Jump to content

PREVODILACKI BISERI

Featured Replies

@luba:

^_^Aj kad smo krenuli vec... Decko? Matori?

Edited by Calavera

a dude je, jasno, druskan. -_-
Moj glas ide za - Gari

glede dude-ta...frajer vec meni (a mlad sam k'o rosa u podne) zvuci kao da je na granici da bude arhaicno... razumijem, ali nisam nikad upotrebljavao, vise mi je za generaciju mog brata (ja + 10 god)batice mi je uvijek zvucalo kao seljana, a u posljednje vrijeme i ne cujem to toliko cestomatori ili rista - oldies but goldies; staro, ali i dalje u upotrebi, ergo - razumljivo za vecinu.glede jah-jaha:definitivno je to Skrobonji bilo yeah = jah, jer se ne pojavljuje samo u scenama kad dva starija gospodina sjede pored Drine, ispijaju kahve i cutanjem razgovaraju o smislu zivota... "eee, jah..." - "jah, jah!"

@luba:
^_^Aj kad smo krenuli vec... Decko? Matori?
sto sam pitala, sama sam kriva.neki su predlagali "baja" za dudeta. matori mi isto deluje bolje od batice.ma na kraju, ne treba dude da se prilagodjava generacijama strawica i bracala, nego oni njemu, ko ih jebe.
Moj glas ide za - Gari
Meni bi trebao prevod za takav prevod.Zaključak... drago mi je što nisam prevodilac (barem ne profesionalni).
frajer vec meni (a mlad sam k'o rosa u podne) zvuci kao da je na granici da bude arhaicno... razumijem, ali nisam nikad upotrebljavao, vise mi je za generaciju mog brata (ja + 10 god)
"Frajer" figurira u pesmama Džoni Štulića - 4 godine mlađi od Jeff Bridgesa. Frajer je "Flojd" iz Nacionalne klase (Gagi je 6 godina stariji od Jeffa). Prema tome, frajer je sasvim adekvatno za osobu te generacije.Vi mladi pravite svog Dude-a, i zovite ga kako želite.EDIT. Pardoniram, Flojd je baja :lolol:

Edited by Indy

ma zezam se za druskana, probala sam da napravim najveci generacijski jaz koji umem.matori mi se svidja.

Meni se sad sviđa baja :D EDIT. Ne vredi, baja je suviše mačo, The Dude je isuviše cool da bi ga zabolelo nešto da bude mačo.

Edited by Indy

Dude - Lik.

Vokativ - Liče?

heheh, i ja htedoh da primetim. dude, liche, ppp ti kliche!

Dude je Baki.
ladno :lolol:

Taman može BB da mu pozajmi glas u sinhronizovanoj verziji :P

Dude je Baki.
Kao izrazito sklonom nenasilju, teško da bi mu to prošlo kod pravih bakija. evilsmile.gifhttp://youtu.be/w5BjCe0zA8Q

Edited by Indy