Jump to content
IGNORED

neodgovorena pitanja

Ros

Recommended Posts

Posted

Auto-moto savez Srbije saopštio je jutros da prema informacijama Uprave Granične policije, na graničnim prelazima sa Hrvatskom Batrovci-Bajakovo i Šid-Tovarnik putnička vozila prolaze bez dužih zadržavanja.

Posted

Prepoznaje neko sta je ovo? ZAlicilo mi je na musmule al mislim da nisu

drvo.jpg

Ovo je Paulovnia, industrisko brzorastuce drvo. Nije za jelo.

• 2 months later...
Posted

Šta ima u kuglici koja se nalazi u limenci Ginis piva?

Posted

nije nisšta ima nešto sigurno. Neka tekućina.

Posted

u kuglici se nalazi co2 pre otvaranja, a pivo posle otvaranja limenke

Posted

nije nisšta ima nešto sigurno. Neka tekućina.

nema tekućina

Posted

Ta tekucina je pivo koje udje kroz rupice na loptici i zatvori azot koji je unutra. Kad se otvori konzerva, pritisak piva padne, azot moze da izadje iz loptice i napravi penu.

Posted

nema tekućina

ima tekućina. a sad znam i šta je, hvala Guglu. 

The widget is a plastic moulded device which sits in the bottom of each can of Draught Guinness. When the can is opened, a small amount of beer and nitrogen, trapped in the widget, is forced out through the beer which creates the famous creamy head that you would find on a pint of Guinness served in a pub. The widget gives canned Draught Guinness the taste and texture of a pub poured pint at home

• 2 weeks later...
Posted

da li neko ima iskustva sa koriscenjem privatnog automobila na poslu? da li postoji neki princip kako se to obracunava odnosno kompenzuje, neka vrsta opsteprihvacene tarife ili je iskljucivo kako se ko dogovori sa poslodavcem? cak i ako je ovo drugo a imate iskustva sa naplatom, pisite koliko? u nemackoj postoji nesto sto se zove geldkilometer (kilometar money), nekada je bilo tipa 58 pfeninga po km, ne znam sada.

Posted (edited)

0,3€ je sad u nemackoj, povecava se za 0,02€ za svaku dodatnu osobu u automobilu... mislim i za prevozenje tereta isto dva centa na osamdeset kg, ali to nisam siguran.

Edited by aram
Posted

nešto što gugl kaže je 30% od cene benzina po pređenom kilometru. na mobilnom sam pa ne mogu da linkujem, ali traži "amortizacija privatnog vozila" ili tako nešto

meni su slovenci plaćali 50€ amortizaciju + gorivo i putarinu za ljubljanu, maribor, opatiju. ali je to bio naš dogovor.

Posted

@ gazza

za drzavne sluzbenike vazi ovo:

Državnom službeniku ili namešteniku koji, po pismenom odobrenju ovlašenog lica, koristi sopstveni automobil isplauje se naknada od 10% propisane cene za litar pogonskog goriva po pređenom kilometru