spettacollo Posted January 9 Posted January 9 Just now, Tihajeza said: Netačno. Apsolutno tačno. Državni vrtić u Barajevu ne prima decu ukoliko na potvrdi lekara da je dete zdravo ne piše i da je uredno vakcinisano. Informacija iz prve ruke.
Mel Posted January 9 Posted January 9 8 minutes ago, spettacollo said: Apsolutno tačno. Državni vrtić u Barajevu ne prima decu ukoliko na potvrdi lekara da je dete zdravo ne piše i da je uredno vakcinisano. Informacija iz prve ruke. To uverenje daje se pri upisu. Nema rezona da ga traze svaki put kad dete ponvo predje prag vrtica posle neke bolesti.
Tihajeza Posted January 9 Posted January 9 7 minutes ago, spettacollo said: Apsolutno tačno. Državni vrtić u Barajevu ne prima decu ukoliko na potvrdi lekara da je dete zdravo ne piše i da je uredno vakcinisano. Informacija iz prve ruke. Kad je dete upisivano prvi put tražio se kompletan vakcinalni karton, posle je to gotova stvar, jer ako je bilo kompletno vakcinisano pre 5 dana, onda je, jel, i dalje uredno vakcinisano i kad se vrati. Informacija iz prve ruke, moje ruke. Vrtić državni vulgaris.
spettacollo Posted January 9 Posted January 9 1 minute ago, Mel said: To uverenje daje se pri upisu. Nema rezona da ga traze svaki put kad dete ponvo predje prag vrtica posle neke bolesti. Nisam nigde opisivao logiku iza toga, samo sam naveo kako stvari stoje. Da li treba ili ne, to je drugo pitanje.
spettacollo Posted January 9 Posted January 9 1 minute ago, Tihajeza said: Kad je dete upisivano prvi put tražio se kompletan vakcinalni karton, posle je to gotova stvar, jer ako je bilo kompletno vakcinisano pre 5 dana, onda je, jel, i dalje uredno vakcinisano i kad se vrati. Informacija iz prve ruke, moje ruke. Vrtić državni vulgaris. Pa moji klinci su pošli u vrtić, odnosno jaslice jedan sa 10 drugi sa 12 meseci. Vakcine su primali i kasnije. Mogu da se složim da nije neophodno tražiti da na svakoj potvrdi stoji da je dete uredno vakcinisano, ali je tako. Isto, info iz moje ruke.
Tihajeza Posted January 9 Posted January 9 3 minutes ago, spettacollo said: Pa moji klinci su pošli u vrtić, odnosno jaslice jedan sa 10 drugi sa 12 meseci. Vakcine su primali i kasnije. Mogu da se složim da nije neophodno tražiti da na svakoj potvrdi stoji da je dete uredno vakcinisano, ali je tako. Isto, info iz moje ruke. I moji su krenuli sa 14 oboje, ali sa svim vakcinama. Da mi neko traži potvrdu svaki put posle, klala bih nekog. 1
Klara Posted January 14 Posted January 14 Quote Nekadašnja kovid bolnica u Batajnici, izgrađena tokom pandemije virusa korona 2020. godine, trebalo bi da postane centar za dijalizu i palijativnu negu, najavio je krajem oktobra 2024. ministar zdravlja Zlatibor Lončar. Iako je od ove, poslednje u nizu najava o prenameni bolnice, prošlo više meseci, još nije poznato kada će bolnica zaista dobiti novu namenu. Nezadovoljni planovima izmeštanja centara za dijalizu, pacijenti su predali peticiju Ministarstvu zdravlja, pozivajući na ponovno promišljanje ove odluke, za koju kažu da bi im dodatno otežala život i lečenje. U Srbiji trenutno ima 67 dijaliznih centara i u njima terapiju dobija više od 4.000 ljudi. Samo u Beogradu, u devet centara, više od 1.000 pacijenata ide na dijalizu, podaci su Instituta za javno zdravlje Dr 'Milan Jovanović Batut'. Ivana Jović iz Udruženja pacijenata Donorstvo je herojstvo snažno se zalaže za preispitivanje odluke o preseljenju dijaliznih centara. Predstavnici ovog udruženja su u novembru 2024. razgovarali su sa ministrom zdravlja . Tada je precizirano da će biti premešteni dijalizni centri iz Univerzitetskog kliničkog centra Srbije, Kliničko-bolničkog centra Dragiša Mišović, Kliničko-bolničkog centra i Gradske bolnica Zvezdara, kaže Jović. Međutim, zapisnik sa tog sastanka nije stigao. Quote Prevoz pacijenata bi trebalo da bude organizovan sanitetskim vozilima, u kojima može da bude šestoro ljudi, rečeno im je iz Ministarstva. „Jedan kombi bi išao od kuće do kuće i skupljao pacijente i posle ih vraćao", kaže Jelena Lazarević. „Dok pokupimo jednog, drugog, trećeg, četvrtog, petog, šestog, znate koliko to vremena oduzima u Beogradu - dva sata do Batajnice, pa još četiri ili pet sati na dijalizi, pa još ko zna koliko vremena u povratku po gužvi", računa ogorčeno. Dodatni problem je što bi im odlaskom u Batajnicu drugi zdravstveni centri bili mnogo dalje, u slučaju komplikacija, ukazuju pacijenti. „Nama je potrebna blizina Urgentnog centra, hitne pomoći i drugih medicinskih stručnjaka, kardiologa, vaskularnog hirurga, nefrološko odeljenje, gde u slučaju bili kakvih problema, treba da se reaguje brzo i pomoć ukaže što pre. „Ako sam u Batajnici, dok stignem do prve gradske bolnice ili neke druge koja ima nefrologiju, meni život može i da nestane u sekundi. To je direktno ugrožavanje zdravlja", zaključuje Svetlana Knežević. 1
Weenie Pooh Posted January 15 Posted January 15 Harsh but fair. Dizajner, digitalni marketar, instruktor ronjenja, i ekološki aktivista u epizodi "Podsmeh Krezavoj Srbiji" 1
KnightLore Posted February 12 Posted February 12 Detaljnije na https://www.masina.rs/hitna-pomoc-koja-nepomaze-sistem-koji-uskracuje-sansu-za-zivot/ 2
Recommended Posts