adam Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 On 17. 12. 2024. at 17:18, Eleniko said: suzuki radi te male 4x4 jer je prosto tradicija brenda + se prodaje. 4x4 dobro dođe i kad malo siđeš sa asfalta, i na autoputu za stabilnost a i tamo gde ume da padne sneg ili ledena kiša, konačno za uzbrdice grčkih ostrvskih sela i gradova. suzuki već 25 godina, od 2000. bukvalno ima uvek u katalogu 3 mala vozila sa opcionim 4x4 pogonom - samurai/jimny /od 70-tih/, zatim swift od 80-tih i konačno ignis od 2000, koji je u početku bio isto što i subaru justy. modei su se menjali i uvodile inovacije ali je ostalo čvrsto usmerenje na male 4x4. nema razloga zazirati od njih u smislu problema sa mehanikom, to je sve bullet proof. sad da troši malo više to da i neizbežno je. lično više gotivim da vozim novi swift nego yaris, prosto je više auto a manje igračka. novi ignis je remek delo od mikro automobila a o jimnyju kroz sve iteracije da ne pišem. nisam vozio swift al ne mogu zamisliti bolji auto od yarisa za grad. trosi ko upaljac, nema gde ne moze da se zavuce, pouzdan, lak za odrzavanje - bombona. od 2003 do danas osim potrosne robe samo menjac otisao pre jedno cetiri godine. majstor zamenio, leti kao prvi dan. jednom u par nedelja mi neko prikaci na sajbu poruku da zovem ako bih ga prodavao. nema sanse, prdavcic radi ko sat. 1
adam Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Just now, adam said: nisam vozio swift al ne mogu zamisliti bolji auto od yarisa za grad. trosi ko upaljac, nema gde ne moze da se zavuce, pouzdan, lak za odrzavanje - bombona. od 2003 do danas osim potrosne robe samo kvacilo otislo pre jedno cetiri godine. majstor zamenio, leti kao prvi dan. jednom u par nedelja mi neko prikaci na sajbu poruku da zovem ako bih ga prodavao. nema sanse, prdavcic radi ko sat.
Milosh76 Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Dilema Toyota Corolla Terra (osnovna oprema) nova za 19.000e ili polovna 2022-23 za par hiljada manje, Luna oprema(bolja oprema)? S tim sto za polovne tvrde da imaju automatsku klimu, a nova Luna oprema to nema. Primer polovnog https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24676170/toyota-corolla-15-sd-luna-mt6
Time Crisis Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 Pitanje jedino koliko ti je bitno tih par hiljada. Nova Luna je 20k: https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24427338/toyota-corolla-luna?attp=p1_pv0_pc1_pl1_plv0 1
Milosh76 Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 (edited) Znam, samo sto bi i za ovih 17k morao da se izduzim+ prodam KIA Ceed ili staro za novo... Masta ne kosta nista, a svakako mi se svidja ponuda Ako bih dobio 10k za moj auto, bilo bi izvodljivo... Edited December 22, 2024 by Milosh76 1
smooth.Op Posted December 22, 2024 Posted December 22, 2024 (edited) 20 hours ago, Zli Gli said: Stigle Mazda CX3 i CLA na carinu, lagano cemo jedan da registrujemo jer su oba brutalna. Ipak pre CLA zbog 211 konja i ima vise lufta da se baci tih 450-500e. Mazda kao nova spolja i iznutra, retko dodju kola u ovakvom stanju od preko. Uf kako je dobra ova Mazda. Ta mi se baš dojmi, ali šteta što sam sirotilja. Edited December 22, 2024 by smooth.Op Šteta<>sreća 1
Zli Gli Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Samo da se zna da je relativno mali auto, nema veze sa dzip tj. SUV kategorijom, CX-5 je vec ozbiljniji. Trojka je mozda nesto kao Captur, sta znam. Sto se tice izgleda i opsteg utiska o kvalitetu, bombona.
brusli Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 On 22. 12. 2024. at 12:03, Milosh76 said: Dilema Toyota Corolla Terra (osnovna oprema) nova za 19.000e ili polovna 2022-23 za par hiljada manje, Luna oprema(bolja oprema)? S tim sto za polovne tvrde da imaju automatsku klimu, a nova Luna oprema to nema. Primer polovnog https://www.polovniautomobili.com/auto-oglasi/24676170/toyota-corolla-15-sd-luna-mt6 Gledam ovu novu Corollu, ima super cenu, opremu itd. Ali zar su morali onaj displej da stave onako iritantno da viri iznad konzole, umesto da ga uklope da bude neprimetan. Jbt Toyota je uvek pravila kvalitetne ali uglavnom izrazito ruzne automobile, jedan od favorita za najruzniji svih vremena je Yaris sa onom centralnom konzolom, ko da su dali nadrogiranom Japancu da dizajnira. Drugi favorit je Honda Civik hacthback 7a generacija, sa onom rucicom ko Reno 4. Tu je jos Corolla hatcback sa pocetka 2000-ih, buvalno te uhvati depresija kad sednes. Jos je (za svoje vreme) najbolja bila ona Antina legendrana 1,3 Corolla, koja se ravnopravno nosila sa konkurencijom sto se tice dizajna. Ah da, Koreanci modeli sa pocetka 2000-ih, Kia i posebno Hyundai, ruzni ko grobovi, ne znam kakvi su ovi novi.
Eleniko Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Druže za to o Civicu napusti internet odmah 1
brusli Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 (edited) Ej, ja imam Civic ali sedan, to je pravo auto Ima 4 tocka, instrument tablu ispred vozaca, nema televizor da mi zaklanja soferku, nema polugu umesto menjaca, i tako. Edited December 24, 2024 by brusli 1
Eleniko Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Imaš menjač na podu Nemaš klik klik palicu pored volana Za max ergonomski užitak To radi i Toyota btw, razni ovi Verso, Urban Cruiseri itd. Dobro je to, probaj.
brusli Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 (edited) Verujem da je dobro, ali meni je ruzno, ko zena sa 3 sise. Zasto Mercedesi, BMW-ovi, Audiji imaju klasican menjac, a ne to njesra. Edited December 24, 2024 by brusli
Eleniko Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Pa Mercefed Vito i Viano imaju taj menjač, istovetan. A ima ih i gorih, Merc A klasa prethodne generacije automatik ima palicu na mestu one za brisače.
Zli Gli Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 I ovaj nas CLA ima menjac gde je inace palica za brisace, desno na volanu 1
kud u maglu Simoviću Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 (edited) to ima i e klasa to je mečkin tm a i odlično je u vožnji, dok ne kreneš sa šamaraljkamatm mada ti mečkini tronic menjači nisu nešto na glasu, kao npr dsg vw-a Edited December 24, 2024 by kud u maglu Simoviću
Recommended Posts