kobni zelaya Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Zaboravih da pomenem veliki kuriozitet, u četvrtak uveče sam gledao u Fontani slovački film "Koza" potpuno sam u sali. Dođem na blagajnu, kažem "Dajte mi jednu kartu za deset", blagajnica me pita " To je onaj film o bokseru, znate to", sve sa nadom da neću kupiti kartu. Ja međutim uzmem kartu. Dođem gore, pitam, jel' ima nekog osim mene, lik mi kaže da nema, ali možda će se pojaviti. Kad je došlo vreme, pustiše me u salu, film poče, vidim titl samo na engleskom, šta me briga, može i tako. Posle dvadeset minuta dolazi lik do mene, pita jel' može ovako, dali su im pogrešan titl na srpskom. :) Ja kažem sve u redu, film nije bio loš, čak je glavni lik bio prilično simpa.
Takeshi Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 pa da, kao privatna projekcija. nemaju ono pravilo da mora najmanje 5 posetilaca ili vec koliko? pretpostavljam da se prilagodjavaju novim okolnostima.
kobni zelaya Posted July 26, 2015 Posted July 26, 2015 Verovatno da dobijaju pare od nekih fondova za te programe festivala, pa moraju da prikažu film.
reg Posted July 30, 2015 Posted July 30, 2015 Verovatno da dobijaju pare od nekih fondova za te programe festivala, pa moraju da prikažu film. Verovatno, posto se meni desilo dva puta da sam izvisio za regularnu projekciju u Fontani, jednom za 'Only god forgives', drugi put za 'Foxfire', s tim da to nije bilo objasnjeno nekim pravilom o minimalnom broju gledalaca/kupljenih karata vec tehnickim problemima. Mislim da sada jedino DKC trazi minimum dve kupljene karte za projekciju [mozda i kinoteka, ali odavno nisam bio u situaciji da jedini nesto gledam tamo].
I*m with the pilots Posted September 2, 2015 Author Posted September 2, 2015 Sutra u CZKDu jos jedan "Oberhauzen u Beogradu", nisam gledala filmove iz ovogodisnjeg izbora ali proslogodisnji repertoar sa nemackim filmovima iz 60tih je bio odlican. http://www.czkd.org/oberhauzen-u-beogradu-politicko-u-filmu/ Program koji je predstavljen sastoji se od novih radova iz Kine, Tajlanda, Vijetnama i Meksika, i na neki način predstavlja nove razvoje, koji prevazilaze naše dosadašnje razumevanje kinematografije tih zemalja. Ovi filmovi predstavljaju novo shvatanje toga šta “političko” u filmu danas može značiti. Oni traže ljude, minorne događaje, stvari koje se previde, ostatke. Pokazuju dokle se lična i politička istorija prepliću.
đorđe geprat Posted November 20, 2015 Posted November 20, 2015 čuh na TVu da se sprema fasbinder u bgdu u režiji gete univerziteta. šteta što sam na selu. da na velikom platnu odgledam "trilogiju"
FPLS Posted January 24, 2016 Posted January 24, 2016 Blizi se lagano Fest, na sajtu se vec mogu naci najave za pojedine filmove... Lobster, Trumbo, Room, Brooklyn, Spotlight, Carol, Danish girl, Sicario, Il racconto dei racconti, Magbet, Anomaliza, Dheepan (pobednik u Kanu)... Novi Vudi Alen, Sorentino, Koeni, Hirokazu, Vinterberg... Bice zanimljiv program reklo bi se :)
Ajant23 Posted January 31, 2016 Posted January 31, 2016 Kada sam svojevremeno čuo da se bioskop Fontana vraća na vremena stare slave kada sam davno tamo gledao Božji oklop Jackieja Chana, bio sam vrlo skeptičan da će uspeti. Ali, sada mi se nakon mnogih argumenata poput ovog poslednjeg, čini da će možda biti tako...
salata Posted February 16, 2016 Posted February 16, 2016 Kraljica Pustinje ima u Sava Centru 29. feb. Lepo mi je da gledam Hercoga u Sava Centru!
nezvanova Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 dosta zanimljivih imena u ovogodisnjoj zvanicnoj selekciji kanskog festivala: Toni Erdmann - Maren AdeJulieta - Pedro AlmodovarAmerican Honey - Andrea ArnoldLa fille inconnue - DardennePersonal shopper - Olivier Assayas Juste la fin du monde - Xavier Dolan Ma loute - Bruno Dumont Paterson - Jim Jarmush Rester vertical - Alain Guiraudie Aquarius - Kleber Mendonça FilhoDaniel Blake - Ken LoachMal de pierre - Nicole Garcia Ma’Rosa - Brillante Mendoza Bacalaureat - Cristian MungiuLoving -Jeff NicholsAgassi - Park Chan WookThe Last face - Sean PennSierranevada - Cristi Puiu Elle - Paul VerhoevenThe Neon daemon - Nicolas Winding Refn
kobni zelaya Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 dosta zanimljivih imena u ovogodisnjoj zvanicnoj selekciji kanskog festivala: Toni Erdmann - Maren AdeJulieta - Pedro Almodovar American Honey - Andrea Arnold La fille inconnue - Dardenne Personal shopper - Olivier Assayas Juste la fin du monde - Xavier Dolan Ma loute - Bruno Dumont Paterson - Jim Jarmush Rester vertical - Alain Guiraudie Aquarius - Kleber Mendonça Filho Daniel Blake - Ken Loach Mal de pierre - Nicole Garcia Ma’Rosa - Brillante Mendoza Bacalaureat - Cristian Mungiu Loving -Jeff Nichols Agassi - Park Chan Wook The Last face - Sean Penn Sierranevada - Cristi Puiu Elle - Paul Verhoeven The Neon daemon - Nicolas Winding Refn Svakako mnogo više obećava nego prošlogodišnja selekcija - Assayas, Mungiu, Park Chan Wook, Dolan, braća Darden. Možda Refn snimi dobar film, posle duže vremena.
nezvanova Posted April 14, 2016 Posted April 14, 2016 (edited) @adjant da, u pravu si. to je precizniji opis :-) Edited April 14, 2016 by nezvanova
Recommended Posts