Jump to content

Polovnjaci

Featured Replies

Japanskim dizelima izbijes DPF i pouzdanos off the charts

Brzi gugl kaže:

Jes bilo sumnjivo...

Novi Dusteru, eve me!

Edited by jezovuk

Novi Duster najbolja kupovina pa nekoliko praznih mesta..... dominacija.

7 minutes ago, Eleniko said:

Novi Duster najbolja kupovina pa nekoliko praznih mesta..... dominacija.

Gledao one 1,2 tce benzin?Ne znam.

4 minutes ago, askeladden said:

Gledao one 1,2 tce benzin?Ne znam.

barem su dali 1.2

honda ugrađuje 1.0 motore

ok honda je honda ali brte nemojte, niste kinezi

Kako uzeti novi Duster 1.2 pored par godina stare Mazde CX-nesto, DS7 i slicnih lepih modela sa jacim motorima? Ok, ti novi su lepsi dosta nego pre ali nekako taj osecaj da vozis Daciu, to je kao da si se predao i da ti je sve u zivotu postalo totalno nebitno.

12 minutes ago, Zli Gli said:

Ok, ti novi su lepsi dosta nego pre ali nekako taj osecaj da vozis Daciu, to je kao da si se predao i da ti je sve u zivotu postalo totalno nebitno.

Dacija je put do uspeha, ja sam vozio Stepway, pre 10+ godna... fantom

Ta Dacija je inače još u porodici, 250K, motor i dlje radi ok, nikakvih većih kvarova nije bilo...

naravno bre

Edited by Eleniko

@Zli Gli Koji je to auto bolji od Moskviča?

Tj. šta ima da se kupi (novo ili polovno) da može da preveze četvoročlanu porodicu (sa prtljagom) gde treba po gradu i otvorenom putu, a da može i van puta smisleno (klirens od bar 18cm, idealno preko 20cm, i 4x4 pogon) i da košta do 30k evromaraka? 200k+ km / 7+ godina starosti stop.

Kodiaq

kodiaq qrac

4x4 najjeftiniji počinje od 39k /benzin/ pa nastavlja sa 44k /dizel/

pardon dizel je 46k

plus doplata za boju 600e, majke im ga spotaknem

duster 4x4 u srednjem /jako dobrom/ paketu expression je 24k

totalni best buy, bez obzira na sve. i neiskompleksirani vozači to znaju, zato i jeste u 5 najprodavanijih u evropu, a kao SUV suvereno broj 1

Edited by Eleniko

Duster u top nivou opreme, sa svim dodacima osim najvećih felni i grejanja sedišta i volana 27k.

Na oglasima ima 1 Kodiaq za 24k, sa razumnom kilometražom, ali star 6 godina.

Ima i 1 Forester star 7 god za 23k i 1 star 5 god za 27k (neregistrovan, Norveške tablice).

Ima i Geely Atlas Pro, ali gepek mu je manji nego na Opel Merivi koju trentno vozim (<400L), plus sam i dalje malo skeptičan za dugoročnu dostupnost delova.

To sam našao. Kodiaq jeste najrazumnija alternativa, ali za cenu novog Dustera ide ili 6+ godina star ili 100+ kkm. A Duster ima i 7 god garancije i beskamatno 10k eur na 3 godine. Još da ima jači motor...

nije duster težak u rukama onoliko kako izgleda, 130KS je sasvim dovoljno u stvarnom svetu za tih oko 1300-1400kg ako nisi alav

te fore sa automobilima od preko 2 tone koji ubrzavaju za 6 sek 0-100 sa 250KS treba ostaviti ćacima, to ne treba nikom normalnom

Ja nisam ni kompleksas (po pitanju marke automobila) niti mi treba milion kubika i konja ali nekako Dacia Duster 1.2 turbo VS neka jaca marka s jacim motorom i do 6-7 godina starosti sa do stotinak hiljada km, pa uvek ovo drugo jbg. Lepse su te Dacie nego one stare ali nedovoljno, prosto ima mnogo lepsih modela.

Recimo taj DS7 mi je fantazija, pa Cupra Formentor, itd itd. Ne znam kakav im je klirens ali po pitanju dizajna sami vrh.