Jump to content

Aerodromi i letenje

Featured Replies

Just now, radisa said:

Ima još jedan let posle, ali sve mi je na jednoj karti, ako to uzmem...

Ako je na jednoj karti, na njima je da te dobace do konacnog odredista...

1 minute ago, radisa said:

Nego mi je problem da uklopim još nešto, sad... Jbt, cene za povrtak 19 decembra su užasne, duplirano bukvalno, u odnosu na druge datume... To se nisam nad'o...

Pa tu ulazis vec u gastoske termine preb bozicne i novogodisnje praznike

• Replies 5k
  • Views 368.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• ToniAdams
    ToniAdams

ljudi, stigao je, hvala svima! mislim da je sve na mestu, iz nekog razloga je ruckica rajfeslusa pokidana.   moguce da sam malo vise izdramio, ali sve je toliko suludo od pocetka delova

• Pisao sam o kašnjenju leta na Kipar. Danas je stigla kompenzacija od ~270 e po osobi 

• Aerodrom ima neke vrlo konkretne probleme koji uvek iznerviraju a mogli bi da se (relativno lako) srede: Na ulazu u aerodrom imas jedan deo check-in a onda posle hodnika od 50 metara, drugi. N

Posted Images

32 minutes ago, jms_uk said:

Ako je na jednoj karti, na njima je da te dobace do konacnog odredista...

Pa tu ulazis vec u gastoske termine preb bozicne i novogodisnje praznike

Pa da, to uzimam za ćerku, uklopi sve, nekako...

@radisa

Ovaj.... zašto ne uzmeš Amtrak do Ričimonda? DC Metro je besprijekoran, dovede te direktno pod Union Station, i onda si u Ričimond za relativno male pare

Edited by Roger Sanchez

E jbg, da sam znao...

Ovo mi je prvi put da idem, videcu za sledeci... Bice toga jos...

2 hours ago, radisa said:

Ovo mi je prvi put da idem, videcu za sledeci... Bice toga jos...

E pa čestitamo situaciju 🤔

Juče sam putovala sa beogradskog aerodroma i prijatno se iznenadila kada sam videla automate za kontrolu pasoša. Nisu radili svi, ali nije bilo velike gužve. Ponekom se desilo da ne može da mu očita pasoš, ali tu je bila devojka koja je pomagala u takvim situacijama.

I tako ja zadovoljna lepo i brzo prođem, samo da bih shvatila da svi mi koji smo prošli kroz automate nailazimo na rmpaliju u policijskoj uniformi, koji sedi za nekim stolićem kao prerasli osnovac u školskoj klupi, i traži nam pasoše da bi udario pečat. 😅

Izgledalo je kao skeč iz TLN.

Ima isto to (osim mini klupe) i na aerodromima u Italiji za neke third country nationals (UK, US, CA, AUS i sl). Ni ne gledaju gde otvaraju pasos da lupe pecat (npr. Preskoce po 10-20 praznih strana).

Pa mora pečat da bude u pasošu. U svakom slučaju je brža procedura nego da ideš na redovan šalter.

Nije tako bilo ranije (pre mozda mesec dana). Posle automata nije bilo udaraca pecata.

23 minutes ago, Lezilebovich said:

Nije tako bilo ranije (pre mozda mesec dana). Posle automata nije bilo udaraca pecata.

Kad sam poslednjih dva puta isao, na izlasku iz srbije su lupali, a na ulasku samo strancima...

1 hour ago, goofs said:

Pa mora pečat da bude u pasošu. U svakom slučaju je brža procedura nego da ideš na redovan šalter.

Ne mora. Prolazila sam kroz ovakve kontrole na bar četiri evropska aerodroma i nigde mi nisu lupali pečat.

Na kojim aerodromima, tj. odakle-dokle si išla?

Poprilično sam siguran da kad ulaziš u tuđu pasoš-teritoriju (znači ne kad se šetaš po Šengen zoni) moraš da imaš pečat na ulasku i pečat na izlasku. Zato pasoš i služi, da bi onaj tamo na Bliskom istoku video gde si sve putovao, bez da ima uvid u interne MUP sisteme drugih država.

Iz istog razloga ulazak u Srbiju sa domaćim pasošem nije bitan.