Frank Pembleton Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 interesantno je da postoji jedna hemikalija koja je odobrena za tretiranje bolničkog tekstila u cilju dobijanja npr čaršava na kojima bakterije ne mogu da se razvijaju, uključujući i neke na antibiotike rezistentne, davnih dana su me oduvali po tom pitanju, doduše posvetio sam tom pitanju par dana, saznao da se ne uklapa u budžete, poželeo sreću i dobro zdravlje i odjahao u noćJel bilo pitanje budžeta ili nekih nuspojava?
Sestre Bronte Posted March 17, 2016 Posted March 17, 2016 Tada mi rekoše da nema para. Ako je neko zainteresovan da pravi posao mogu da dam tehničke podatke, jednostavno je.
Pontijak Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 moguce je da cu ispasti glup ali postoji li ta hemikalija u slobodnoj prodaji, mislim se, sta bi falilo da i moja kucna posteljina bude tako tretirana
Sestre Bronte Posted March 18, 2016 Posted March 18, 2016 Ne postoji, možeš samo da nabaviš tako tretiranu posteljinu, potrebno je da se odradi proces u toku postupka proizvodnje.
Edit Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Juče dobijem uput za endokrinologa u GAKu. Zovem telefonom da zakažem. Zakažu mi za 06.07. !!!! Zovem zaštitnika osiguranika. On fin čovek, lepo se ispričasmo... Složio se da za 2 i po meseca mogu da mrem :-) Dalekobilo :-) Kaže da odem lično i da ga pomenem, pa da probam tako da zakažem ranije, a ako ne uspem da ga zovem (dao mi i br.mobilnog). Odem ja o'ma danas, sve kako mi je rekao, medjutim. 06.07. is the day... Još kaže žena: " Neka on dodje ovde (imeiprezime) da vidi da nema. Pa svi znaju da se ovde čeka i po više od 3 meseca." I te priče. Ja je malo umirim, da ne govorim ja da se ona ne trudi i da ima mesta i bla bla, pa pozovem čoveka. On se razleti, javiće mi, čeka ovog, čeka onog i za jedno 25 minuta zovnem ja ponovo da ga pitam da li da čekam u GAKu ili da idem kući, kad ono... Zakazao mi za 17.05. Dao mi i ime doktora i sve dosta lepo... Saće vidim kako će da se završi :-) Nisam otkazala 06.07. za svaki slučaj :-) Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока
Tribun_Populi Posted April 21, 2016 Posted April 21, 2016 Čisto za neku buduću informaciju, ako se ne zakaže pregled, laboratorijske ili radiološke analize, kao i bilo koja zdravstvena usluga za koju nije predviđena lista čekanja u periodu dužem od 30 dana od dana kad je zakazivanje vršeno, može se obaviti pregled ili sl. o svom trošku kod privatnika, a onda refundirati od RFZO (koji potom to naplaćuje od zdravstvene ustanove na koju glasi uput). Ono što je potrebno je da na uputu datum zakazivanja bude overen pečatom, ili da je izdata posebna potvrda o zakazivanju (tzv. PZ obrazac):
Hella Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 ovi jebeni pacijenti stvarno misle da su uhvatili boga za apstinenta i da mogu da rade šta im se prohte Pacijent "pozajmio" ambulantno vozilo Postavljeno: 23.04.2016 u 12:42h | Izvor: Subotica.com Pregleda: 24196 Komentara: 0 Nezadovoljan što je medicinsko osoblje Doma zdravlja „Dr Marton Šandor“ u Malom Iđošu smatralo da njegova povreda ruke, nastala usled ujeda psa, nije alarmantna toliko da bi se sanitetom prevezao do Opšte bolnice u Subotici, pacijent je sam uzeo ambulanta kola, obavio pregled i vratio ih nazad. http://www.subotica.com/vesti/pacijent-pozajmio-ambulantno-vozilo-id25914.html
ToniAdams Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 da je fer drzava pa da mu pride daju deo njihove plate
steins Posted April 24, 2016 Posted April 24, 2016 Juče dobijem uput za endokrinologa u GAKu. Zovem telefonom da zakažem. Zakažu mi za 06.07. !!!! Zovem zaštitnika osiguranika. On fin čovek, lepo se ispričasmo... Složio se da za 2 i po meseca mogu da mrem :-) Dalekobilo :-) Kaže da odem lično i da ga pomenem, pa da probam tako da zakažem ranije, a ako ne uspem da ga zovem (dao mi i br.mobilnog). Odem ja o'ma danas, sve kako mi je rekao, medjutim. 06.07. is the day... Još kaže žena: " Neka on dodje ovde (imeiprezime) da vidi da nema. Pa svi znaju da se ovde čeka i po više od 3 meseca." I te priče. Ja je malo umirim, da ne govorim ja da se ona ne trudi i da ima mesta i bla bla, pa pozovem čoveka. On se razleti, javiće mi, čeka ovog, čeka onog i za jedno 25 minuta zovnem ja ponovo da ga pitam da li da čekam u GAKu ili da idem kući, kad ono... Zakazao mi za 17.05. Dao mi i ime doktora i sve dosta lepo... Saće vidim kako će da se završi :-) Nisam otkazala 06.07. za svaki slučaj :-) Послато са SM-N9005 уз помоћ Тапатока Čisto za neku buduću informaciju, ako se ne zakaže pregled, laboratorijske ili radiološke analize, kao i bilo koja zdravstvena usluga za koju nije predviđena lista čekanja u periodu dužem od 30 dana od dana kad je zakazivanje vršeno, može se obaviti pregled ili sl. o svom trošku kod privatnika, a onda refundirati od RFZO (koji potom to naplaćuje od zdravstvene ustanove na koju glasi uput). Ono što je potrebno je da na uputu datum zakazivanja bude overen pečatom, ili da je izdata posebna potvrda o zakazivanju (tzv. PZ obrazac): Naravno. Al ne može tako u majci Srbiji. Ovde mora sve naopako. Taj nesrećni savetnik za prava morao da uradi ba ovo št ej Tribun napisao. Nema šta on da zove lekare i da se guzi - nego da savetuje u sadu sa zakonom - ovo je ništa drugo dopotezanje veze i razlikuje se so štoj e ovu štelu organizovala - država.
Tale Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Da li je praksa da specijalisti ne žele da saopšte dijagnozu deteta? Pretrage traju i dalje po ulaznoj dijagnozi, nalazi uredni, dete na infuziji bez terapije i bez poboljšanja. TT
gospa buba Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 Da li je praksa da specijalisti ne žele da saopšte dijagnozu deteta? Pretrage traju i dalje po ulaznoj dijagnozi, nalazi uredni, dete na infuziji bez terapije i bez poboljšanja. TT ne da ja znam. ali nece da kazu nishta dok nisu sigurni, ili bar manje nesigurni. koja ustanova?
gospa buba Posted May 4, 2016 Posted May 4, 2016 ne znam nishta o njhovoj praksi u tom smislu. ali su generalno svi veoma shkrti dok nisu nachisto. mada su i dosta napredovali u komunikaciji sa roditeljima.
Recommended Posts