jms_uk Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 US Airways, tj regionalni operatori.Ako jos uvek imas NZ Elite status, trebalo bi da mozes da izvuces extra legroom mesta za dz. [ako letis u Y]Sto me podseti: znas li ti tu kod tebe nekog NZ Silver-a? Imam dve propusnice za NZ lounge [ali samo za Silver members]. Pokusavam vec mesecima na FT da ih zamenim za neke milje/bilo sta drugo, ali ne ide - 'ajd' bar da usrecimo nekoga :D
banecare1 Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Tajmir :D leti sezonski za Tivat [i nekoliko destinacija u Egiptu i Grckoj].to je ta ekipa: tajmir, yamal, nordstar...predpostavio sam da u moskvi konsoliduju turiste sa severa i dalje na more, ali u avionu vecina putnika bili moskvici.
jms_uk Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 (edited) Kako najjeftinije da stignem do Nairobija?Condor?Ili daj datume i moguce polazne aerodrome sta sve ima. Edited July 3, 2012 by jms_uk
Parsons Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 E, hvala. Nisam se setio da pogledam Condor, trazio sam preko airarabia. Datumi negde u septembru, nedelju dana...uf, dobro je. ja mislio da posle dubaija, kijeva (ili bese nesto drugo iz tog kraja) i beca treba da pisemo na zadatu temu prednosti i mane zivota u...btw, pogledaj opodo.de ;)
jms_uk Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Koliko vidim na brzaka - ispod €600 i nema nesto izbora :(Turkish [Cologne-Istanbul-Nairobi] je najjeftinije.Posle idu Ethiopian, Emirates...Condor je €620, direktno.
Zverilla Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) u junu bilo i tesko sletanje na domodedevo zbog uragana u moskvi, relativno mali avion (foker) pa se propadanje zestoko osetilo, bilo je uzdaha po salonu. sto je najgore propadao je prilikom manevrisanja na alt 2-3000m.nevezano za tvoje konkretno iskustvo - da li neko zna kojom se brzinom prosecno propada? Edited July 4, 2012 by Zverilla
jms_uk Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 nevezano za tvoje konkretno iskustvo - da li neko zna kojom se brzinom prosecno propada?2000-2500 ft per minute
Аврам Гојић Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 ajmo to malo preciznije, Dzejmse :)ako hoces da ti je ugao udobna 3 stepena, standardno u putnickoj avijaciji, pomnozi brzinu letelice, u cvorovima, sa 5, i dobices brzinu propadanja (rate of descent) u stopama. znaci ides 300 cvorova, rate of descent je 1.500 f/min.ako hoces da pri ovom uglu sidjes sa 15000 fita na 10000 fita, i brzina ti je 300 cvorova, uzmi 5 iz razlike od 5000 fita i pomnozi sa 3 sto ti kaze da treba da pocnes spustanje na 15 nautickih milja od tacke na kojoj treba da si na 10000 fita.spustanje od 2.500 f/min je malo divljacko, cini mi se, mozda gresim
jms_uk Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 spustanje od 2.500 f/min je malo divljacko, cini mi se, mozda gresim2000 je blize proseku, ali zavisi sve naravno od avio kompanije, aerodroma, pilota, vremenskih uslova i dr.Generalno, vrlo grubo, govoreci, postoje dve varijante spustanja [bar iz mog iskustva]: postepeno, stabilni rate of descent koji pocinje dalje od aerodroma; i ono brze, kad stignu skoro do/iznad aerodroma i onda pomocu 'S-bends' gube visinu brze.
Аврам Гојић Posted July 4, 2012 Author Posted July 4, 2012 to da. u varijanti sa kruzenjem ponire se brze.
jms_uk Posted July 4, 2012 Posted July 4, 2012 (edited) JMS-e kad ćeš da polažeš za pilota? :DCim skupim 6-7 soma funata. Edited July 4, 2012 by jms_uk
jms_uk Posted July 5, 2012 Posted July 5, 2012 Nisam jos, ali posto su usli u Star Alliance pre par meseci, nadam se da cu imati priliku uskoro. Imas ovde customer reviews - pa vidi.
dragance Posted July 10, 2012 Posted July 10, 2012 Hate za AirNZ (jedan od retkih), idem do USA krajem Jula i sektor ok AKL do SFO ne mogu da iskoristim poslednji complimentary upgrade za business premier klasu... A kako je ta ruta sa 744 umesto sa super modernim dizajnom 773 koji leti za/od LAX, bice smaranje u premium economy. :(
Recommended Posts