Krotka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 (edited) Pošto je sve napisano velikim slovima, ne. Ali ono što zaista bode oči je nedostatak zareza (ili crte) ispred reči preduzetnik. Doduše, možda je u pitanju devojačko prezime ili tako nešto, ali i u tom slučaju bi morala crtica. :)Misliš, žena se zove Jelena Popović-Preduzetnik ? :rolf:Kao npr. : "DR Preduzetnik, preduzmite nešto hitno, slomila sam nogu. :D Edited April 22, 2010 by Krotka
расејан Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 meni bode oči ovo "preduzetnik".То јој је друго презиме.
Ulven Posted April 22, 2010 Author Posted April 22, 2010 Misliš, žena se zove Jelena Popović-Preduzetnik ? :rolf:Kao npr. : "DR Preduzetnik, preduzmite nešto hitno, slomila sam nogu. :DNe znam, posle Drkende sve je moguće. :DZašto bi inače neko napisao preduzetnik posle svog prezimena? Zvuči mi kao Pera Kojot super genije.
Krotka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Jedino da pitam DR Preduzetik, kao : Htela bih da dam uzorak na analizu, a usput i da vas nešto pripitam :D .Jedva sam slikala, bilo me blam od komšiluka, a i vidi mi se odraz na staklu , preduzetnica izlepila čitavu zgradu obaveštenjima, možda tu leži objašnjenje, preduzetna žena i još DR.
Kelt Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Pošto mi je preduzetnica u komšiluku, zamisli kako meni to PH bode oči ( posle 10 godina učenja hemije 2 + 4 +4 ), i to po nekoliko puta dnevno, kad god prođem pored poliklinike, a moram. Mogu da porazgovaram sa DR, možda ti sredim i za 75 evra , u ovoj oskudaciji, ni jedan evro nije za bacanje ;) .Ako je još neko zainteresovan mogu da pitam i za grupno - forumski popust :D .a možda nije u pitanju potentio hydrogeni nego patohistološki, pošto se navodi kao ph nalaz. Patohistološka laboratorija je tačan ali glomazan opis.
Krotka Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 a možda nije u pitanju potentio hydrogeni nego patohistološki, pošto se navodi kao ph nalaz. Patohistološka laboratorija je tačan ali glomazan opis. pala mi je na pamet i ta mogućnostMožda ste u pravu, ali ne mogu sad da silazim i opet slikam , možda večeras sa blicom.Bilo bi mi draže da je tako, bar se ne bih nervirala.
Alphons Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 a možda nije u pitanju potentio hydrogeni nego patohistološki, pošto se navodi kao ph nalaz. Patohistološka laboratorija je tačan ali glomazan opis.moje "palo mi je na pamet" se odnosilo na rasejanovu teoriju o prezimenu.ovo o patohistologiji bi moglo da mi padne nikad :D
Kelt Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 moje "palo mi je na pamet" se odnosilo na rasejanovu teoriju o prezimenu.ama, kao što na pekari piše "vlasnik taj i taj", kad otvoriš firmu onda si "preduzetnik". Ona kad podnosi poresku prijavu na kraju se potpisuje kao preduzetnik. Ne znam da li je obavezno da se stavi u reklamu firme, ali je ona to shvatila ozbiljno..
cmrlj Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 da se vratimo na prevodjenje, nisu nasi najgori, evo ga flajer za masazu sto ga pokupih u hotelu u sangaju, tipican primerak chinglisha :)
Tresko Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Ne znam, posle Drkende sve je moguće. :DZašto bi inače neko napisao preduzetnik posle svog prezimena? Zvuči mi kao Pera Kojot super genije. Zato što mora da napiše. Jer to je naziv firme, a Zakon o privrednim društvima obavezuje da naziv firme sadrži i pravni oblik privrednog subjekta.Ono što je ranije registrovano kao radnja, sada se registruje kao preduzetnik. Preduzetnik je oblik privrednog subjekta. Drugi deo naziva je ime i prezime preduzetnika. Dakle: IME PREZIME, preduzetnik.Kao što na primer za društvo sa ograničenom odgovornošću posle imena, stoji ono d.o.o To se radi zbog toga da bi oni koji stupaju u kontakt sa privrednim subjektima videli koji je oblik, i kako osnivač odgovara za obaveze.Ne vidim šta je tu smešno.
Ulven Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Dobro, to je logičan odgovor. Ali i dalje nema zareza. -_-
расејан Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Kao što na primer za društvo sa ograničenom odgovornošću posle imena, stoji ono d.o.o To se radi zbog toga da bi oni koji stupaju u kontakt sa privrednim subjektima videli koji je oblik, i kako osnivač odgovara za obaveze.Ne vidim šta je tu smešno.Смешно је што га пише тако спојено, без зареза, истим словима у истом реду са именом и презименом.Једна од шашавих комбинација је била "СТР Адам"... ја то увек читао спојено.
Lynn Posted April 25, 2010 Posted April 25, 2010 Смешно је што га пише тако спојено, без зареза, истим словима у истом реду са именом и презименом.Једна од шашавих комбинација је била "СТР Адам"... ја то увек читао спојено.A na Dr Olja Milošević bi tek otkinuo. <_< A piše ga tako jer je propisano. Take the case to the Court :)
Recommended Posts