расејан Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Колико генерација је одстојање од дудета до дасе? То "ајде, дасо, да те видимо" сам чуо недавно, и изненадио се да се још користи... или је то неко извукао баш зато што је бајато.
Ajant23 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Dude sa sobom nosi toplinu jarana, ali i tvrdinu balkana... Opet nije frajer bez differancea na putu između baja i raja, a baš na međi zbog milozvučnog šuma tog dražesnog dudevog druma... On nije ni lik zato što ti liče javni diskurs kliče, ali dude je oba lika roba zato što to nije... Nije ni druškan zato što se to rimuje sa stari sloven dikan, mada sufiks "-an" obećava...Ako nije sine, možda je sinan? http://www.youtube.com/watch?v=f63_K80c_G4
Ajant23 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Колико генерација је одстојање од дудета до дасе? То "ајде, дасо, да те видимо" сам чуо недавно, и изненадио се да се још користи... или је то неко извукао баш зато што је бајато.Zadržalo se na fudbalskim utakmicama: "Vidi dase kako travu pase... Јako je baj ̀аta, sej'o ju prat ̀аta..."
Indy Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 Dasa nije. Dasa (kad je bio aktuelan, generaciju-dve pre mene) je bio James Stewart, ili tako neko.Dosad mi se najvise svidja 'matori'.
banecare1 Posted August 16, 2013 Posted August 16, 2013 ne znam je li za ovu temu...valjda jeste. "Sedela sam u Bascarsiju i jela cevapcice... I onda ugledala kako prolazi neko ko izgleda bas kao tebe! Al dok se ja cudim dal si to ti, dal da vicem punom ustom, prosao je. Pa, ako si 10 avgusta bio u Sarajevu, onda sam te videla Ako ne, evo jedan pozdravcic iz bivse Yu"
copkillah Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Telegraf, Toni Brekston je sevnula guzicu na koncertu i "flashing" su preveli kao: Popularna pevačica je tek posle nekoliko minuta shvatila da “slika” svoje obožavaoce
copkillah Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 dajte, ne je*ite me, to je "sevanje" :(Čak i u naslovu pominju "sevanje", ali posle su napisali ono što su napisali.
Weenie Pooh Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Stvarno nisi čuo da se kaže da neko "slika" kad mu viri ovo ili ono?
copkillah Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 Nikada, ni od koga, nigde, ni u kakvom mediju. Samo sevanje.
svashtabezneshto Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 U mom kraju, (Šabac) to je bio uobičajeni sleng: ''al' sam ih sve islikala!'' (prevrnula se sa ljuljaške i pokazala svima gaćice).
luba Posted August 18, 2013 Posted August 18, 2013 eto ga jaz medju generacijama :(mangas bi, kad bi video tu scenu, rekao slikiras, snajka.
Recommended Posts