Ras Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Hteo bih da cujem neke horne, vidim da je sve popularnije zezati se sa njima u DIY varijanti.Sa hornama nema zezanja
Ras Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 nakon obrenovca, šapca, topole,...vašar u našem selu
Ras Posted November 17, 2011 Posted November 17, 2011 (edited) Ovo su gramofoni Hermes, modeli ACX i DCX, firme TT Recycled.Predstavljeni su ptoteklog vikenda na Hi-Files Showu.Proizvedeni su u Srbiji.TT Recycled je ranije reciklirao gramofone, odnosno izrađivao nove od delova starih, a ova dva modela su potpuno novi, od delova specijalno razvijenih baš za njih, osim ruke koja je OEM Rega 251 i gumeno-plutanog mata koji ova firma (TT R) od ranije ima u ponudi.Oba modela su BD modeli, gde se akrilni tanjiri mase od po 3.7kg preko kaiša pogone motorom, koji je sinhroni kod modela ACX, odnosno elektronski kontrolisan DC kod DCX modela.Baza gramofona izrađena je od MDFa, u beloj, ili crnoj boji, a na podlogu se oslanja u tri tačke, posredstvom velikih metalnih šiljaka, koji su podesivi i po visini.Poklopac prekriva čitav gramofon, a na poslednjoj fotografiji je user manual izrađen u formi gatefold omota za ploču, u koji su spakovani mat i protraktor za podešavanje.Edit: Fotografije su preuzete uz dozvolu autora. Edited November 17, 2011 by Ras
Caligula Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Imam amatersko pitanje kupio danas neki JVC gramofon na buvljaku za dzabe pare. Udenuo chincheve u moje 5x bafer vafer zvucnik za komp i DVD. Pustio Barbaru Strejsend, zvuk je lep, cist ali se sa bufer vufera jako slabo cuje. Da li to znaci da mi je pojacalo ipak neophodno?
renne Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Naravno, nije isto pojačalo za gramofon i za ostale komponente
yolo Posted December 6, 2014 Author Posted December 6, 2014 po svim pravilima, to ste se nesto uopste cuje je cisto providjenje. da bi reprodukovao zvuk sa gramofona, potrebno ti je gramofonsko pretpojacalo koji sluzi prilagodjenju tzv RIAA krive sto predstavlja odredjenu frekventnu devijaciju sa kojom je urezan signal na plocu. drugim recima, gramofon ne mozes da povezes sa CD ulazom tvog pojacala. to gramofonsko pretpojacalo je nekada bilo sastavni deo svakog integralnog pojacala sto vise nije slucaj i najcesce se danas kupuje odvojeno. dakle, gramofon pravo u zvucnike, ne znam kako to svira kada je pravilna sema tog lanca ova: gramofon -> gramofonsko pretpojacalo (RIAA)-> bilo koji ulaz na pojacalu koji nije gramofonski-> zvucnici ili gramofon -> gramofonski ulaz na integralnom pojacalu -> zvucnici
3opge Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Imam amatersko pitanje kupio danas neki JVC gramofon na buvljaku za dzabe pare. Udenuo chincheve u moje 5x bafer vafer zvucnik za komp i DVD. Pustio Barbaru Strejsend, zvuk je lep, cist ali se sa bufer vufera jako slabo cuje. Da li to znaci da mi je pojacalo ipak neophodno? to su verovatno aktivni zvucnici i ulaz za dvd cim se cuje. kupi pretpojacalo za magnetnu glavu i udeni ga onda u to pretpojacalo a pretpojacalo udeni u zvucnike. objasnio ti gaja zasto.
ToniAdams Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 Imam amatersko pitanje kupio danas neki JVC gramofon na buvljaku za dzabe pare. Udenuo chincheve u moje 5x bafer vafer zvucnik za komp i DVD. Pustio Barbaru Strejsend, zvuk je lep, cist ali se sa bufer vufera jako slabo cuje. Da li to znaci da mi je pojacalo ipak neophodno? pa kad si vec hipster kupi i lampasko pojacalo za male pare i par dvosistemaca, po potrebi odnesi da se premotaju i dotegnu pa da vidis sta je zvuk.
3opge Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 pa kad si vec hipster kupi i lampasko pojacalo za male pare i par dvosistemaca, po potrebi odnesi da se premotaju i dotegnu pa da vidis sta je zvuk. да, да, рецимо стари радио марке "Космај" на бувљој пијаци, тј два за стерео репродукцију.
Indy Posted December 6, 2014 Posted December 6, 2014 I jos ako na to pojacalo prikaci dobar CD player!
ToniAdams Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 да, да, рецимо стари радио марке "Космај" на бувљој пијаци, тј два за стерео репродукцију. pa tema je hi fi a ne radio marke kosmaj
kapetanm Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 (edited) Moje pojačalo tj risiver ima fono ulaz edit: Kaligulo ti si čovek sa okom za dizajn http://www.kupujemprodajem.com/Act-Audio-Vacuum-Tube-Amp-and-Preamp-17484673-oglas.htm?filter_id=108 ali jednom kad kreneš u kompletiranje nema kraja, kao ja sa prvom udicom i najlonom sa čepom od plute a posle hiljadama evra za štapove Edited December 7, 2014 by kapetanm
Indy Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Pa kauboj ni nema pojacalo (tj. u sklopu je aktivnih zvucnika).
Kampokei Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 A kakvi su aktivni zvucnici Genelec, jeftinija varijanta? Meni je to preporuceno kao razumna alternativa kupovini pojacala.
Indy Posted December 7, 2014 Posted December 7, 2014 Posto vidim da su finski, cenim da su (dovoljno) dobri. Ja mogu da preporucim australijske Aktimate, ili Aktimate Mini (nisu skupi).
Recommended Posts