Calavera Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) @luba: ^_^Aj kad smo krenuli vec... Decko? Matori? Edited August 15, 2013 by Calavera
Kayser Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 a dude je, jasno, druskan. -_-Moj glas ide za - Gari
Pantelija jr Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 glede dude-ta...frajer vec meni (a mlad sam k'o rosa u podne) zvuci kao da je na granici da bude arhaicno... razumijem, ali nisam nikad upotrebljavao, vise mi je za generaciju mog brata (ja + 10 god)batice mi je uvijek zvucalo kao seljana, a u posljednje vrijeme i ne cujem to toliko cestomatori ili rista - oldies but goldies; staro, ali i dalje u upotrebi, ergo - razumljivo za vecinu.glede jah-jaha:definitivno je to Skrobonji bilo yeah = jah, jer se ne pojavljuje samo u scenama kad dva starija gospodina sjede pored Drine, ispijaju kahve i cutanjem razgovaraju o smislu zivota... "eee, jah..." - "jah, jah!"
luba Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 @luba: ^_^Aj kad smo krenuli vec... Decko? Matori?sto sam pitala, sama sam kriva.neki su predlagali "baja" za dudeta. matori mi isto deluje bolje od batice.ma na kraju, ne treba dude da se prilagodjava generacijama strawica i bracala, nego oni njemu, ko ih jebe.
Indy Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Moj glas ide za - GariMeni bi trebao prevod za takav prevod.Zaključak... drago mi je što nisam prevodilac (barem ne profesionalni).
Indy Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) frajer vec meni (a mlad sam k'o rosa u podne) zvuci kao da je na granici da bude arhaicno... razumijem, ali nisam nikad upotrebljavao, vise mi je za generaciju mog brata (ja + 10 god)"Frajer" figurira u pesmama Džoni Štulića - 4 godine mlađi od Jeff Bridgesa. Frajer je "Flojd" iz Nacionalne klase (Gagi je 6 godina stariji od Jeffa). Prema tome, frajer je sasvim adekvatno za osobu te generacije.Vi mladi pravite svog Dude-a, i zovite ga kako želite.EDIT. Pardoniram, Flojd je baja Edited August 15, 2013 by Indy
betty Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 ma zezam se za druskana, probala sam da napravim najveci generacijski jaz koji umem.matori mi se svidja.
Indy Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) Meni se sad sviđa baja :D EDIT. Ne vredi, baja je suviše mačo, The Dude je isuviše cool da bi ga zabolelo nešto da bude mačo. Edited August 15, 2013 by Indy
betty Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 heheh, i ja htedoh da primetim. dude, liche, ppp ti kliche!
Time Crisis Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 Taman može BB da mu pozajmi glas u sinhronizovanoj verziji :P
Indy Posted August 15, 2013 Posted August 15, 2013 (edited) Dude je Baki.Kao izrazito sklonom nenasilju, teško da bi mu to prošlo kod pravih bakija. http://youtu.be/w5BjCe0zA8Q Edited August 15, 2013 by Indy
Recommended Posts