August 8, 200816 yr Па лепо кажем да је озбиљно :Q)Слављеник частио за рођендан, па се поднајели и поднапили, па почели да ме прозивају како спроводим мобинг – терам их да раде, а њих то емотивно погађа. Ја их онда питам да ми кажу како се на српском каже мобинг, они немају појма, и ја зато једногласно одбијем сваки даљи разговор на ту тему.Па се нешто мислим: шта ако они мене питају како се каже?Је л’ да да је ситуација?
August 8, 200816 yr Под хитно да се нађе/смисли (ме се обавести ако већ постоји) српска реч (макар била и преводилачки бисер) за:Mobbing.Valjda šikaniranje. Mada je i to poreklom iz nemačkog ako se ne varam. Možda bi najpribližnije (i po srpski) bilo, da prostite, oštrenje ku**a, ali to su već dve reči. :P Edited August 8, 200816 yr by Miroslav Jeftic
August 8, 200816 yr Под хитно да се нађе/смисли (ме се обавести ако већ постоји) српска реч (макар била и преводилачки бисер) за:Mobbing.Pa nema prevod. To je neologizam, može opisno da se kaže na srpskom, ali se koristi na engleskom, koliko znam.
August 9, 200816 yr Maltretiranje na radnom mestu. 28 карактера. Много (тачку и колутање окама поштено нисам рачунао). Ништа, остаје нам да се надамо да ће неко да смисли нешто бескарактерније... Фала на предсусретљивос’
August 10, 200816 yr 28 карактера. Много (тачку и колутање окама поштено нисам рачунао). Ништа, остаје нам да се надамо да ће неко да смисли нешто бескарактерније... Фала на предсусретљивос?28? Ја знам само за четири, ако и тога успем да се сетим... сангвиничан, меланхоличан, колеричан, флегматичан. Даље? :o
August 12, 200816 yr microsoftov sajt za lokalizovane verzije programa : neko je platio za ovaj bilbord:
August 29, 200816 yr "Criminal Minds", RTS1"Playwright Eugene Ionesco..." je ispao "Scenarista Jonesko..."
August 29, 200816 yr 'Turisticki rizort' u vecerasnjim vestima na B92...То тје му бити контра од зорт
August 29, 200816 yr То тје му бити контра од зорт to ce mu biti od previshe gledanja onog belosveckog varuna sharme sto se smuca po rizortovima neprekidno :P
August 29, 200816 yr To tje mu biti ponovljeni zort. Npr. ako se neko ponovo vratio u Montenegro, u mesto koje vrvi od virusa i/ili bakterija.
September 1, 200816 yr 'Turisticki rizort' u vecerasnjim vestima na B92...pročitala sam rižot i to 2 puta. moram ić više po eventima -_-