holden kolfild Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 (edited) A šta mislite o ovome ili ovome?A zatim, u skladu sa nekim mehaničkim karakteristikama ovih automobila iz primera, šta mislite o BMW, diesel varijanti motora, sa 1300 kubika, valjda model 320 coupe!?Kakvi su obi BMW motori??? O ovoj marci skoro da ništa ne znam. Oduvek sam o mečkama i bembarama razmišljao kao o skupim automobilima, nedaj Bože neko te ogrebe, ili malo čukne, razbije ti far ili šta god, da bi se nadavao para i para za popravke, te se zato nisam ni preterano zanimao. Ali ipak, naleteo sam skoro na oglas, i iznenadio se, jer o tome ništa ne znam, kada sam video tih 1300 kubika sa 150 konja. Kapiram da je ova full varijanta samoubistvo za motor, ali video sam i sa manje konja, pa me prosto zanima nečije mišljenje o kvalitetu i pouzdanosti ovog motora, i auta uopšte?edit: A može i pokoja o primerima koje sam naveo. Kako cenite sve ukupno kvalitet koji se nudi sa cenom koja stoji tamo?bmw nema 1.3 motor, mislim da je cak i u najslabijem mini one isao toyotin motor, ali je 1.4. taj 320 dizel ima 2000 kubika i 136ks ili 150ks u zavisnosti od godista, i ovaj od 150 je mnogo bolji. moja zelja za sledeci auto :) o pouzdanosti ne treba da brines, ali odrzavanje je verovatno prilicno skuplje nego na vagenima i sl. poslednji servis na 530d u delti: 7l ulja, filter, separator ulja, diskovi, plocice i neka kozmetika za kozhu = 50k dakle, samo delovi. btw, to su cene po katalogu, za divno cudo ne kradu. edit: e da, 320 benzinac od 170ks ima 2.2 motor (voditi racuna zbog registracije) , a 318 od 143ks ima 2.0 motor.edit2: od ova dva koja si naveo gore, pre bih toyotu. ti njihovi dizeli su podobijali silne neke nagrade za najbolje dizele (doduse onaj od dve litre) Edited November 27, 2009 by holden kolfild Link to comment
Ivan Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 (edited) Uf, pa mene je izgleda zbunio ovaj oglas.To je taj auto.E sad, i da je greška, sumnjam da ima 2500, ne znam...edit:Komentar oglašivačaauto je kao nov! vlasnik,mali potrosac,zamena za manji auto Još oglašavač kaže da je mali potrošač, pa ne bi baš rekao da je to moguće sa 2000 ili 2500 kubika. Edited November 27, 2009 by Ivan Link to comment
holden kolfild Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 (edited) Uf, pa mene je izgleda zbunio ovaj oglas.To je taj auto.E sad, i da je greška, sumnjam da ima 2500, ne znam...edit:Komentar oglašivačaauto je kao nov! vlasnik,mali potrosac,zamena za manji auto Još oglašavač kaže da je mali potrošač, pa ne bi baš rekao da je to moguće sa 2000 ili 2500 kubika.greska je, to ti je ovaj ili ovaj. dve hiljade kubika... Edited November 27, 2009 by holden kolfild Link to comment
yolo Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 cekajuci da mi se juce opere auto na starom sajmistu, pogledao stanje na placu pored AK samardzic, mislim da se zovu novi balkan auto ili tako nesto.ponuda uglavnom iz italije ali iznenadjujuce dobro stanje automobila - barem vizuelno, nisam probao - i razumne cene. best buy je bila jedna croma sa multijet motorom od 120KS kraj 2005 godista sa 122k km za 7800, nije delovalo po stanju unutrasnjosti da je budzena km-traza (volan kao nov), sa potpuno suludom kolicinom opreme plus naravno odlican multispace fiatov koncept crome koja nije karavan ali ima veci prtljaznik nego moj opel karavan. pored nje tu je bila i jedna astra 1.9 cdti 120ks (isti motor) u nesto skromnijoj enjoy opremi, ali 2006. godiste sa oko 110k km sa alu felnama, 8.5k E. nema sanse da odes u nemacku, nadjes kola, sam dovezes i ocarinis za ove pare. a mislim da nisam davno video na placu polovna kola u ovakvom stanju za ovakve pare. Link to comment
Ivan Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 dve hiljade kubika...Dobro.Koliko može da troši dizela po gradu?p.s. džaba mi linkovi, verovatno bi trebalo da budem član foruma.2gazza1Ako je tako, vredi pogledati.Mada Astra mi je sa "onom" kilometražom. Verovatno je bila nagarena na preko 200k pre. Link to comment
twisted Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 da vidiš kakav 307 sam video u frankfurtu na placu kod jednog hrvata 2006. god 1.6 hdi 109ks metalik full- oprema, KAO NOV! novembar 2006. godine ali 192.000km!!!! cena prava sitnica cenkanje na 5700€ hoću da kažem da nema veze što dobro izgleda, kilometraža može zaista biti veća Link to comment
Ivan Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Pa čak ni to nije presudno. Pogotovo za dizel motore. "Užurbane" kilometraže za kratko vreme su bolja varijanta od "usitnjenih" koje su napravljene po gradu, za razliku od ovih koje su napumpane na velikim distancama. E sad, glavno je pitanje životnog veka konkretnog motora, i to za šta budući vlasnik namerava da koristi taj auto. Link to comment
holden kolfild Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 Dobro.Koliko može da troši dizela po gradu?oko 9l sa normalnom voznjom. ima prijatelj. Link to comment
Ivan Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 good. t.j. nije, mnogo je za mene.A ona Toyota, šta mislite da li joj je nabijena cena?I ima neko da se izjasni o onoj rugobi od A2? Link to comment
Ivan Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 (edited) dupli post - edit Edited November 27, 2009 by Ivan Link to comment
Mil@n Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 da vidiš kakav 307 sam video u frankfurtu na placu kod jednog hrvata 2006. god 1.6 hdi 109ks metalik full- oprema, KAO NOV! novembar 2006. godine ali 192.000km!!!! cena prava sitnica cenkanje na 5700€ hoću da kažem da nema veze što dobro izgleda, kilometraža može zaista biti većaJel ovo treba da je povoljno? Buraz vozi 307 plaćen 5 i po soma sa odliičnom opremom, doduše i par intervnecija vrednih par stotina jura Link to comment
beeva Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 (edited) Cijene pezoa 307 starih 6, 7 godina se krecu oko 4500 do 5000 evra max do registracije(po BiH). Mogu se naci i jeftinija za 4000e sa ostecenjima prednjeg dijela sto iziskuje jos 400, 500 evra popravki...ovaj mladji je vjer skuplji ali ako ima toliku kilometrazu za 3 godine.......ja sam prema 307ci bio skeptican kad sam trazio auto jer mi je gomila ljudi napominjala da imaju problema sa izduvnim sistemom, tacnije auspuhom...sad koliki je to problem ili ne pojma nemam.. Edited November 27, 2009 by beeva Link to comment
SleeperSleep Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 cekajuci da mi se juce opere auto na starom sajmistu, pogledao stanje na placu pored AK samardzic, mislim da se zovu novi balkan auto ili tako nesto.ponuda uglavnom iz italije ali iznenadjujuce dobro stanje automobila - barem vizuelno, nisam probao - i razumne cene. best buy je bila jedna croma sa multijet motorom od 120KS kraj 2005 godista sa 122k km za 7800, nije delovalo po stanju unutrasnjosti da je budzena km-traza (volan kao nov), sa potpuno suludom kolicinom opreme plus naravno odlican multispace fiatov koncept crome koja nije karavan ali ima veci prtljaznik nego moj opel karavan. pored nje tu je bila i jedna astra 1.9 cdti 120ks (isti motor) u nesto skromnijoj enjoy opremi, ali 2006. godiste sa oko 110k km sa alu felnama, 8.5k E. nema sanse da odes u nemacku, nadjes kola, sam dovezes i ocarinis za ove pare. a mislim da nisam davno video na placu polovna kola u ovakvom stanju za ovakve pare.ja sam gledao jednu cromu za firmu dvetisuceseto za 7900 na nekom placu na vozdovcu. oprema prvorazredna, ukljucujuci i lepu fabricku navigaciju, vlasnik placa pokazuje nekakve papire iz delta servisa na kojem pise prava kilometraza (105k u ovom slucaju). za te pare, tesko se moze kupiti bolji auto. nisam uzeo jer mi lizing kuca nije htela odobriti lizing za auto sa placa sa kojim nemaju saradnju. shabani. sad sam se nameracio na neka oteta lizing auta kod jedne lizing kuce. mondeo 2007 2.0 dizel sa garantovanih 55k na satu 10.500. fokus karavan 1.6 dizel, 2008 40k na satu 10.800. uzeo bih karavan ali mi se nekako taj motor od 90 konja cini preslabim... jel vozio neko te fordove? kakvi su? Link to comment
The Ghost Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 (edited) Vozio ja Mondea, ali ne TDCi, nego obicni turbo dizel TDDI od 115 ks sa lancem umesto zupcastog. Veoma dobar, u Srbiji prilicno potcenjen auto. Recimo da de je to "Passat" tip, ali ga dobijes za 2.000 evra manje od konkrentnog VW.Odlicne vozne karakteristike, vesanje za primer i veoma dobre kocnice. Prostora unutra ima zaista dosta, a i gepek je za svaku pohvalu.E sad, prica se da sa TDCi moze da bude problema sa diznama, odnosno u to vreme nije bilo reparacije, vec si morao da kupis nove, a jedna je 200 evra. Zato sam ja i uzeo TDDI i, zaista, nikakvih problema sa njim nisam imao za godinu dana. Jedino sto sam primetio je da prilikom vecih brzina (140+) se cuje sustanje vazduha, mozda malo vise nego sto bi trebalo. Zao mi je sto sam ga uopste prodao. Sto kaze moj drugar, odlican, ali malo dosadan auto. Lik koji ga je kupio od mene vozi ga vec dve godine i prezadovoljan je, skoro da nista vitalno nije pipao.Focus je slican, samo manji, odnosno C segment. Veoma hvaljen auto u Evorpi, a mislim da je bio i najbolji polovnjak godine. Kolega ima 1.8 TDCi 115 ks i stvarno je startan, mislim da je tu negde sa mojom Alfom...pre chipa, naravno... ;)Ako me pitas, rado bih ga posedovao ponovo, vidim da za relativno malu lovu mozes da uzmes restajling od 130 ks i 6 brzina. Edited November 27, 2009 by The Ghost Link to comment
kapetanm Posted November 27, 2009 Share Posted November 27, 2009 good. t.j. nije, mnogo je za mene.A ona Toyota, šta mislite da li joj je nabijena cena?I ima neko da se izjasni o onoj rugobi od A2?Onaj audi je valjda nastao kad su dizajneri imali los dan - takav ispljuvak ne bi ni zastava napravila. A cena za to me je bas nasmejala.Tojota nije vise onaj neunistivi kvalitet s pocetka devedesetih, te bi i njena cena morala malo da ide doletojota danasnjice Link to comment
Recommended Posts