jms_uk Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Ako je sve Alitalia onda su spojeni letovi !!? Cekace te ... A i ako te ne sacekaju, stavice te na sledeci let.
I*m with the pilots Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Tresko, ovaj FCO je bilo razmisljanje za let za Ameriku ali sad mi osobe u pitanju rekose da su nasli bolju varijantu sa KLMom pa Rim otpada. :) Znam da si nekom davao savete za FCO pa sam zato htela da pitam, jer nemam predstavu kakav je aerodrom.
Tresko Posted July 15, 2015 Posted July 15, 2015 Tresko, ovaj FCO je bilo razmisljanje za let za Ameriku ali sad mi osobe u pitanju rekose da su nasli bolju varijantu sa KLMom pa Rim otpada. :) Znam da si nekom davao savete za FCO pa sam zato htela da pitam, jer nemam predstavu kakav je aerodrom. Ma aerodrom je veliki ali praktično uvek u raspadu što se organizacije tiče. Štrajkuju često, nekad i bez najave. Pritom im je pre nekoliko meseci izgoreo T3, i tako otkinuo još 40% funkcionalnosti, tako da sada samo mogu da zamislim kakav je tamo cirkus.
rajka Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 izvinjavam se sto stavljam ovde, ne znam gde drugde, a ima posredno veze sa putovanjima. imam visak prtljaga i razmisljam o opcijama. jedna je da posaljem u srbiju postom neki visak (ako je jeftinije od drugih opcija). ali me zanima da li bi srpskoj carini palo na pamet da tako nesto carini, ili mi trazi specjalne deklaracija ili sta ja znam sta. radi se o odeci i licnim stvarima. ako je neko imao iskustva sa excess baggage kako ste resili?
rajka Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 zanimljivo i mozda nekom bude korisno: all you can eat letenje za $1,500 mesecno http://techcrunch.com/2015/06/19/onego-unlimited-flights/
Frank Pembleton Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 (edited) izvinjavam se sto stavljam ovde, ne znam gde drugde, a ima posredno veze sa putovanjima. imam visak prtljaga i razmisljam o opcijama. jedna je da posaljem u srbiju postom neki visak (ako je jeftinije od drugih opcija). ali me zanima da li bi srpskoj carini palo na pamet da tako nesto carini, ili mi trazi specjalne deklaracija ili sta ja znam sta. radi se o odeci i licnim stvarima. ako je neko imao iskustva sa excess baggage kako ste resili? Ja sam se na službenim putovanjima susreo sa novom kvarnom praksom da nije više samo kilaža nego i na komad.E ja zadnjih 4-5 puta zavijem u onu providnu foliju dve stvari i predam na čeking. Kada sam morao da predam dva komada bilo je 70€ po ušima! Edited July 16, 2015 by Frank Pembleton
nera Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 izvinjavam se sto stavljam ovde, ne znam gde drugde, a ima posredno veze sa putovanjima. imam visak prtljaga i razmisljam o opcijama. jedna je da posaljem u srbiju postom neki visak (ako je jeftinije od drugih opcija). ali me zanima da li bi srpskoj carini palo na pamet da tako nesto carini, ili mi trazi specjalne deklaracija ili sta ja znam sta. radi se o odeci i licnim stvarima. ako je neko imao iskustva sa excess baggage kako ste resili? odeca i licne stvari se ne carine kad idu kao kargo, tj. prolaze skracenu proceduru, jedino sto moras da se pojavis na aerodromu, nadjes speditera koji ce to da ti zavrsi i platis nesto za uslugu. potrebna ti je avio karta i pasos, spisak stvari, i to je to. sad, jeftinije je sigurno nego da placas overweight ali moras da se iscimas sa procedurama i 99% ne mozes da dobijes kofer za krace od 2 dana.
jms_uk Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 izvinjavam se sto stavljam ovde, ne znam gde drugde, a ima posredno veze sa putovanjima. imam visak prtljaga i razmisljam o opcijama. jedna je da posaljem u srbiju postom neki visak (ako je jeftinije od drugih opcija). ali me zanima da li bi srpskoj carini palo na pamet da tako nesto carini, ili mi trazi specjalne deklaracija ili sta ja znam sta. radi se o odeci i licnim stvarima. ako je neko imao iskustva sa excess baggage kako ste resili? U zavisnosti odakle polazis, mozda postoji kreditna kartica koja bi ti dala dodatnih 2-3-4 torbi za dz. Ili da putujes sa nekim ko ima status u FF programu [i benefit dodatnog prtljaga za dz] :)
rajka Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 (edited) odeca i licne stvari se ne carine kad idu kao kargo, tj. prolaze skracenu proceduru, jedino sto moras da se pojavis na aerodromu, nadjes speditera koji ce to da ti zavrsi i platis nesto za uslugu. potrebna ti je avio karta i pasos, spisak stvari, i to je to. sad, jeftinije je sigurno nego da placas overweight ali moras da se iscimas sa procedurama i 99% ne mozes da dobijes kofer za krace od 2 dana. znam za speditere, ali sam pitala za postu, bukvalno da odem u post office sa paketom, znaci teoretski ja ne moram ni da putujem, nego samo posaljem licne stvari. gledala sam speditere ali su dosta skupi (i inace, a posebno za u srbiju), pa sam mislila da vidim da li je slanje postom bolja opcija. Edited July 16, 2015 by rajka
rajka Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 U zavisnosti odakle polazis, mozda postoji kreditna kartica koja bi ti dala dodatnih 2-3-4 torbi za dz. Ili da putujes sa nekim ko ima status u FF programu [i benefit dodatnog prtljaga za dz] :) dobra ideja za cc, imam barclaycard, ali jel ima sanse da radi sa wizz airom?
nera Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 znam za speditere, ali sam pitala za postu, bukvalno da odem u post office sa paketom, znaci teoretski ja ne moram ni da putujem, nego samo posaljem licne stvari. gledala sam speditere ali su dosta skupi (i inace, a posebno za u srbiju), pa sam mislila da vidim da li je slanje postom bolja opcija. mozes i postom da posaljes sigurno, samo nisam sigurna kako ide za preuzimanje, postari ne nose nista vece od koverte, pretpostavljam da dostave samo ono obavestenje za preuzimanje. sigurno je povoljnije od standardnih kargo posiljki i kurira. proveri jos negde jer nemam iskustva sa prijemom licnih stvari preko poste, tj. da li mogu nesto da smaraju sa procedurama.
jms_uk Posted July 16, 2015 Posted July 16, 2015 dobra ideja za cc, imam barclaycard, ali jel ima sanse da radi sa wizz airom? Nece da moze, ja sam mislio na legacy carriers. Zavisno od rute i datuma putovanja, wizzair naplacuje €15-45€ po torbi do 32kg. Ne znam koliko posta trazi, ali mi se cini da ce biti vise od ovog? Mozes i da izracunas ovde: https://wizzair.com/en-GB/wizzbaggagefeecalculator
Recommended Posts