Tribun_Populi Posted July 31, 2016 Posted July 31, 2016 Pa vrv na to, plus diple/frule i neki bubnjevi, eventualno leut od Grka ili tako neka preteča gitare. Imaju Makedonci tako neke etnobendove koji sviraju baš tako neku varijantu zurla/tapan koja bi valjda najviše trebalo da podseća na te neke srednjovekovne načine muziciranja.Nego, nije meni to, meni su ritmovi kao i aranžman karakteristika podneblja. Ono, neki pečat autentičnosti.
Gospodin Slucaj Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 novi album amire medunjanin DAMAR coming soon
James Marshall Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 Amiru volim kao izvodjaca, ali svaki fusion ili jazz momenat u sevdahu mene odvlaci na drugu stranu. Kad bude jaro jaru cakijom ubo dok pjeva Amira, priznacu nasred sela... Sta cu, konzervativac sam i tradicionalista. Podsjetimo se riječi najvećeg forumskog poznavaoca dobre muzike i jednog od najbitnijih postova :ziga:
Gospodin Slucaj Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 ja ne vidim problem u modernim interpretacijama biće da ste vas dvojica suviše navikli na neke druge stvari na primer klavir u grana od bora pravi remek delo od "obične" sevdalinke eleno kerko! uhhhh potpuno podržavam klasične jazz i blues interpretacije jer tada govore jezikom koji razume daleko više ljudi širom planete
James Marshall Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 Ma možeš ti njih spakovati u ska ili aranžman za simfonijski, i to je legitimno, samo što to onda više nije sevdah.
Gospodin Slucaj Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 (edited) meni je to malo snobovski neka cveta hiljadu cvetova Edited September 30, 2016 by Gospodin Slucaj
James Marshall Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 Nije snobovski već čisto pitanje muzičkog stila - ako nešto ima džez aranžman, džez harmonije, onda je to džez, može za podlogu da ima vizantijsko pojanje.
Gospodin Slucaj Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 dobro neka bude jayy AMIRA CARICE BALKANSKA LJUBAVI MOJA NAJVEĆA
James Marshall Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 Ma dobra je Amira, puštao sam je u svojim emisijama kao predstavnika novog talasa, inače mnogo fina žena, ali u kafani nas rade drugačije stvari, što takođe nije ništa strašno :D
Gospodin Slucaj Posted September 30, 2016 Posted September 30, 2016 (edited) e pa znaš u čemu je problem? ne idem u kafanu i ne okusam alkohola već godinu dana :D već duvam jer me samo trava sada udara na emocije a na travi može i beskonačno sofisticirani muzički amalgam da se sluša Edited September 30, 2016 by Gospodin Slucaj
kipo Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Kad ne možeš približiti nekome šta je sevdah, ja mu pustim ovo. Ovo ne možeš zamotati u džez. Sevdah je više osjećaj, stanje.. harmonije, skale tu nisu važne.
James Marshall Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 Sevdah je atmosfera. Kad se na teferiču uy meku rakiju zasvira džez priznaću mu status sevdaha.
Gospodin Slucaj Posted October 11, 2016 Posted October 11, 2016 na ljutu ranu ljutu travu i da vidiš kako se kida i želudac i srce iz njedara uz maltene svaku vrstu muzike (koju ja slušam)
Recommended Posts