Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted
Just now, booyaka said:

Karavan uzima samo onaj koji mora

honda kad napravi karavan koji leži bolje od 99% hečova drugih firmi

ne uzima samo ko je glup

Posted

Ne vredi, ne sviđa mi se kako izgledaju 99% njih, auto za mrtvake ili za teglenje koječega

• +1 1
Posted
10 hours ago, nesha taxista said:

Problem je što svi moraju da se uklope u prosek emisije izduvnih gasova. Od ove godine su pravila strožija. 

Ipak, ako te zanima skokni do najbližeg dilera pa pitaj da li još imaju štogod iz starih zaliha. 

Nema to poodavno, eventualno je mogao do relativno skoro da se nađe CRV 1,5 ali to je turbak. Civica nema poduže.

Posted

Kako drugih ima, Corolla, Ceed itd.

Cisti benzinci, bez nabudzenih gluposti.

E takvi traju decenijama, i nema mnogo toga da se kvari.

Posted
5 minutes ago, brusli said:

Kako drugih ima, Corolla, Ceed itd.

Uslovno rečeno ima, budući da Corolla ima jedan jedini benzinac i to najslabiji, sve ostalo su hibridi

Posted

Jbt pas, na kraju cemo da kupujemo Dacije.

• Haha 2
Posted

Izuzetno su dugovečni Tojotini hibridi. Sa ostalim nisam imao dodira, ali izgleda da i ostali proizvođači napreduju na tom polju poslednjih par godina. Jedino jbg što moraš da prihvatiš CVT kao new normal.

Bila je btw VW Jetta hybrid pre 10-tak godina sa 7-stepenom dual clutch transmisijom. Nije se dobro završila ta avantura :(

• +1 1
Posted
23 hours ago, Eleniko said:

ne postoji razlog da se ne kupuje polovna honda

to su neuništivi automobili

neunistivi my ass. dobri su, ali nemojmo bas preterivati. ja sam na mojoj hondi svasta izmenjao i radio limarijski (sto je ocekivano za auto od 150kkm+ i 10 godina), drugar je na civicu sto tako svasta menjao i krpio limarijski na svom civicu-opet, uobicajeno na kolima sa tom km. mislim da hondu kupuju ljudi koji se generalno drugacije odnose prema kolima-bolje ih odrzavaju i pickaju i lickaju, pa otud i to da su ne znam kako dugovecne. jesu dobre, neke fantasticno izgledaju, sve se sjajno voze, al se malo preteruje

• +1 4
  • Vojvodo,serdare 1
Posted

tu je samo pitanje da li si menjao nešto što ide u rok službe i menja se, ili si imao iznenadne kvarove ozbiljnijeg tipa

vlasnici se ponekad preigraju u mozganju da im je auto nepouzdano a bude da su normalne stvari

primer - moj suzuki, od ozbiljnijih stvari menjao sam alternator 280e plus ruke mislim 50 ili 70, tu me iznerviralo što nisam mogao da radim remont jer je previše novo auto a alternator denso za koje čak ni grci nisu imali delova za remont. ali realno, onda sam se setio iskustva sa 2 prethodna auta - wv i opel, oba dizel, na oba su odlazili alternatori pre 200k km pa sam slegao ramenima.

ostalo ništa - delovi u trapu i to je to - za 265.000km od čega pola autoput pola grad, tako reći ništa, jednom se otkačio feder kojim je palica menjača vezana za sam menjač, to su mi naplatili 20e i to je jedini atipičan, čudan kvar koji sam imao.

dugo sam mislio da mi se auto razglibavio od drkanja po ostrvskim gudurama ali kako sam se otvorio za 200e i promenio zglob zadnje poluosovine/reduktora za originalni, kola su se toliko utegla da se voze mnogo bolje od te kilometraže. i sad imam taj princip da uvek kad mogu koristim originalne delove a ne no name zamenske.

koliko znam, tj kako su mi pričali vlasnici, na hondama je sličan slučaj, neće ti otići ništa ozbiljnije u motoru nego uglavnom stvari koje idu u rok službe.

• Vojvodo,serdare 1
Posted

e da, uzmi tu vitaru - dobro je to. aletrnativno novi s-cross koji je za jotu moderniji ali po meni nebitno. uzmeš jeftiniji/onaj koji ti se više sviđa, jedino što ćeš prošištati na euro sumar. evo drugarica odlučila da izađe iz garancije za njen swift samo da je ta stoka ne zajebava.

• Hvala 1
Posted

Meni se uzima ta Vitara u benzin izdanju.Mozda i SX4 cross benzin.Ne mogu da se nakanim da se opet zezam sa DPF.Nemam para da uzmem neki mladji od 6,7 godina a do tada je mnogo sansi da je vec zajeb.

Posted

ima jedno 4-5 godina kako je suzuki izbacio dizel motore

inače dpf problemi na tom fiat 120 multijet motoru, gospodo zaboravite

• +1 1
Posted
1 hour ago, Grunf said:

neunistivi my ass. dobri su, ali nemojmo bas preterivati. ja sam na mojoj hondi svasta izmenjao i radio limarijski (sto je ocekivano za auto od 150kkm+ i 10 godina), drugar je na civicu sto tako svasta menjao i krpio limarijski na svom civicu-opet, uobicajeno na kolima sa tom km. mislim da hondu kupuju ljudi koji se generalno drugacije odnose prema kolima-bolje ih odrzavaju i pickaju i lickaju, pa otud i to da su ne znam kako dugovecne. jesu dobre, neke fantasticno izgledaju, sve se sjajno voze, al se malo preteruje

Sve isto vazi za Mazdine neunistive benzince, evo ova CX-5 je vrhunski ocuvana i motor prede na skoro 300 hiljada bez zamene lanca ali imali smo dve do sad koje su prolupale na radilici na 140-150 hiljada km, isti ovaj motor. Mislim, kupili smo sa problemom jer se generalno ne kvare pa sam jeftino nasao ceo motor i lako se sve resava ali verovatno umeju da zabaguju ako se ne odrzavaju redovno.

Posted

video ga u salonu jesenas

modifikovani i nabudženi kadjar, unutrašnjost kudikamo lepša, kao i spoljna linija

• +1 1