Jump to content
IGNORED

Polovnjaci

nesha taxista

Recommended Posts

Posted

nosač motora, otišla guma - vrv se stvrdnula, nije greda.

• +1 3
  • Vojvodo,serdare 1
Posted
4 minutes ago, Eleniko said:

ne nasedaj, ovo je neka sw prevara, nije to što tražiš

Raspitacu se jos, nisam ni gledao sajt - vidim nude "premium mali servis" za 500E :D

Posted

probaj da guglaš da li postoji neki forum za nisanovce, trebalo bi s obzirom koliko ih ima

u najgorem slučaju imaš

forum.garaza.rs

tu se uvek nađe neko ko ima dobar odgovor a ovo tvoje je baš tipsko pitanje.

evo pogledah ima ta tema ali se pominje sam ivan iz rakovice a to nije lokacija koju si želeo

https://forum.garaza.rs/viewtopic.php?f=10&t=6263

• Hvala 1
Posted
32 minutes ago, Caligula said:

So, ako znate nekog divljaka koji radi dijagnostiku za Nissan (da ne idem u njihov servis bas i pucam pare) cisto da vidim da li imam problem pa da ga resim.

Provere automobila se rade PRE kupovine

Posted
10 minutes ago, Milosh76 said:

Provere automobila se rade PRE kupovine

Brt fala na savetu, ali nisam imao uslova za neku kompletnu proveru - automobil ide dobro i ponasa se dobro, nove gume, kocnice, akumulator, veliki servis uradjen pre sest meseci - sve to sam mogao da vidim.

Nego sam sada kada sam ga uzeo mozda paranoican pa preuvelicavam - zato bih sebe da smirim pre svega, ako je kvar da popravljam.

Posted

Ne mozes da "nemas vremena za proveru". To je obavezno, kao sto je obavezno da das pare i uzmes saobracajnu dozvolu. To sto je vizuelno lep i ima nove gume, ne znaci da ne krije probleme.

Zato odvezes kod majstora i pregledas, makar platio pregled par hiljada dinara.

Iskreno se nadam da se tripujes i da ces ga dugo voziti bez cimanja i kvarova.

• Vojvodo,serdare 1
Posted

lošmi kenja, auto star 17 godina kome ništa ne fali na prvu je više sumnjiv nego ovo

nije mu pukla bregasta osovina nego mu nosači motora prenose standardne vibracije za vozilo te mladosti

• +1 3
Posted
1 hour ago, Caligula said:

U kabini, a kada izadjem pipnem haubu i vibracije su tu

@kud u maglu Simoviću nasao https://nissanservis.rs/altina

Ako sam dobro ispratio motor je Renoov dci.

To treba da oteraš u Renoov servis da ga skopcaju na tzv.clip original dijagnostiku.

Ali ako je to npr.nosac motora dijagnostika nece nista pokazati jer je u pitanju čisto mehanički dio. Da bi se na dijagnostici pokazala greška dio koji je u banani mora biti elektronski ili "poluelektronski".

Čak i ako trese zbog dizni (a moguće je) ne znači da će nužno pokazati grešku.

Ako normalno pali, ne trza u vožnji, ne trokira....pojačaj muziku.

• +1 5
Posted
9 hours ago, Caligula said:

Ma iz motora

kazem, nista strasno ali neprijatno, ranije sam imao benzinca koji je tako vibrirao samo dok ne zagreje motor.

@kud u maglu Simoviću hvala unapred

Ako je na menjacu malo tremor to sam imao na Xtrail,menja se sajla menjaca i /ili nosac motora.Mozes da proveris dizne ako samo motor ima vibru.

• +1 1
Posted

Ako ne stižem kasno na žurku, par puta sam terao Qashqai u Rakovicu, servis se zove Tasić (kod opštine Rakovica ako je to neki orjentir), korektno svaki put bilo što se tiče rešavanja problema, ne znam koliko realno izadje povoljnije od nekog od ovlašćenih servisa (Kompresor/Hit Auto) ali sigurno ima uštede. Puštam br. telefona u PM ako treba.

• Hvala 1
Posted (edited)

Kauboje, 2.0d je nissanov motor. malo je vise za kombi nego za avto, al je dobar :) Ilija se zove majstor, radi ili je radio u ovlascenom servisu, ima svoj radnju negde u zemunu ili altini. broj je 0642294288

Edited by Grunf
  • +1 1
  • Hvala 1
Posted
2 hours ago, Grunf said:

Kauboje, 2.0d je nissanov motor. malo je vise za kombi nego za avto, al je dobar

Da li si sigiran?

Nisan je dugo imao 2.2D. Reno (i Nisan) je razvio 2.0D, pre nekih 20tak godina kao zamenu za Renoov 1.9D. 

Taj motor je radjen u vise verzija, niska snaga (tip 2) za dostavna vozila, normalna snaga (tip 3) za putnicki program i visoka snaga (tip R) za luksuzne limuzine.

Posted
2 hours ago, Grunf said:

Kauboje, 2.0d je nissanov motor. malo je vise za kombi nego za avto, al je dobar :) Ilija se zove majstor, radi ili je radio u ovlascenom servisu, ima svoj radnju negde u zemunu ili altini. broj je 0642294288

@Caligula

ovo je majstor kod kog su ovi moji išli

ako se ne varam na batajničkom putu je

• Hvala 1