Delija67 Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Prosle godine je moj deda imao neku rutinsku intervenciju na plasticnoj hirurgiji. Kako je taj deo zatvoren za posete informisali smo se o njegovom stanju iskljucivo telefonom gde su nam govorili da je operacija prosla kako treba i da je sve u redu. Ono sto su propustili da nam kazu je da je prvog dana, pre operacije dok su ga vodili na preglede i analize pao na pokretnim stepenicama, pa su ga vodili na hitnu pomoc da mu zasiju ranu na glavi. Sto se njih tice to se nije desilo i nije njihova briga. 2
Mel Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 15 minutes ago, Delija67 said: Prosle godine je moj deda imao neku rutinsku intervenciju na plasticnoj hirurgiji. Kako je taj deo zatvoren za posete informisali smo se o njegovom stanju iskljucivo telefonom gde su nam govorili da je operacija prosla kako treba i da je sve u redu. Ono sto su propustili da nam kazu je da je prvog dana, pre operacije dok su ga vodili na preglede i analize pao na pokretnim stepenicama, pa su ga vodili na hitnu pomoc da mu zasiju ranu na glavi. Sto se njih tice to se nije desilo i nije njihova briga. On nije mogao da prica na mobilni?
Delija67 Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 Imao je mobilni, ali posle pada na glavu se nije javljao. Mislili smo da se ispraznio. Deda ima 97 godina i ne barata najbolje telefonom ni u idealnim uslovima. 1
Mel Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 10 minutes ago, Delija67 said: Imao je mobilni, ali posle pada na glavu se nije javljao. Mislili smo da se ispraznio. Deda ima 97 godina i ne barata najbolje telefonom ni u idealnim uslovima. Dobro kad je preziveo i da je srecno proslo. Bukvalno sreca.
đorđe geprat Posted December 26, 2024 Posted December 26, 2024 danas sam obnovio poverenje u naš državni zdravstveni sistem. izuzimam politiku vezanu za liste lekova. posle par dana oticanja leve potkolenice, juče sam otišao kod moje lekarke. pogledala je obe noge, pitala me da li osećam bolove (ne), zaključila je da je ili voda u nozi ili tromboza. napisala je uput sa naznakom hitno i jutros am se obreo u vaskularnoj klinici. pregled, ultrazvuk noge, konstatacija doživljene tromboze, savet, terapija, i savet da naručim čarapu. boravak u bolnici je trajao 4 sata. radili su punom parom, bez pauze, mnogo je nas trećepozivaca. niko mlađi od 60. druga priča je kupovina lekova. za ovo što mi je pre neki dan naložio urolog i ovo danas (jeftinija varijanta galenike, skuplja hemofarm, sastav isti) račun mi je lakši za 11500 RSD. sutra idem da naručim čarapu (u rudu mije rečeno da dođem ujutro zbog uzimanja mere) to znači još 2500 RSD.
Filozof manijak Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 da prijebačim temu ovde... Elem, @Eleniko kad si tako uživao u uslugama srpskog zdravstvenog sistema, (onako među nama, diskrecija zagarantovana, živo me zanima tvoje iskustvo, pošto je retko pozitivno da sam do sad čuo) jel radila konekcija, koverta, ili je moralo oba?
Eleniko Posted December 30, 2024 Posted December 30, 2024 https://www.youtube.com/watch?v=mi9KwAy5iQo
Recommended Posts