I*m with the pilots Posted December 27, 2016 Author Posted December 27, 2016 OK, hvala! Idem onda veceras da ga gledam. A preksutra novog Dolana, neizdrz ^_^
I*m with the pilots Posted December 27, 2016 Author Posted December 27, 2016 U Art bioskopu Kolarac veceras jos novi Hercogov doku U filmu: "Čujte i počujte", dokumentarni reditelj nominovan za Oskara, Verner Hercog (Grizzly Man, Cave of Forgotten Dreams) rekonstruiše virtuelni svet, počev od njegovog postanka, sve do krajnjih dometa, istražujući digitalnu pozadinu sa istom radoznalošću i kreativnošću kojima je pristupao različitim zemaljskim predelima, poput Amazona, Sahare, Južnog pola i napuštenih predela Australije. 26. i 27. decembra u 20.30h!
I*m with the pilots Posted December 29, 2016 Author Posted December 29, 2016 НОВОГОДИШЊИ ПРОГРАМ НАЈГЛЕДАНИЈИХ ФИЛМОВАу Дворани Културног центра Београда1 – 10. јануар 2017.Цена улазнице 250 динара Прве дане 2017. започните у БИОСКОПУ ДОБРОГ ФИЛМА са најгледанијим остварењима из протекле године! Подсетите се својих фаворита, надокнадите пропуштено, уживајте у пробраним филмовима на великом платну. Јер - боље је у биоскопу!1. и 2. јануар18.00 ЈОШ ЈЕДАН ТАНГО (Немачка, Аргентина) 85'Режија: Херман КралУзбудљиви документарац који мајсторски преплиће драматичну љубавну причу најпознатијег танго пара на свету и незаборавне покрете надахнутих најбољих савремених играча танга.20.00 ХУЛИЈЕТА (Шпанија) 99’Режија: Педро АлмодоварПоследњи Алмодоваров филм је породична сага о опроштају, базирана на кратким причама добитнице Нобелове награде за књижевност Алис Мунро.3. и 4. јануар18.00 МОЈА МАЈКА (Италија, Француска, Немачка) 106’Режија: Нани МоретиЧувени италијански аутор Нани Морети помешао је снове и реалност у остварењу о редитељки која снима филм и истовремено покушава да одржи свој приватни живот под контролом.20.00 МАТУРА (Румунија, Француска, Белгија) 128’Режија: Кристијан МунђијуРумунски маестро Кристијан Муђију освојио је награду за најбољу режију у Кану за ову интригантну драму о компромисима које носи родитељство.5. и 6. јануар18.00 МУСТАНГ (Француска, Немачка, Турска, Катар) 95'Режија: Дениз Гамзе ЕргувенНевина игра пет сестара у сусрету са са дечацима на плажи покреће скандал у патријархалној средини малог турског места у изузетном дебитантском филму номинованом за Оскара.20.00 ЈА, ДАНИЈЕЛ БЛЕЈК (Велика Британија, Француска, Белгија) 100'Режија: Кен ЛоучОбичан човек у борби против немилосрдне бирократије у средишту је бриљантног, дирљивог и често духовитог филма Кена Лоуча, овенчаног Златном палмом у Кану. 7. и 8. јануар18.00 ПОЖАР НА МОРУ (Италија, Француска) 108'Режија: Ђанфранко РосиПоетични документарац који прати преплитање судбина миграната из Африке и рибарских породица на острву Лампедуза, награђен Златним медведом за најбољи филм у Берлину. 20.00 45 ГОДИНА (Велика Британија) 95'Режија: Ендрју ХејгЈедно писмо из Швајцарске које открива догађаје из прошлости мења складни однос средовечног пара у меастралном тумачењу Шарлоте Ремплинг и Тома Кортнија.9. и 10. јануар18.00 УСТАВ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ (Хрватска, Чешка, Словенија, Велика Британија) 90'Режија: Рајко ГрлићНебојша Глоговац бриљира у филму сјајног Рајка Грлића који меша комедију и мелодраму, третирајући неке од најконтроверзнијих друштвено-политичких тема. 20.00 ТОНИ ЕРДМАН (Немачка, Аустрија) 162’Режија: Марен АдеИстовремено дирљив и невероватно духовит, филм о односу неконвенционалног оца и презапослене ћерке један је од највећих филмских бисера ове године.Листа најгледанијих филова у Дворани Културног центра Београда у 2016:1. УСТАВ РЕПУБЛИКЕ ХРВАТСКЕ, режија: Рајко Грлић2. ТОНИ ЕРДМАН, режија: Марен Аде3. ЈА, ДАНИЈЕЛ БЛЕЈК, режија: Кен Лоуч4. МАТУРА, режија: Кристијан Мунђију5. ЈОШ ЈЕДАН ТАНГО, режија: Херман Крал6. МУСТАНГ, режија: Дениз Гамзе Ергувен7. ПОЖАР НА МОРУ, режија: Ђанфранко Роси8. 45 ГОДИНА, режија: Ендрју Хејг9. МОЈА МАЈКА, режија: Нани Морети10. ХУЛИЈЕТА, режија: Педро Алмодовар11. ШАУЛОВ СИН, режија: Ласло Немеш12. РАСПРСКАВАЊЕ, режија: Лука ГвадањиноСрећну нову годину жели вамБИОСКОП ДОБРОГ ФИЛМА! ^_^ ^_^
Ajant23 Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Koliko mi je bio draži kada su u praznoj sali puštali Stopparda ili Mameta od ovog sadašnjeg šunderajskog političkog mainstreama... Prošlost jeste ponekad strana država, doduše kulturni centar Beograda je samo umislio da je to...
boshoku Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Koliko mi je bio draži kada su u praznoj sali puštali Stopparda ili Mameta od ovog sadašnjeg šunderajskog političkog mainstreama... Prošlost jeste ponekad strana država, doduše kulturni centar Beograda je samo umislio da je to... vsevold pudovkin je rekao kako je život montaža
Ajant23 Posted December 29, 2016 Posted December 29, 2016 Bunuel je počeo svoju autobiografiju lažnim sećanjem venčanja u crkvi prijatelja koji je bio toliki ateista da to nikad nije mogao učiniti. Igramo se asocijacija koliko sam shvatio, odnosno beskonačno izvrćemo i subverziramo prethodne rečenice sagovornika...
slepa živana Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 Koliko mi je bio draži kada su u praznoj sali puštali Stopparda ili Mameta od ovog sadašnjeg šunderajskog političkog mainstreama... Prošlost jeste ponekad strana država, doduše kulturni centar Beograda je samo umislio da je to... стварно? нани морети шундерајски политички мејнстрим? репортован си модерацији за булажњење.
Lancia Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 (edited) Zile, sta preporucujes za gledanje? Edited December 30, 2016 by Majo
Ajant23 Posted December 30, 2016 Posted December 30, 2016 (edited) стварно? нани морети шундерајски политички мејнстрим? репортован си модерацији за булажњење. Već sam dobio takvu doskočicu, i to svojevremeno od forumaša koji je sam za sebe više puta napisao da studira FPN. Odgovor je uvek isti. U svakoj selekciji se nađu dva tri kvalitetna filma, ali to i dalje ne menja prirodu same selekcije. A, mislio sam da ćeš imati dovoljno ukusa da me se prođeš nadalje, nakon onoga što si uradila... Edited December 30, 2016 by Ajant23
slepa živana Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Već sam dobio takvu doskočicu, i to svojevremeno od forumaša koji je sam za sebe više puta napisao da studira FPN. Odgovor je uvek isti. U svakoj selekciji se nađu dva tri kvalitetna filma, ali to i dalje ne menja prirodu same selekcije. A, mislio sam da ćeš imati dovoljno ukusa da me se prođeš nadalje, nakon onoga što si uradila... i dalje bulazniš a to je već dosadno kao smrt. Zile, sta preporucujes za gledanje? sa ovog spiska gledala sam hulijeta, moja majka i matura. sva tri odlična. jedino bih ovaj poslednji rumuski pre opisala kao dramu o transgresiji korupcije. da nije rumuna ja već odavno više ne bih ni išla u bioskop. u tom smislu, preporučam i rumunski sieranevada iz ove godine. tri sata čekanja popa dok se sarma ladi a creva krče. katarza u poslednjem kadru. takođe odličan :D
kobni zelaya Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Super je Siera Nevada, sve isto kao kod nas, one gajbe, problemi s parkiranjem, jako.
Lancia Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 sa ovog spiska gledala sam hulijeta, moja majka i matura. sva tri odlična. jedino bih ovaj poslednji rumuski pre opisala kao dramu o transgresiji korupcije. da nije rumuna ja već odavno više ne bih ni išla u bioskop. u tom smislu, preporučam i rumunski sieranevada iz ove godine. tri sata čekanja popa dok se sarma ladi a creva krče. katarza u poslednjem kadru. takođe odličan :D fala, lepotice :)
ultra plasticni Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 Realno je prosla interesantnost tih sci rumunjesce, gde ocigledan pad se naslucuje vec od 4 meseca, 3 nedelje i 2 dana, tako da to vise ne pratim, iako sam npr gledao apsolutno nesmesni Aferim! Nisam, obratio paznju jel kriticari skovali neki termin za taj neki njihov talas? Kao npr za grcki Weird Wave. Elem, potpuno na drugom kraju ulice, rumuni su nedavno provalili i elektroniku, pa je smisljen naziv microhouse, sto nije naravno nista novo za one koji imaju trece uho i dubinski su istrazivali berlin school iz sredine devedesetih, tako da u izvesnom smislu oduzimam na originalnosti rukopisa i ove nove filmske skloe, koja iako unosi nesto novo na teritoriju evropske kinematografije, zapravo je za obodne delove tog terena, kao sto su npr Rusija i Srbija davno probana casa piva
kobni zelaya Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 (edited) Rumunska kinematografija je u ovom trenutku debelo ispred ruske, a sa srpskom je uopšte smešno porediti. Mada, slažem se da je talas u padu. edit - mislim, sa srpskom je povezuje to što su svi ti filmovi komotno mogli biti snimljeni i u Srbiji (osim možda 4 meseca....), ali nisu i nema šanse da će uskoro bilo šta približno tog nivoa biti snimljeno ovde. Edited December 31, 2016 by kobni zelaya
slepa živana Posted December 31, 2016 Posted December 31, 2016 , gde ocigledan pad se naslucuje vec od 4 meseca, 3 nedelje i 2 dana, sad sam pogledala na imdb, to je film iz 2007. ja sam prvi rumunski film odgledala na fafu 2009. i od tad se trudim da ne propuštam. tako da su za mene ovo dobre vesti. drago mi je da rumunska kinematografija od 2007. propada. a ovo za obode evrope je dosta dobar vic
Recommended Posts