Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted (edited)

Pričam neki dan s drugarom na ovu temu i zanima me šta ostali misle - da li biste za iste pare radije kupili auto iz više klase, s boljim motorom i opremom ali polovan ili iz niže/slabija oprema i motor, ali nov?
Radi lakšeg poređenja neka bude u okviru istog brenda, npr. za iste pare skroz novu Corollu ili 4-5 godina star RAV/Camry sa 150-200k? Ili nova Oktavija vs polovan Kodiaq i slično

Ne kupuje trenutno niko ništa, ali možda nekom bude korisno. :)

Edited by Time Crisis
Posted
10 minutes ago, Time Crisis said:

Pričam neki dan s drugarom na ovu temu i zanima me šta ostali misle - da li biste za iste pare radije kupili auto iz više klase, s boljim motorom i opremom ali polovan ili iz niže/slabija oprema i motor, ali nov?
Radi lakšeg poređenja neka bude u okviru istog brenda, npr. za iste pare skroz novu Corollu ili 4-5 godina star RAV/Camry sa 150-200k? Ili nova Oktavija vs polovan Kodiaq i slično

Ne kupuje trenutno niko ništa, ali možda nekom bude korisno. :)

Zavisi od tvojih prihoda.

Manji prihodi/nov auto pod garancijom i obrnuto.

• +1 1
Posted

vrlo diskutabilno, ali samo u pogledu polovnog vozila

ako je to polovno iz kategorije <4g svakako pre njega, npr. kod škodiaka iz primera pre octaviu

shvatio sam da je dvojba između polovnog tzv premijum klase

• +1 1
Posted
6 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:

shvatio sam da je dvojba između polovnog tzv premijum klase

Da, srednja klasa nova ili viša/premium 3-4 ili 5 godina polovnjak

Posted

moj glas ide za višu premijum klasu

• +1 3
Posted

Uvek pre polovan luksuzniji, ako mi se vise svidja od tog novog u nesto nizoj klasi. Otprilike cena polovnjaka padne drasticno cak i ako je za 4-5 godina presao <100 hiljada km a to je bas smesno.

Npr. vozio sam sad par dana BMW X3 2020. sa 94 hiljade km i naravno da bi pre uzeo njega nego npr. novi X1 jer mi se prosto mnogo vise svidja X3 a ovaj je kao nov.

• Hvala 1
Posted

Zavisi od para, sto bi boris petkov rekao mi smo takvi ljudi kompleksasi, uvek sprat vise od komsije. Daj audija daj bembaru a posle kad ode neki deo ne mora dete bas na svaku ekskurziju, zlatibor je ionako sranje postao

Treba biti realan, 4-5 godina star premijum je i dalje nov, nov, nov dioda, mrtvi full.. ako je regularno odrzavan.

Ali svako dalje odrzavanje ce biti skuplje od nekog novog srednje klasasa, koji ce uglavnom biti menjaj ulje i vozi

• +1 4
Posted

Zavisi i od potreba. Ako se vozika pomalo tipa 5-10K godišnje nije problem skup deo. Ali ako će da se prelazi više i samo zamena guma je mnogo bolnija. 

Posted
1 hour ago, ZokiAsov said:

Zavisi od para, sto bi boris petkov rekao mi smo takvi ljudi kompleksasi, uvek sprat vise od komsije. Daj audija daj bembaru a posle kad ode neki deo ne mora dete bas na svaku ekskurziju, zlatibor je ionako sranje postao

Realno proizvođači su prilično bezobrazni kad su u pitanju cene novih... jedna Fabija u višim nivoima opreme (u kojima dolaze razne asistencije za vožnju, kvalitetniji farovi i slično, ne smo klasičan "luksuz") ide oko ili čak preko 25 hiljada, a za sličan iznos se može naći dobro nakrcan premijum

• +1 2
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
6 hours ago, Time Crisis said:

da li biste za iste pare radije kupili auto iz više klase, s boljim motorom i opremom ali polovan ili iz niže/slabija oprema i motor, ali nov?

Nov :)

Ja generalno kupujem nova kola (kompakt klasa karavan), vozim 10+ godina, i prodam ih sa oko 200k km. Na taj nacin imam uvek siguran auto sa 1 do 2 vandredna odlaska kod majstora i trosak amortizacije oko 100 eur /mesec.

• +1 1
Posted
2 hours ago, Time Crisis said:

Realno proizvođači su prilično bezobrazni kad su u pitanju cene novih... jedna Fabija u višim nivoima opreme (u kojima dolaze razne asistencije za vožnju, kvalitetniji farovi i slično, ne smo klasičan "luksuz") ide oko ili čak preko 25 hiljada, a za sličan iznos se može naći dobro nakrcan premijum

Slazem se za 25 soma moze i a3, a4, serija 1, x1 ... 4 godine stari

Posted

fabia(nova viši paket) vs. a3 4 god

ne da ne mogu da stanu u istu rečnicu, već ni u isti univerzum

• +1 3
  • Haha 1
Posted

Danas sam gledao jedan A5. 4 godine star, prešao 56k, 2.0 dizel motor, S line oprema... Ali oba zadnja krila peglana. Tip se kune da je sve rađeno u ovlašćenom servisu, dao broj šasije, može provera kod bilo kog majstora, ali meni se to ne sviđa. A auto prelep, očuvan, sve fantastično, prosto previše dobro da bi bilo istinito.

Posted

pa od kad ti ovlašćeni peglaju krila, zar se tu ne rade zamene kompletnog krila

ja bi to proverio kod servisa

• +1 1