January 1, 20178 yr Kasnis Zivana, al veceras ti ne mogu pomoc Usput SNG Edited January 1, 20178 yr by ultra plasticni
January 3, 20178 yr i dalje bulazniš a to je već dosadno kao smrt. Super je što ja dobijam banove dok ti plešeš svoj jadni ples...
February 9, 20178 yr Author OD 13. do 19. februara Godar u Kinoteci: predstavljanje knjige, tribine i pazljivo odabrane projekcije, sve organizovano od strane dvojice divnih entuzijasta. Javljajte kako je bilo. https://www.facebook.com/events/196891930787627/ Generacija tek oformljenih kinotečkih frikova preobraća se uz eksploziju posleratne slobode u istrajne kreatore novog sveta koji im se javljao u vizijama pod patronstvom Bazena i Langloa, sa Rivetom, Trifoom, Romerom, Šabrolom.. Godarov rušilačko-kreativni nagon kali se u prvim redovima...I dan – 13. februar (ponedeljak)17h Tribina kojom se otvara dogadjaj (u holu Kinoteke izlozba je spremna , a na monitorima se vrti video izmontiran i pripremljen /radisa to sredjuje, tj montira i donosi/).Tribina: Ekspozija slobode - ucesnici: Milutin Petrovic, Joca Jovanovic moderator: Radisa Cvetkovic19h "Kokenta zena" (1955), Sarlota i Veronika (1959) i "Sarlota i Zil" (1960) - kratkometrazni21h “Do poslednjeg daha” (1960)II dan – 14. februar – Zaljubljeni kao na filmu19h “Istorija jedne ljubavi” (1961) + “Zena je zena” (1961) – kombinacija kratki I dugi metar21h “7 smrtnih grehova” (1962) + “Ziveti svoj zivot” (1962) – kombinacija kratki I dugi metarIII dan – 15. februar17h “Mali Vojnik” (1963)19h Promicija knjige ‘Godar’ izdavacke kuce ‘Sandorf’ (ucesnici – Miroljub Stojanovic, Ivan Srsen i Dario Grgic - moderator Milan Zavisa)21h “Ro.Go.Pa.G” (1963)IV dan – 16. februar17h – “Karabinjeri” (1964)19h – “Prezir” (1964)21h – “Udata zena (1964)V dan – 17. februar17h – Performans - izvođenje i rekreiranje scena iz Godarovih dela koja će biti prikazivana tokom ciklusa u potpuno novom kontekstu u prostorima Kinoteke (Uzun Mirkova)19h – “Neobicna banda” (1964)21h – Ludi Pjero (1965)VI dan – 18. februar17h – “Alfavil” (1965)19h – “Musko-zenski rod” (1966)21h – “Made in USA” (1966)VII dan – 19. februar (nedelja)15h – “Daleko od Vijetnama” (1967)17h – “Kineskinja” (1967)19h – Tribina: Kraj revolucije je uvek pocetak nove – razgovori o novim tendencijama G. stvaralastva. Ucesnici tribine: Ivan Velisavljevic, Sasa Radojevic, moderator Marko Grba Singh21h – Vikend (Week end) – 1967
March 5, 20178 yr Kad smo vec kod Casey Afflecka dolazi uskoro, izgleda vrlo zanimljiv film A Ghost Story. Interesantno da i sledeci film, The Old man and the Gun, u kom se pojavljuje Casey (s Robertom Redfordom) rezira isti reziser David Lowery. Treci u nizu Casey i rezira i glumi, Light of my Life.
April 11, 20178 yr Author Studenjak naredna dva dana: Četvrtak, 13. april, 19.00, Mala sala ŠAJTINAC Dokumentarni film r: Boško Milosavljević Srbija, 2017, 46’ Dokumentarni film Šajtinac čine razgovori koje je reditelj Boško Milosavljević vodio sa nagrađivanim piscem Uglješom Šajtincem, autorom nekoliko romana, velikog broja priča i nekoliko drama koje su imale velikog uspeha na srpskim i engleskim pozornicama. U ovom dramskom dokumentarnom igrokazu o Šajtincu govore Milan Milosavljević, Nebojša Glogovac, Goran Šušljik, Vojin Ćetković, Aron Balaž, Gorčin Stojanović, Miloš Krečković, Jelena Petrović, Slobodan Ćustić, Suzana Lukić, Gojko Božović, kao i mnogi drugi ljudi iz sveta umetnosti i kulture. Posle projekcije, razgovor sa rediteljem vodi Ivan Velisavljević. Sreda, 12. april, 20.00, Mala sala Mladi autori STEFAN MALEŠEVIĆ Stefan Malešević je filmski autor i muzičar, rođen 1989. godine u Beogradu, gde je završio osnovne studije audio i video tehnologije na Visokoj školi elektrotehnike i računarstva. U sopstvenoj produkciji je snimio preko 20 kratkih igranih i dokumentarnih filmova. Postdiplomske studije upisao je na film.factory akademiji u Sarajevu, pod vođstvom proslavljenog mađarskog reditelja Bele Tara. Među gostujućim profesorima na akademiji bili su Tilda Svinton, Apitčapong Virasetakul, Gas van Sant, Gaj Medin i mnogi drugi. Početkom prošle godine, pod mentorstvom Bele Tara, Stefan završava dugometražni dokumentarni film Gora, kojim doktorira sa najvišom ocenom. Gora je prikazana na filmskom festivalu u Sarajevu, a srpsku premijeru će imati na festivalu Beldocs u Beogradu. Uz projekciju nekoliko neprikazanih vežbi i kratkih filmova, vodiće se razgovor sa autorom o filmovima i iskustvu studiranja na neobično koncipiranoj akademiji film.factory. Program: ВРХПРАЧА, 10 minuta Eve, 9 minuta HAVEN’T, 9 minuta Der Kübelreiter, 9 minuta -------------- Stefana pamtim po jednom skroz finom filmu, "Dan kada sam prestao da brinem": https://www.youtube.com/playlist?list=PLo1qy441dU8N6BHFbKvnUXJKaWAytKeVZ
May 5, 20178 yr Author Veceras u Beogradu, 9. u Zrenjaninu, 10. u Pancevu, a bice u jos nekim gradovima po Vojvodini:Beogradska premijera filma SNEVANI SNEGOVI (Srbija, Mađarska) 2017, 113`kcb.org.rs/OProgramima/Filmskiprogram/Filmskinajave/tabid/1091/AnnID/3972/language/sr-Latn-CS/Default.aspxhttp://alomhava.com/srpski/ - ima i spisak projekcija po gradovima
May 11, 20178 yr Ovaj 4 Konige bih gledao ali ga ne nalazim nigde. Ako neko zna gde ima da se kupi nek javi :)
June 8, 20178 yr Author Mislim da od danas vise nije u ponudi. Videh danas u njihovom mejlu, a mejl je star nedelju ili vise dana...Moja greska. Cudno mi je da su ga drzali tako kratko, a ne nalazim da igra jos negde u Beogradu. Na festivalu na kom sam ga gledala, pored JU ekipe bilo u sali i ~desetak kosookih, to mi je bio hit. :)