Time Crisis Posted February 27 Posted February 27 (edited) Pričam neki dan s drugarom na ovu temu i zanima me šta ostali misle - da li biste za iste pare radije kupili auto iz više klase, s boljim motorom i opremom ali polovan ili iz niže/slabija oprema i motor, ali nov? Radi lakšeg poređenja neka bude u okviru istog brenda, npr. za iste pare skroz novu Corollu ili 4-5 godina star RAV/Camry sa 150-200k? Ili nova Oktavija vs polovan Kodiaq i slično Ne kupuje trenutno niko ništa, ali možda nekom bude korisno. Edited February 27 by Time Crisis
BWA Posted February 27 Posted February 27 10 minutes ago, Time Crisis said: Pričam neki dan s drugarom na ovu temu i zanima me šta ostali misle - da li biste za iste pare radije kupili auto iz više klase, s boljim motorom i opremom ali polovan ili iz niže/slabija oprema i motor, ali nov? Radi lakšeg poređenja neka bude u okviru istog brenda, npr. za iste pare skroz novu Corollu ili 4-5 godina star RAV/Camry sa 150-200k? Ili nova Oktavija vs polovan Kodiaq i slično Ne kupuje trenutno niko ništa, ali možda nekom bude korisno. Zavisi od tvojih prihoda. Manji prihodi/nov auto pod garancijom i obrnuto. 1
kud u maglu Simoviću Posted February 27 Posted February 27 vrlo diskutabilno, ali samo u pogledu polovnog vozila ako je to polovno iz kategorije <4g svakako pre njega, npr. kod škodiaka iz primera pre octaviu shvatio sam da je dvojba između polovnog tzv premijum klase 1
Time Crisis Posted February 27 Posted February 27 6 minutes ago, kud u maglu Simoviću said: shvatio sam da je dvojba između polovnog tzv premijum klase Da, srednja klasa nova ili viša/premium 3-4 ili 5 godina polovnjak
Zli Gli Posted February 27 Posted February 27 Uvek pre polovan luksuzniji, ako mi se vise svidja od tog novog u nesto nizoj klasi. Otprilike cena polovnjaka padne drasticno cak i ako je za 4-5 godina presao <100 hiljada km a to je bas smesno. Npr. vozio sam sad par dana BMW X3 2020. sa 94 hiljade km i naravno da bi pre uzeo njega nego npr. novi X1 jer mi se prosto mnogo vise svidja X3 a ovaj je kao nov. 1
ZokiAsov Posted February 27 Posted February 27 Zavisi od para, sto bi boris petkov rekao mi smo takvi ljudi kompleksasi, uvek sprat vise od komsije. Daj audija daj bembaru a posle kad ode neki deo ne mora dete bas na svaku ekskurziju, zlatibor je ionako sranje postao Treba biti realan, 4-5 godina star premijum je i dalje nov, nov, nov dioda, mrtvi full.. ako je regularno odrzavan. Ali svako dalje odrzavanje ce biti skuplje od nekog novog srednje klasasa, koji ce uglavnom biti menjaj ulje i vozi 4
bios Posted February 27 Posted February 27 Zavisi i od potreba. Ako se vozika pomalo tipa 5-10K godišnje nije problem skup deo. Ali ako će da se prelazi više i samo zamena guma je mnogo bolnija.
Time Crisis Posted February 27 Posted February 27 1 hour ago, ZokiAsov said: Zavisi od para, sto bi boris petkov rekao mi smo takvi ljudi kompleksasi, uvek sprat vise od komsije. Daj audija daj bembaru a posle kad ode neki deo ne mora dete bas na svaku ekskurziju, zlatibor je ionako sranje postao Realno proizvođači su prilično bezobrazni kad su u pitanju cene novih... jedna Fabija u višim nivoima opreme (u kojima dolaze razne asistencije za vožnju, kvalitetniji farovi i slično, ne smo klasičan "luksuz") ide oko ili čak preko 25 hiljada, a za sličan iznos se može naći dobro nakrcan premijum 2 1
x500 Posted February 27 Posted February 27 6 hours ago, Time Crisis said: da li biste za iste pare radije kupili auto iz više klase, s boljim motorom i opremom ali polovan ili iz niže/slabija oprema i motor, ali nov? Nov Ja generalno kupujem nova kola (kompakt klasa karavan), vozim 10+ godina, i prodam ih sa oko 200k km. Na taj nacin imam uvek siguran auto sa 1 do 2 vandredna odlaska kod majstora i trosak amortizacije oko 100 eur /mesec. 1
ZokiAsov Posted February 27 Posted February 27 2 hours ago, Time Crisis said: Realno proizvođači su prilično bezobrazni kad su u pitanju cene novih... jedna Fabija u višim nivoima opreme (u kojima dolaze razne asistencije za vožnju, kvalitetniji farovi i slično, ne smo klasičan "luksuz") ide oko ili čak preko 25 hiljada, a za sličan iznos se može naći dobro nakrcan premijum Slazem se za 25 soma moze i a3, a4, serija 1, x1 ... 4 godine stari
kud u maglu Simoviću Posted February 27 Posted February 27 fabia(nova viši paket) vs. a3 4 god ne da ne mogu da stanu u istu rečnicu, već ni u isti univerzum 3 1
napadaj Posted February 27 Posted February 27 Danas sam gledao jedan A5. 4 godine star, prešao 56k, 2.0 dizel motor, S line oprema... Ali oba zadnja krila peglana. Tip se kune da je sve rađeno u ovlašćenom servisu, dao broj šasije, može provera kod bilo kog majstora, ali meni se to ne sviđa. A auto prelep, očuvan, sve fantastično, prosto previše dobro da bi bilo istinito.
kud u maglu Simoviću Posted February 27 Posted February 27 pa od kad ti ovlašćeni peglaju krila, zar se tu ne rade zamene kompletnog krila ja bi to proverio kod servisa 1
Recommended Posts