ToniAdams Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 sta ti je novinar, taj ce ti nafrizira statistiku ko ja svojevremeno stepen sigurnosti dizalice sto sam projektovo :(
dunja Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) da nije ovaj clanak:New Guidelines Advise Less Frequent Pap Smears(google search :D: pap smear cancer new york times) The task force recommendations apply only to healthy women. They do not change the advice for women who have unusual symptoms, an unusual Pap test result or a history of dysplasia, cervical cancer, H.I.V. or other illnesses. Edited October 10, 2012 by Quince
betty Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 da, moguce je da je korelacija posredna, ofkors. po mom secanju - a ono je maglovito - mislim da se ipak radilo o velikom broju lazno pozitivnih rezultata koji su standardno propraceni invazivnijim testovima i procedurama. nek svaka od tih procedura nosi neki mali rizik da izazove stetu, na ukupnom broju ljudi rizik moze da bude veci od koristi, pod uslovom da je rak redak u testiranoj populaciji (tipa, ako se krece sa testom cim si seksualno aktivna, toni).
gospa buba Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 frizirali nefrizirali, besmisleno je limitirati jednu granu medicine koju korisnice sasvim svesno zapushtaju, zashto, ko ce ga znati :blink:mogucu finansijsku korist zapravo ne vidim. a i portparolka fonda je rekla da narod laze -_-
Аврам Гојић Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) a, dakle false positives su problemsta ga znam, da sam dama, vise bi mi odgovarala bolna biopsija zbog lazno pozitivnog nalaza, nego da mi se rakcina baskari tri godine po nutrini, a da ne saznam za toToni, zasto razgovaramo sa zenama o ginekologiji, jbt? Edited October 10, 2012 by Marko M. Dabovic
ToniAdams Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 pa cak i da je to problem, znaci da treba unaprediti proceduru, a ne ukinuti je ili prorediti.
gospa buba Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) ^^ volite? ^_^@ toni. proredjivanje je ekonomija -_- Edited October 10, 2012 by thermal bug
fonTelefon Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 frizirali nefrizirali, besmisleno je limitirati jednu granu medicine koju korisnice sasvim svesno zapushtaju, zashto, ko ce ga znati :blink:mogucu finansijsku korist zapravo ne vidim. a i portparolka fonda je rekla da narod laze -_-pa fond tu rad prema ili prepisuju neke svetske normative a novinari blica to izvrcu kao i mnoge druge stvari.
gospa buba Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 pa fond tu rad prema ili prepisuju neke svetske normative a novinari blica to izvrcu kao i mnoge druge stvari.ne sumnjam da novinari izvrcu, ali fond kod mene vishe nema kredita. zalim sluchaj.
ToniAdams Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 Toni, zasto razgovaramo sa zenama o ginekologiji, jbt?foliramo se da brinemo, a onda ce sve cice biti nase!cuti i pricaj, kao da te zanima.
Аврам Гојић Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) pa fond tu rad prema ili prepisuju neke svetske normativekoji god da su normativi, ne smeju se slepo prepisivati.kod nas je kultura preventive na toliko niskom nivou da bi trebalo preporuciti papa testove na sest meseci, kako bi se obezbedilo da se zene pregledaju barem dva puta u deceniji.edit: toni, jel valja ovako? Edited October 10, 2012 by Marko M. Dabovic
Tihajeza Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 sta je uopste preventivni ginekoloski pregled?piše pored
ToniAdams Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) edit: toni, jel valja ovako? Edited October 10, 2012 by ToniAdams
betty Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 jel ima nekih brojki o tome koliko zena ide kod ginekologa kod nas? nadjoh da u holandiji 41% zena (preko 30 godina) nije nikad radilo papanikolau :o
gospa buba Posted October 10, 2012 Posted October 10, 2012 (edited) (momci) samo nastavite @ beta. brojke su i kod nas verovatno strashne, mlado, staro, sve. samo ima 1 mali problem. nemosh dochekati kod drzavnog ginekologa na red. nikad. to valjda ove, koje idu, toliko idu, da ne moze da se zivi od njih. ne znam sta bi bilo kad bi se u nekom trenutku pojavile i one kojima ne pada na pamet :o Edited October 10, 2012 by thermal bug
Recommended Posts