Spirit Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Protok od 4Mbit/s ka netu za IPTV ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem. Jer, čak i ako neki korisnici imaju "podešenu" liniju na 8M, kao što je moj slučaj (a većina je podešena na 10M), to je sasvim dovoljno da podrži maksimalan donwload i IPTV protok koji u u zbiru ne bi trebao da prelazi 6-6.5Mbit/s. I zbog toga što je telefonska parica fizički podešena za veći protok, a i zbog toga što su ta dva protoka logički razdvojena. Ukratko, prijavi smetnju
Milosh76 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Info od pre par sati "za sada nema nista od povecanja brzine ADSLa, a kad ce ne znamo" zavrsen citat.
ducca Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Dok sam bio na IKOM netu bili su najgori provajder u smislu paketa i cena (mada vrlo stabilan protok), predjem na adsl i oni preuzmu fenjer posle par meseci. Sad za priblizno iste pare mogu da imam 3 puta vecu brzinu plus kablovsku i digitalnu kod IKOM-a. Cekam NG da vidim ima li najavljenog povecanja brzine adsl-a inace se vracam na kablovski net ponovo, sa sve placanjem instalacione takse ( )
JozoMujica Posted November 5, 2010 Posted November 5, 2010 Mali trol, ali primetio sam da je sa internet provajderima isto kao i sa bankama i provajderima mobilne telefonije - uvek su bolji uslovi kod onog sa kojim nemaš ugovor. :D
Moća Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Jel jos uvek traje ona promocija Click 4 + IPTV? Da idem u postu da pitam sta i kako.
MiddleClass Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 (edited) nisam još uzeo, ali nameravam. koliko sam shvatio, potpisuješ ugovor na 2 godine, u prvih 12 meseci plaćaš cenu paketa klik 1, a uz to dobijaš iptv + arena paket za 1din.sledećih 12 meseci plaćaš regularno, po "taksimetru".Ne. Sljedecih 12 mjeseci placas oko 800din vise.e sad, to i pitam jer znam da je kojot pisao o problemima. ja procitao pazljivo sta nude, nazvao i onaj njihov broj, pitao operatorku 20 puta isto, a ona mi kaze sledece:- net paket klik 4 pune dve godine, koliko traje ugovorna obaveza, placa se po ceni paketa klik 1 (to je do jaja, ako je tacno)- iptv u prvoj godini ugovorne obaveze kosta 1 din mesecno, s tim da se do 31. dec. ove godine dobija osnovni paket + arena sport + hbo i statijaznam, a od 1. januara 2011. u taj jedan dinar ulazi samo osn. paket + arena. u drugoj godini ugovora osnovni paket se placa po redovnoj ceni, a dodatni paketi takodje, po zelji.sve u svemu trazio sam od nje da mi potvrdi ovo, i koliko sam razumeo tacno jeOvo je tacno. Super je i TV i internet. Koristim vec mjesec dana i sve fercera kako treba (kuc-kuc).Jel jos uvek traje ona promocija Click 4 + IPTV? Da idem u postu da pitam sta i kako.Do kraja godine traje promocija... Edited November 9, 2010 by MiddleClass
Shan Jan Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dok sam bio na IKOM netu bili su najgori provajder u smislu paketa i cena (mada vrlo stabilan protok), predjem na adsl i oni preuzmu fenjer posle par meseci. Sad za priblizno iste pare mogu da imam 3 puta vecu brzinu plus kablovsku i digitalnu kod IKOM-a. Cekam NG da vidim ima li najavljenog povecanja brzine adsl-a inace se vracam na kablovski net ponovo, sa sve placanjem instalacione takse ( )IKOM tradicionalno napravi neki specijalan popust pred NG. Ja sam tako pred proslu uzeo ugovor na godinu dana s tim da je instalacija bila besplatna ko i prva 2 meseca. I sad ti daju prakticno besplatno instalaciju al ja bih sacekao NG mozda nadjes bolju ponudu Inace meni je 1600 dindzi za 1.5mbt internet+kablovska. Tzv. flat 2. Ono sto je minus je sto imas samo jednu arenu, ostalo ne znam dal ima nekih vecih razlika.
Moća Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Pitao danas u Telekomu sve je ko sto kazete odoh sutra da se prijavim. Mogu i stari korisnici kao sto sam ja. Imam click 1 ali nisam vezan ugovorom tako da mogu sad da se obavezem.
gone fishing Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 internet costs and speeds around the world for the Top 20 nationsstanje u svetu u pre godinu dana. koliko je realno neko povećanje brzina u dogledno vreme procenite sami....
Moća Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Ne valja lista nema rumunije tamo vecina ima 12 mbs. Mislim d amanje i nema a moj burazer ima 36mbs za neke smesne pare.
gone fishing Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 (edited) tačno nema rumunije ali zato ima prebogate švajcarske gde je prosečna brzina <3mbps, ili npr grčke gde je ona svaga 1mbps, zašto se abi poredili sa tim zemljama ili čak sa zemljom u kojoj je i nastao internet, dakle u sad je pros. br. < 5mbps - naravno i meni se najviše dopada japanska varijanta, a bio bih prezadovoljan i sa rumunskom :D ali pitanje je:1. koliko je to realno ostvarivo kada se ima u vidu kartel provajdera na našem tržištu2. kada još nismo u sistemu paypal ili tome slično da možemo uplatiti neograničeni download sa nekog od brojnih sajtova, džaba ti i 20mbps ako zbog smešne upload brzine amožeš biti član nekog privatnog torent foruma a free skidanje sa download sajtova ima ograničenje u vidu čekanja između 2 downloada i/ili ograničenje na veličinu fajlova te količinu skinutih podataka npr 1GB/dan a tu je i ono dosadno ukucavanje šifri Edited November 10, 2010 by gone fishing
Milosh76 Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 Vest od veceras od drugara iz jednog ISPa: bice povecanje brzine, samo se ne zna kad i ne zna koliko. Posto su parice u "onoj muskoj stvari" i vecina ne moze da izdrzi preko 4mbps, zavrsen citat.Tako da ce verovatno biti neko povecanje, a za detalje cemo sacekati.
Frank Pembleton Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Ajd sad 1 tehnicko pitanje jel ovi iz Call centra Telekoma uopste rade?Treba mi user/pass za ADSL jer mi ga nisu dali u ugovoru i nema sanse da ih dobijem...
Vapad Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Rade...al` na kurblu... probaj sledeće kombinacijeadmin/adminadmin/telekomtelekom/telekomadmin/ztonpk
Recommended Posts