Jump to content
IGNORED

Istorijski kviz

casperbgd

Recommended Posts

Posted

da li je tu novu taktiku ustvari naučio od samih rimljana (samo je 'nova' jer je varvari nisu do tada primenjivali) ili je sam smislio?a kako je stradao po drugoj/drugim verzijama?

Posted (edited)

Koliko znam, takticki je drugacije postavio konjicu od uobicajenog za to vreme i to nije preuzeo od Rimljana. Koristio i slonove.Po drugoj verziji nije stradao - vratio se kuci.

Edited by Yoda
Posted

Pir?Ako jeste, neka neko nastavi, nisam prisutan.

Posted
Pir?Ako jeste, neka neko nastavi, nisam prisutan.
Nije, ovaj je nesto mladji.
Posted

Je l' u pitanju tuniska bitka i najamnicki general Ksantip?

Posted
Je l' u pitanju tuniska bitka i najamnicki general Ksantip?
To, care! Cepaj dalje!
  • 2 months later...
Posted

Bio je rudarski inženjer,doktor nauka i pronalazač. Eksperimentisao je sa tastaturama i strujom i napravio više mašina za automatsko računanje podataka. Umro je u svojoj sedamnaestoj godini.

• 4 months later...
Posted

Ne znam..Moje pitanje: kako se zove i gdje je jedini dio površine svijeta za koji obje susjedne države inzistiraju da im ne pripada?

Posted

bir tavil, između sudana i egipta

Posted

Da, prelagano.Mislio sam da niko ne prati ovaj topik.. :D

Posted

jes, treba loviti ono što nema na wikiju :D u tom duhu, ko je bio urso partecijak? (*srpsko-hrvatska transkripcija imena)

Posted

el to neki admiral kojeg smo mi Rvati zdevetali još dok smo bili mladi, srednjovjekovni i neopterećeni Srbima? :wicked:

Posted

nije admiral, ali je ipak svoga rvackoga savremenika obeležio kao "najgoreg slovenskog vladara". :P i bio je relativno uspešan spram predstraže kršćanstva, te omogućio not-yet-šizmaticima da nesputano rulaju jadranom.