bags Posted September 20, 2024 Posted September 20, 2024 https://podcast.rs/u-raljama-osecanja-65-u-raljama-zdravstvenog-sistema-u-srbiji/
papapavle Posted October 3, 2024 Posted October 3, 2024 On 7. 9. 2024. at 20:38, Yoyogi said: Kao Rumunija: min plata doktora 5,000 EUR. Izvini, malo kasnim, ali ovo nema šanse da je tačno (pričamo o neto plati). https://www.quora.com/What-is-the-average-salary-of-Romanian-doctors-and-nurses
pt 2.0 Posted October 25, 2024 Posted October 25, 2024 Napuštena bolnica u Bataji u koju je utucano 45 miliona evra - vlaga, memla i kuce lutalice. https://nova.rs/vesti/drustvo/usli-smo-u-napustenu-kovid-bolnicu-u-batajnici/?utm_source=dlvr.it&utm_medium=twitter 1
Tihajeza Posted October 26, 2024 Posted October 26, 2024 (edited) Klinički centar gasi centralnu kuhinju, hranu će pripremati neke batice, koje su radile obroke za Covid bolnicu u Batajnici. Cene sitnica, ko Mišelinova zvezdica. https://nova.rs/vesti/drustvo/klinicki-centar-gasi-centralnu-kuhinju/ Edited October 26, 2024 by Tihajeza 1
Frank Pembleton Posted November 9, 2024 Posted November 9, 2024 Jel zna neko, treba da idem da dam krv na analizu u ponedeljak u laboratoriju u Zemun u Poliklinici u KBC Zemun... Jel rade oni na državni praznik?
igoraki Posted November 9, 2024 Posted November 9, 2024 1 hour ago, Frank Pembleton said: Jel zna neko, treba da idem da dam krv na analizu u ponedeljak u laboratoriju u Zemun u Poliklinici u KBC Zemun... Jel rade oni na državni praznik? Sumnjam, ovde piše da nisu dežurni u ponedeljak https://www.beograd.rs/images/file/cdbf475f62ea98ce65e88a310185c873_4379784231.pdf
Malvo Posted November 28, 2024 Posted November 28, 2024 (edited) Ne znam da li se pisalo o tome na prethodnim stranama, ali čisto da kažem, ne dao vam bog da vas muka nanese na VMA. Da mi je neko pričao ono što sam lično gledao, ne bih mu verovao, mislio bih da izmišlja ili preteruje . Edited November 28, 2024 by Malvo 1 1
zorglub Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 Ćale je pre 12 godina imao operaciju tamo, bilo je manje-više sve ok, nije se valjda stanje toliko urušilo tamo za to vreme? 1
Sokrat Posted November 30, 2024 Posted November 30, 2024 To je sve pitanje sreće, kao i mnogo toga u ovoj zemlji. Tetka mi je umrla na VMA pre 17 godina, zbog nebrige lekara i osoblja. Njen muž, moj teča, je imao vrlo tešku operaciju i sve je prošlo savršeno. Zavisi kome padneš u ruke. 3 1
Malvo Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Da ne ulazim u detalje, ali kao dete i mlad sam bio pacijent ove ustanove i baš zato mogu da uporedim. U prethodnih mesec-dva mi je član uže porodice imao uput za važan specijalistički pregled kod navodno najcenjenijeg stručnjaka za problem u zemlji. Doživeli smo da dvaput dođemo a da doktor jednostavno nije tu, jednom smo čak i pozvali ujutro da proverimo i rečeno nam da jeste kad ono tamo nije, da kasnije saznamo da sestra na šalteru zna kad jeste ali ne želi da kaže. U međuvremenu saznamo da gospodin na VMA radi i sa civilima za novac popodne i tada je tu. Odemo i tako pre tog važnog ispitivanja, nema veze platićemo, samo da pogleda, da se najavimo. Osam hiljada za osam minuta kucanja podataka u kompjuter. Ali ajde, video nas je, najavili smo se. Onda smo konačno stigli do njega na taj važan specijalistički pregled koji samo on tako pametan može da uradi. Na pregledu nije utvrdio ništa - ali ne ume da vrati kateter. Jedan od načelnika urologije na VMA ne ume da postavi kateter. Sestra, koja inače izgleda i ponaša se kao da je došla iz Pink rijalitija, pobegne pola sata pre kraja radnog vremena, lično je gledam kako odlazi dok druga još uvek nije došla na posao. Otvorena vrata od druge ordinacije, on baulja okolo, traži po fiokama, ima kateter, nema kateter, doziva sestru. Na kraju se pojavi s pelenama za odrasle. Važno ispitivanje? Sve je u redu, sve u granicama normale. Pa šta je problem, šta bi mogao da bude problem? A ne znam ja to, ovo su rezultati pa se javite svom doktoru. U čekaonici dve osobe bez uputa, jedna čak i javno poznata a druga, vidi se, dobrostojeća - "bez uputa, po dogovoru". Pred pacijentima u čekaonici pre toga logikom kriminalaca diskutuju koje reklame za lekove da sklone sa zidova. Neki budžovanski predak upada u jednu ordinaciju preko reda, ceo konzilijum ga dočekuje ko Vučić Kineze. Panika kod člana porodice, nosi kateter već dugo, ali nikada pelene, a izlazi s jebenog VMA u njima, strah da nije i neki dodatni problem. Zovem redom i nalazim da Euromedik u Pariske komune ima urologa tada. Odemo, čovek nas ljudski sasluša, pregleda, stavi kateter bez ikakvih problema, kaže žao mi je što ste se namučili. Pa pička vam materina da vam pička materina. 1 1 5
igoraki Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 Ja sam takođe imao katastrofa iskustva sa VMA urolozima, išao sam na neku operaciju, toliko su je dobro uradili da sam morao ponovo da je radim na drugom mestu, verovatno su stavili nekog ko je na praksi da se vežba malo... 1
Malvo Posted December 1, 2024 Posted December 1, 2024 (edited) Mom pokojnom ocu je Predrag Aleksić sa VMA uspešno odradio vrlo tešku operaciju, a onda to poništio time što je kontrole, na koje je otac redovno išao, shvatao kao kratak razgovor i lupanje pečata. Da ga je samo jednom pregledao kako treba, verovatno bi i danas bio živ. Ali čak i tada je sve to izgledalo mnogo ozbiljnije i profesionalnije. Ovo sada liči na potpuni raspad sistema. Edited December 1, 2024 by Malvo 1
bisa Posted December 2, 2024 Posted December 2, 2024 O stručnosti i sposobnosti medicinskog osoblja ne mogu da sudim, nije mi to struka. Ono što mogu da posvedočim iz sopstvenog iskustva je da je to skupina umišljenih, sujetnih, neorganizovanih i bezobraznih likova. Bila sam svedok kad su bakicu koja je došla na zakazani pregled negde iz unutrašnjosti, sama, uplašena, izgubljena... vratili jer ft1p. Idi nazad, zakaži, pa dođi drugi put. Kao da ne živimo u 21. veku, kao da im je ispod časti da okrenu telefon, pošalju email, fax... Kao da bakici pretiče novac, kao da joj je tako bolesnoj do putovanja tamo - amo. Bila sam svedok kada su čoveku iz unutrašnjosti koji je ležao na odjelu nekoliko dana i pripremali ga za operaciju, poslednjeg dana pred operaciju saopštili da treba da pronađe krv, inače ga neće operisati. Ali, neko blizak može da donira tu na VMA, pa čak ako se krvna grupa ne poklapa oni će prihvatiti. Međutim, u inst. za transfuziologiju (tu, na vma), tom nekom bliskom neće da uzmu krv jer kažu da te k. grupe imaju dovoljno. Na pitanje šta da se radi, čoveka će odbiti da operišu, kažu "ma ne brinite, oni to samo tako kažu". Na molbu da izdaju pismenu potvrdu da im je nuđeno da uzmu krv odvraćeno je samo telećim pogledima... i izjavom da oni takve potvrde ne izdaju... Kao da nisu mogli da se dogovore na nivou firme kakva im je procedura u vezi donacij krvi, kao da nisu mogli da kažu čoveku istog dana kad je primljen u bolnicu, pa da ljudi koji nisu iz BG i nemaju nikog poznatog tu, mogu da se organiziju i pronađu donora. To su sve stvari koje bi se uz malo zdravog razuma, zainteresovanosti, organizacije i humanosti, mogle lako urediti na zadovoljstvo pacijenata a i medicinskog osoblja. I njima bi bilo lakše da ne moraju da se roguše na nezadovoljne pacijente (one malobrojne koji dignu svoj glas, jer jadni bolesni ljudi ćute i trpe da bi rešili svoju muku, a jednom kad je reše samo žele da sve što pre zaborave). Uh, mogla bih do prekosutra... 4
Recommended Posts