December 15, 201113 yr da li je tu novu taktiku ustvari naučio od samih rimljana (samo je 'nova' jer je varvari nisu do tada primenjivali) ili je sam smislio?a kako je stradao po drugoj/drugim verzijama?
December 15, 201113 yr Koliko znam, takticki je drugacije postavio konjicu od uobicajenog za to vreme i to nije preuzeo od Rimljana. Koristio i slonove.Po drugoj verziji nije stradao - vratio se kuci. Edited December 15, 201113 yr by Yoda
December 15, 201113 yr Je l' u pitanju tuniska bitka i najamnicki general Ksantip?To, care! Cepaj dalje!
March 3, 201213 yr Bio je rudarski inženjer,doktor nauka i pronalazač. Eksperimentisao je sa tastaturama i strujom i napravio više mašina za automatsko računanje podataka. Umro je u svojoj sedamnaestoj godini.
July 29, 201212 yr Ne znam..Moje pitanje: kako se zove i gdje je jedini dio površine svijeta za koji obje susjedne države inzistiraju da im ne pripada?
July 30, 201212 yr jes, treba loviti ono što nema na wikiju :D u tom duhu, ko je bio urso partecijak? (*srpsko-hrvatska transkripcija imena)
July 30, 201212 yr el to neki admiral kojeg smo mi Rvati zdevetali još dok smo bili mladi, srednjovjekovni i neopterećeni Srbima?
July 30, 201212 yr nije admiral, ali je ipak svoga rvackoga savremenika obeležio kao "najgoreg slovenskog vladara". :P i bio je relativno uspešan spram predstraže kršćanstva, te omogućio not-yet-šizmaticima da nesputano rulaju jadranom.