen posle opisanog dogadjaja.edit: vidim da nisam opisao moju poziciju iz koje sam ovo gledao.Video sam ga sa Kalisa i ovo sa bljeskom se desilo par sekundi pre nego sto ce da zamakne iza zgrade CK. Pretpostavljam da je neki minut kasnije sleteo na Surcin.Moguce da je ipak bila munja jer je nesto kasnije krenulo nevreme a cujem da je u zapadnim delovima grada tada vec trajalo.edit 2: mada samu munju nisam video a avion je svetleo 2-3 sekunde i posle se postepeno ugasio. Svaki dan vidjam avione kako prelecu a ovako nesto do sada nisam video :)Svetla u putničkoj kabini moraju da budu ugašena tokom sletanja.
katamaran Posted July 30, 2012 Posted July 30, 2012 Ne buni mene sto je on posle bio u mraku. Mene buni sto je u trenutku bio izuzetno osvetljen (tako mi je i privukao paznju)Sigurno je bila neka najnormalnija pojava ali je jako cudno izgledalo.
jms_uk Posted August 25, 2012 Posted August 25, 2012 Evropa-Amerika-Evropa, kupovina do ponedeljka, letovi do novembra, za €165Za nesto malo vise para, ima i Juzna Amerika.
Caligula Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Jer leteo neko za Solun JAT-om u skorije vreme? Na sta lici avion?
jms_uk Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 Nisam nikad leteo ovim Jat-ovim, ali poslednji ATR-72 kojim sam isao [austrijski Eurowings] je bio sasvim OK za kratko putovanje od sat-sat i po.Ako sedis napred, ispred motora, manje je bucno.
Bat Bat Posted August 26, 2012 Posted August 26, 2012 steta sto ne leti B727, da probas nova jatovska sedista pa da nam pricas kako je
Recommended Posts