Jump to content
IGNORED

neodgovorena pitanja

Ros

Recommended Posts

Posted
ok, ali u praksi? :)
u praksi bolja kola taksisticka imaju pozadi pojaseve. ako ti treba sediste za dete, zovni neko udruzenje pa pitaj ima li ko, ako narucujes kola unapred onda nije nemoguce da ce neko da ti izadje u susret.
Posted
ok, ali u praksi? :)
U praksi, da sam pandurka , a da je Ljiljak obuo one starke i pogledao me onako kao na fotografiji, prošao bi bez kazne i da vozi taksi.
Posted

:)mislim da ce se onda voziti u 'korpi' na prednjem sedistu, a ja cu morati da onda vucem 'korpu' po gradu (dakle necemo ni ici u grad). jupi jej ura woohoo hakuna matata ramalamadingdong <_<

Posted (edited)

Ako ti je samo zbog propisa mislim da neces imati problema ukoliko ga drzih u krilu dok se vozite i bez sedista.

Edited by puella
Posted
Ako ti je samo zbog propisa mislim da neces imati problema ukoliko ga drzih u krilu dok se vozite i bez sedista.
Ma da, to može 100%.Nisam mogla da ocenim šta želi Ljilja, da li veću bezbednost tokom vožnje taksijem ili preventivno pita zbog mogućeg prekršaja.
Posted

bitna mi je bezbednost. znam da moze i drukcije ali mi je neprihvatljivo da ga od svih zemalja u kojima nam zivi vaskolika rodbina, samo u srbiji tretiramo kao da nam nije najvaznije bice na svetu. prosto, nema kompromisa oko toga. voznja bez pojasa je najnebezbednije ponasanje u kolima u smislu rizika koje nosi, a bebac ne moze da se veze bez stolicice. druga opcija mi je da probam navigaciju bg ulica sa kolicima. ali zgrada nema lift, do trole moram ili zaobilazno ili bar delom ulicom jer su na trotoaru parkirani automobili, a trole imaju stepenike (a zapravo ne mogu lako ni do prodavnice u kraju zbog desetak do ulaza stepenika) - snaci cu se nekako, ali se unapred nerviram kako sitnice kao sto je kretanje mogu da izazovu toliko stresa i zahtevaju takvo stratesko planiranje. njah.

Posted

cek, jel ti ta korpa ide na kolica? ako da, samo kad zoves taksi naglasis da si sa bebom i da imas kolica i onda tu korpu ti (da, naravno, izvesno taksista nece umeti/hteti) montiras kad taksi dodje.

Posted

nemoj da mi pomazes konstruktivnim predlozima kad mi ispizd ide tako fino <_<ali ne, ne ide stolicica na kolica. imam kolica na koja ide, ali ona ne mogu da prodju ni kroz ulazna vrata bg zgrade, i ne mogu niz stepenice osim da se podignu i nose u rukama, tako da ih nisam ponela (vec sam naime na putu). dobili smo od prijatelja druga, manja kolica koja manje podsecaju na tenk, lakse se sklapaju, i uopste, mogu da prodju kroz djeram pijacu bez izazivanja krivicnog dela zagusenja pesackog saobracaja. tako da imam raspar. kad smo kod toga, imam i veliki ranac, bebecu torbu, i bebu, i spremam se da menjam na brzinu multiple vozove sutra i prekosutra, pa na avion. juhu! ipak, sve to vredi jer cu upoznati pepija, legendu forumskih minijatura.da se razumemo, snaci cu se u beogradu (mogu recimo da ostavim stolicicu na filozofskom ako hocu u grad, a sklopljena kolica u gepek tokom voznje), ali su mi posete srbiji uvek nekako daleko stresnije nego sto bi trebalo da budu, a ovo ce, cenim, podici sve to na jedan visi nivo.

Posted

Ah, Srbija se uvek potrudi da ti ostane u secanje :-)

Posted

ko moze da mi odgovori na pitanje zasto me u svakoj prodavnici/pekari/gde god da se nesto prodaje, kad zapne oko kusura, pitaju - jel IMA 2/5/10 dinara? ko da li ima? on, ona? novcanik? mislim da me niko nikada nije pitao 'da li imate' ili 'da li imas'

Posted

Dođi u Vošu dođi dođi u Vošuovde te prvo pitaju IZVINITE da li IMATE 2 dinara sitno, onda ti iako imaš kažeš da nemaš, vrate ti kusur a ako baš nemaju onda daju iz svog novčanika još jednom se duboko izvinjavajući (opciono te isprate do vrata ponizno se klanjajući a ako si komšija oće i da ti ponesu espap do kuće u krugu od 100m).

Posted

Pih, kod nas na Dedinju nema tih gluposti. Sve se placa karticama, cak i peraci sofersajbne primaju sve kartice osim Dine.

Posted

izvinjavam se, na pogresnom mestu sam postavio pitanje. HL sindrom i dalje drma ovde

Posted

Šta je HL sindrom?Htedoh reći nemoj se uzbuđavaš oko gluposti kao što je način obraćanja prodavca u pekari.