Jump to content
IGNORED

Amy Winehouse

Zoe

Recommended Posts

Posted

Od kako se zavrsio onaj shatro festival dobili smo info da je Amy otkazala prvo pola pa celu turneju, da je na silu isterana na binu od strane telhoranitelja i da i ona sama smatra da joj je taj nastup bio uzasan te da trenutno nije spremna da nastupa. Ali jbg nista od toga nije dovoljno da bi se konacno priznalo da je ono na uscu bilo sve samo ne RnRJa volim Amy i jedna je od retkih muzickih pojava koje su mi potpuno legele na prvu loptu (a npr licno ne marim puno za jazz) i npr ne bi mi bilo tesko da na pola neke sedece turneje opet kupim kartu za njen nastup.Vasa je lepo objasnio i moj stav sa onom paralelom izmedju muzicara i dobrih prijatelja a ja bih na to dodao da na muzicare gledam slicno kao i na sportiste koje volim. Ako je dobar nastup ima da padnem u hejlovanje i euforiju, ako je prosecan progledacu kroz prste i otpisati to na los dan a ako je katastrofalan prvi cu biti tu da to i istaknem.

• Replies 964
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• Аврам Гојић

59

• Zoe

46

• Caligula

42

• yolo

39

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted (edited)

ma...TM

Edited by McCabe
Posted
Pa šta ima ko da ti priznaje uopšte? Kakav RnR? Neki ljudi u samom tom događaju vide nešto više i to je to. Uostalom, dosta njih ju je izviždalo. Verujem da rezonuju kao i ti. Ja recimo, to ne bih radio. Ne zviždim ni na stadionu mojoj ekipi. Dobro par puta jesam Koromanu i još nekima.
znas li zasto vide nesto vise?zato sto im je Amy svojim raspadom uzbuktala u palanackim mozgovima ideju da su doziveli nesto 'veliko i neverovatno i humano i nekonzumentsko', nesto sto se ne vidja na bilo kom dosadnom koncertu na kome pevacica samo peva. ovako, zadovoljili su svoju nekrofilnu glad za atrakcijom, zaboga pa 'Amy je mozda vodjena poslednji put ziva'. beogradska poluinteligencija ja samo urbana carsija, provincijetina drekavaca od koje je svako dovoljno senzibilan digao ruke.
Posted (edited)

okej, vidiš li nekrofilnu glad za atrakcijom u onom tekstu? ja iskreno ne vidim. niti smatram da je to jedini unutrašnji poriv da se ovo posmatra kao značajno.

Edited by McCabe
Posted
onda bolje da nadjes klosara koji umire u slivniku od gangrene pa njega volis, to je jos vise real i autenticno, a o nedostatku hajpa da i ne govorimo. ili babu sto se zimi smrzne jer nema za grejanje. ili onu decu u africi sto se muve setaju po njima. all you need is love.
kurac, klosar i ostali se foliraju :fantom:
Posted (edited)
pa to ti kažem. imaš pravo na to gledište ali evo, i meni je logičnije da neko ko je fan njene muzike ne posmatra tako. ne mora ni da bude fan. e pa o tekstu već možemo da diskutujemo. tekst nema veze sa hipsterzimom u najširem smislu reči. štaviše vrlo je precizan kada posmatra ejmi kao umetnicu, ejmi kao ličnost i muzičke oblasti u kojima se ona kreće. tekst je pisao veoma entuzijastično, bez namere da se kurči. svaka referenca je smisleno upotrebljena.opkladu bi naravno izgubio. ne vidim način da te u to ubedim, moraćeš da mi veruješ na reč ako želiš. kao što rekoh, znam čoveka i prilično je skroman lik, a kako bih predupredio eventualne optužbe za nepotizam navešću samo to da ja do ovog čitanja pojma nisam imao da on voli da je sluša.
mek, ja ti verujem na reč da čovek ni malo nije u tom fazonu. Ali tekst jeste. prvo poredjenje sa
Elvis, Lenon, Džim Morison, Dženis Džoplin, Džimi Hendriks i - čovek koji je na raskršću prodao svoju dušu đavolu – bluz velikan Robert Džonson
je skaredno. Em su ovi ljudi ostavili neverovatan otisak u popularnoj muzici em su svi do jednog - mrtvi. Ejmi u tom društvu, makar za sad, nema šta da traži. Njen doprinos je u odnosu na nabrojane, mizeran. A uz to je i živa. pa onda jedan deo koji je potpuno tačan, ali odskače od ostatka teksta.
Sami buntovnici koji su nekada ugrožavali sistem sada taj isti sistem održavaju u životu. Oni su njemu potrebni živi kako bi mu udahnuli svežu energiju i podarili novi život.
Potrebno je samo da zakoračimo jedan korak unazad u istoriju popularne muzike i videćemo kako su najveće zvezde nekada koristile perverziju kako bi provocirale purizam sivo-bele monohromatske laže tada vladajućeg puritanizma i kako su redovno zbog svojih ekscesnih gestova nailazile na osudu.
ja sam verovatno glup, ali nikako ne vidim pijano posrtanje i mumlanje kao provokaciju, ili perverziju. Još manje kao bilo kakav akt koji ima sublimalnu poruku.
Cena na koju zvezda, međutim, mora da pristane očituje se u situaciji da kada je uspela, postala in, obogatila se i slobodna je da radi šta joj je volja, da traži sreću, da živi životom koji je po njenom mišljenju dobar, ona je istovremeno s druge strane primorana da i dalje radi ono što mora.
potpuno netačna teza. Ne mora da pristane. Već želi. Probaj da promeniš reči i pročitaj rečenicu ponovo.
A tako nekako je trebalo da deluje i Ejmi, od strane menadžmenta isterana na binu pod Donjim gradom kao „srna pred odstrel“.
i naravno, humanizam i empatija.Dakle od prvog bolda postoji sumanuta zamena teza, od proklamovanja Carice, preko zle industrije koja ju je primorala da potpiše ugovor do podticanja empatije preko srnetine. potpuna kofabulacija koja se uklapa u hipsterski način razmišljanja u kome jedobar glas - ultimativni talenatodradjivanje tezge - maltretiranje menadjeraalkoholizam/narkomanija - "bolest" zbog koje se sva sranja imaju oprostiti/minimanizovati, naravno, instruirana prethodnim faktorima.a sve zato što je Ejmi - in. i još jedna stvar
Na njemu je Ejmi u džez uzore uz koje je odrastala ubrizgala energiju poznatih ženskih bendova iz 60-ih godina 20. veka poput The Shangri-Las, The Supremes, The Ronettes i The Marvelettes i uz svesrdnu podršku eminentnog producenta Salema Remija ih potom obojila savremenim crnim zvukom prilagodivši ih pravilima novog doba.
ejmi nije džez pevačica. to je još jedna hipsterska konfabulacija, valjda zato što je kulerskije da slušaju djez nego soul, ili bluz, ili motown. svi navedeni uzori su motown/pop/soul scena iz 60tih. I to je stil koji AW tera.
ne mogu, toliko je skaredno da bi se i braca valberg i robi vilijams postideli.
robi vilijams je sinonim za talenat. robi je umalo umro sredinom 90tih od OD. Ali nije. sad se ne mogu setiti detalja /a mrzi me da tražim/ ali mislim da je te večeri kada se overdozirao imao jedan od kvalitetnijih nastupa. /beše neka dodela MTV nagrada ili tako nešto/. Edited by steins
Posted
znas li zasto vide nesto vise?zato sto im je Amy svojim raspadom uzbuktala u palanackim mozgovima ideju da su doziveli nesto 'veliko i neverovatno i humano i nekonzumentsko', nesto sto se ne vidja na bilo kom dosadnom koncertu na kome pevacica samo peva. ovako, zadovoljili su svoju nekrofilnu glad za atrakcijom, zaboga pa 'Amy je mozda vodjena poslednji put ziva'. beogradska poluinteligencija ja samo urbana carsija, provincijetina drekavaca od koje je svako dovoljno senzibilan digao ruke.
još samo nešto i odo da spavam, zalude se celu noć oko gluposti... :isuse: ovo je odlično primećeno. Ta potreba da se doživi nešto izuzetno. Al to nije samo oznaka Srbije, takav je današnji svet. Od vesti koje u svemu pronalaze unique senzaciju, preko djenerala /i bojovnika/ koji sanjaju svoj Great War, do publike koja vazda ima glad za nečim što je onoliko unikatno.ja u tome vidim kompleks niže vrste mladih generacija prema starijima koji su zasita imali šta da dožive. Pokazivanje da i oni konja za trku imaju. Primer bi bio onaj nesretni Woodstock II 2009. godine. :isuse:
Posted

meni nije jasno sto ti toliko filozofiras, vuces paralele i ukrstas dijagonale od kojekakvih poredzenja i hipsteraja.. do humanizma i empatije [chu, izvini sta ima lose u tome?] prosto- devojka je lepljiva za srce raznim ljudima, na ove ili one nacine, uopste nije toliko komplikovano da se razume..... ja recimo nemam potrebu da je poredim sa bilo kime/cime, dovoljno mi je sto sam je cula, vidla -- bezuslovno zagotivila

Posted
care.
Posted (edited)
potpuno netačna teza. Ne mora da pristane. Već želi. Probaj da promeniš reči i pročitaj rečenicu ponovo.
Objasnjavao ja to, razoblicavao, uveravao - dzaba. Bas kao sto su je telohranitelji uterali u koncert, tako je turbo romanticari uteruju u ulogu u koju ona sama ne zeli da udje. Sto je njima, paradoksalno, dokaz da ona jeste heroina.Setih se "Brajanovog Zitija" gde on kaze ovcama: "nisam Mesija" a ovce odgovaraju: "samo pravi Mesija tvrdi da nije Mesija! On je Mesija!" ... sledi njegov odgovor: "ako kazem da sam Mesija onda sam za vas Mesija, ako kazem da nisam, opet sam za vas Mesija - pa kakve su mi onda sanse?"Postoje Beogradjani koji vole zele da Beograd bude poseban po necemu. Da se makar na taj nacin priblizi Njujorku, Londonu, Parizu. Evo im jos jedne prilike: mozda je Ejmi ovde poslednji put vidjena ziva, dakle uzivajte u toj mogucnosti Edited by CowBoy
Posted
meni nije jasno sto ti toliko filozofiras, vuces paralele i ukrstas dijagonale od kojekakvih poredzenja i hipsteraja.. do humanizma i empatije [chu, izvini sta ima lose u tome?] prosto- devojka je lepljiva za srce raznim ljudima, na ove ili one nacine, uopste nije toliko komplikovano da se razume..... ja recimo nemam potrebu da je poredim sa bilo kime/cime, dovoljno mi je sto sam je cula, vidla -- bezuslovno zagotivila
da mi veruješ da sam i ja o tome mislio,......koji moj se ja brecam i kukuičam čaršafe na temu pevačice o kojoj zapravo i nemam ama gotovo nikakvo mišljenje, izuzev da dobro peva, i da bi je rado video u nekom od nastavaka Blues Brothersa.al ovde se ne radi samo o njoj. Ovde se radi o jednom gliču u razmišljanju, snobizmu, na koji gotovo refleksno reagujem.
Setih se "Brajanovog Zitija" gde on kaze ovcama: "nisam Mesija" a ovce odgovaraju: "samo pravi Mesija tvrdi da nije Mesija! On je Mesija!" ... sledi njegov odgovor: "ako kazem da sam Mesija onda sam za vas Mesija, ako kazem da nisam, opet sam za vas Mesija - pa kakve su mi onda sanse?"
:Hail: ali ceo bogovetni dan juče mi je taj film u glavi. Čak sam se danas i spremio da ga odgledam.
Posted (edited)
Objasnjavao ja to, razoblicavao, uveravao - dzaba. Bas kao sto su je telohranitelji uterali u koncert, tako je turbo romanticari uteruju u ulogu u koju ona sama ne zeli da udje. Sto je njima, paradoksalno, dokaz da ona jeste heroina.Setih se "Brajanovog Zitija" gde on kaze ovcama: "nisam Mesija" a ovce odgovaraju: "samo pravi Mesija tvrdi da nije Mesija! On je Mesija!" ... sledi njegov odgovor: "ako kazem da sam Mesija onda sam za vas Mesija, ako kazem da nisam, opet sam za vas Mesija - pa kakve su mi onda sanse?"Postoje Beogradjani koji vole zele da Beograd bude poseban po necemu. Da se makar na taj nacin priblizi Njujorku, Londonu, Parizu. Evo im jos jedne prilike: mozda je Ejmi ovde poslednji put vidjena ziva, dakle uzivajte u toj mogucnosti
sto se mene tice mozes da nastavljas da pises svoje carsafe od objasnjavanja, razoblicavanja i uveravanja i uvek ce biti dzaba zato sto si sto se mene tice bezobrazno tezican, imas unapred zadatu stvar koju zelis da dokazes da je neko rekao. i zato ocajnicki manipulises recenicama i stavovima drugih ljudi sklapajuci ih u to sto si unapred zamislio. to sto sam se zapitao "a sta ako smo je poslednji put videli zivu" se direktno odnosilo da forumsko cipelarenje ljudi koji su zapisavali kao narkomansku kurvu koja im je uzela pare.vi ste ozbiljni no comment bolesnici, sreca da imate forum pa mozete da bildujete sve ono sto vam fali u tim mentalnim provincijama koje ste odabrali, bez obzira na "objasnjavanja, razoblicavanja i uveravanja" i nije ni cudo sto toliko mrzite biljanu srbljanovic kada vas gadja direktno u centar vase male jadne zivotne bedastoce. Edited by gazza1
Posted
... to sto sam se zapitao "a sta ako smo je poslednji put videli zivu" se direktno odnosilo da forumsko cipelarenje ljudi koji su zapisavali kao narkomansku kurvu koja im je uzela pare.
I posle ti nekom prigovaras da ucitava nepostojece. Napisao si "a sta ako smo je poslednji put videli zivu" podrzavajuci Bikin tekst o "kometi koja sagoreva" i parama kojima Srbljanovicka mecenari Ejmin lajfstajl. I posle svega, nasao si da podmeces nesto sto nikada nisam rekao (niti sam primetio da je neko na topiku rekao - bold)Dzaba se koprcas.
Posted (edited)
Dobro mi rece danas bata kad smo spomenuli koncert: "Na mrtvoga vuka i zec kurac diže".
potpisujem.
i ovo.
vi ste ozbiljni no comment bolesnici, sreca da imate forum pa mozete da bildujete sve ono sto vam fali u tim mentalnim provincijama koje ste odabrali, bez obzira na "objasnjavanja, razoblicavanja i uveravanja" i nije ni cudo sto toliko mrzite biljanu srbljanovic kada vas gadja direktno u centar vase male jadne zivotne bedastoce.
ona čiji nastup nazivaš carskim pati od borderline personality disordera. ona je jedna od od onih koji se seckaju, attention whoreisma radi, kako si napisao u postu koji su ti izbrisali pre nekoliko meseci. Edited by Malkmus
Posted (edited)
i ovo.
Postaviću onda i tebi isto pitanje koje sam postavio i Zorgetu. Ne morate se fokusirati na onaj tekst. Zanima me da li uopšte dozvoljavate da neki fan u onome vidi nešto autentično bez nekrofilnog voajerizma i želje za atrakcijom. Hvala. Edited by McCabe