Jump to content
IGNORED

ADSL

MaRkOMaN

Recommended Posts

Posted

Protok od 4Mbit/s ka netu za IPTV ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Jer, čak i ako neki korisnici imaju "podešenu" liniju na 8M, kao što je moj slučaj (a većina je podešena na 10M), to je sasvim dovoljno da podrži maksimalan donwload i IPTV protok koji u u zbiru ne bi trebao da prelazi 6-6.5Mbit/s. I zbog toga što je telefonska parica fizički podešena za veći protok, a i zbog toga što su ta dva protoka logički razdvojena. Ukratko, prijavi smetnju

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Milosh76

72

• nbg4ever

65

• Anonymous

43

• teacher

40

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Info od pre par sati "za sada nema nista od povecanja brzine ADSLa, a kad ce ne znamo" zavrsen citat.

Posted

Dok sam bio na IKOM netu bili su najgori provajder u smislu paketa i cena (mada vrlo stabilan protok), predjem na adsl i oni preuzmu fenjer posle par meseci. Sad za priblizno iste pare mogu da imam 3 puta vecu brzinu plus kablovsku i digitalnu kod IKOM-a. Cekam NG da vidim ima li najavljenog povecanja brzine adsl-a inace se vracam na kablovski net ponovo, sa sve placanjem instalacione takse ( :isuse: )

Posted

Mali trol, ali primetio sam da je sa internet provajderima isto kao i sa bankama i provajderima mobilne telefonije - uvek su bolji uslovi kod onog sa kojim nemaš ugovor. :D

Posted

Jel jos uvek traje ona promocija Click 4 + IPTV? Da idem u postu da pitam sta i kako.

Posted

Mislim da traje do kraja godine ..

Posted (edited)
nisam još uzeo, ali nameravam. koliko sam shvatio, potpisuješ ugovor na 2 godine, u prvih 12 meseci plaćaš cenu paketa klik 1, a uz to dobijaš iptv + arena paket za 1din.sledećih 12 meseci plaćaš regularno, po "taksimetru".
Ne. Sljedecih 12 mjeseci placas oko 800din vise.
e sad, to i pitam jer znam da je kojot pisao o problemima. ja procitao pazljivo sta nude, nazvao i onaj njihov broj, pitao operatorku 20 puta isto, a ona mi kaze sledece:- net paket klik 4 pune dve godine, koliko traje ugovorna obaveza, placa se po ceni paketa klik 1 (to je do jaja, ako je tacno)- iptv u prvoj godini ugovorne obaveze kosta 1 din mesecno, s tim da se do 31. dec. ove godine dobija osnovni paket + arena sport + hbo i statijaznam, a od 1. januara 2011. u taj jedan dinar ulazi samo osn. paket + arena. u drugoj godini ugovora osnovni paket se placa po redovnoj ceni, a dodatni paketi takodje, po zelji.sve u svemu trazio sam od nje da mi potvrdi ovo, i koliko sam razumeo tacno je
Ovo je tacno. Super je i TV i internet. Koristim vec mjesec dana i sve fercera kako treba (kuc-kuc).
Jel jos uvek traje ona promocija Click 4 + IPTV? Da idem u postu da pitam sta i kako.
Do kraja godine traje promocija... Edited by MiddleClass
Posted
Dok sam bio na IKOM netu bili su najgori provajder u smislu paketa i cena (mada vrlo stabilan protok), predjem na adsl i oni preuzmu fenjer posle par meseci. Sad za priblizno iste pare mogu da imam 3 puta vecu brzinu plus kablovsku i digitalnu kod IKOM-a. Cekam NG da vidim ima li najavljenog povecanja brzine adsl-a inace se vracam na kablovski net ponovo, sa sve placanjem instalacione takse ( :isuse: )
IKOM tradicionalno napravi neki specijalan popust pred NG. Ja sam tako pred proslu uzeo ugovor na godinu dana s tim da je instalacija bila besplatna ko i prva 2 meseca. I sad ti daju prakticno besplatno instalaciju al ja bih sacekao NG mozda nadjes bolju ponudu cool.gif Inace meni je 1600 dindzi za 1.5mbt internet+kablovska. Tzv. flat 2. Ono sto je minus je sto imas samo jednu arenu, ostalo ne znam dal ima nekih vecih razlika.
Posted

Pitao danas u Telekomu sve je ko sto kazete odoh sutra da se prijavim. Mogu i stari korisnici kao sto sam ja. Imam click 1 ali nisam vezan ugovorom tako da mogu sad da se obavezem.

Posted

Ne valja lista nema rumunije tamo vecina ima 12 mbs. Mislim d amanje i nema a moj burazer ima 36mbs za neke smesne pare.

Posted (edited)

tačno nema rumunije ali zato ima prebogate švajcarske gde je prosečna brzina <3mbps, ili npr grčke gde je ona svaga 1mbps, zašto se abi poredili sa tim zemljama ili čak sa zemljom u kojoj je i nastao internet, dakle u sad je pros. br. < 5mbps - naravno i meni se najviše dopada japanska varijanta, a bio bih prezadovoljan i sa rumunskom :D ali pitanje je:1. koliko je to realno ostvarivo kada se ima u vidu kartel provajdera na našem tržištu2. kada još nismo u sistemu paypal ili tome slično da možemo uplatiti neograničeni download sa nekog od brojnih sajtova, džaba ti i 20mbps ako zbog smešne upload brzine amožeš biti član nekog privatnog torent foruma a free skidanje sa download sajtova ima ograničenje u vidu čekanja između 2 downloada i/ili ograničenje na veličinu fajlova te količinu skinutih podataka npr 1GB/dan a tu je i ono dosadno ukucavanje šifri

Edited by gone fishing
  • 2 weeks later...
Posted

Vest od veceras od drugara iz jednog ISPa: bice povecanje brzine, samo se ne zna kad i ne zna koliko. Posto su parice u "onoj muskoj stvari" i vecina ne moze da izdrzi preko 4mbps, zavrsen citat.Tako da ce verovatno biti neko povecanje, a za detalje cemo sacekati.

Posted

Ajd sad 1 tehnicko pitanje jel ovi iz Call centra Telekoma uopste rade?Treba mi user/pass za ADSL jer mi ga nisu dali u ugovoru i nema sanse da ih dobijem...

Posted

Rade...al` na kurblu... probaj sledeće kombinacijeadmin/adminadmin/telekomtelekom/telekomadmin/ztonpk