Jump to content
IGNORED

THE WIRE (2002)

3opge

Recommended Posts

Posted

hvala svima - gledacu da izguram posteno bez premotavanja do bar polovine S1 pa cu videti da li je za mene

• +1 2
Posted

odmah da ti kazem, nije za tebe izgleda

• Haha 2
Posted (edited)

Ne volim te geto crnačke priče, baš su mi izlizane i nafurane, ali The Wire je nešto sasvim drugo, što reče kolega forumaš:

1 hour ago, utilitarist said:

imaš utisak da gledaš stvarne ljude iz svog okruženja pa i sebe u potpuno novoj ulozi, ako te je zanimalo kako bi se obični talentovani i netalentovani ljudi, sa dobrim i manje dobrim namerama, držali u teškim vremenima i okolnostima, možda će ti serija dati odgovor.  

Nije ni meni bila nešto pitka serija, ali mi je bilo jako drago što sam je pogledao, stekao sam utisak da sam postao mudriji i zreliji posle nje. 

Posle ove serije nikad više nisam gledao na američko društvo istim očima, mislim da imam mnogo bolji insight u američke izbore, funkcionisanje i strukturu USA društva.

Edited by General Ripper
  • +1 1
  • Haha 1
Posted

da ne bude nejasnoća, meni je serija bila pitka na prvo kompletiranje i na ponovno gledanje. :) ali mislim da se potcenjuje misterija trenutnog raspoloženja u doživljaju filma/serije. ako nešto ne ide nije sramota probati opet posle nekog vremena. ne sećam se da mi je ikad gledanje na silu promenilo mišljenje. možda je to u vezi sa onim da ne možeš da budeš srećan na silu

• 3 weeks later...
Posted

The Wire je vrlo prcizna "studija američkog društva".

A opet ima i taj šarm policijske drame.

Verujem da ne mora svakom da legne.

Posted

The Wire prikazao stanje radničke klase bolje nego K. Marks i F. Engels zajedno. ;)

• 3 weeks later...
Posted

Na HBO 3 od 19h večeras  počinje zica.

• +1 1
  • Wub 1
Posted

nista, ubedili ste me. 
Pocinjem prvo ovogodisnje repriziranje serije.

Obicno odgledam prve dve sezone pa napravim pauzu jerbo mi je druga sezona najbolja sezona svih serija ikad, pa mora da se napravi pauza dok se ozali Frenk Sobotka, lucki radnik, sindikalac, svercer i pre svega dobar coek. 

• +1 6
Posted

image.thumb.jpeg.32a871dcf217208a9d4f4d86040f0122.jpeg

plight of the blue collar worker :sad:

• Tužno 3
  • 4 weeks later...
Posted

Drugi krug "Zice"... Sezona 4 u toku... Najbolja pandurska serija ikada.

• 1 month later...
Posted

https://www.rogerebert.com/black-writers-week/the-shield-vs-the-wire

Zanimljivo poređenje dve dobre "policijske" serije iz ugla tretmana dilera i komšiluka. Prljavu značku sam (za razliku od Žice) gledao samo jednom, tako da sam gomilu stvari zaboravio, recimo epizode sa vešanjem crnog deteta sam potpuno zaboravio.

A few weeks ago, after a sudden rush of praise invading my timeline on Twitter for Shawn Ryan’s procedural cop drama “"The Shield," I decided that this was as good a time as any to finally get into the show. It did not take long (in fact, maybe two or three episodes) before my mind immediately went to HBO’s “"The Wire," with good reason. "The Shield" and “The Wire" could and should be tied together in our collective memories, as both are the children of a rocky marriage between all the goodwill that police had engendered post 9/11 and the shock and awe of the Rampart scandal

[...]

I don’t think “The Wire” was ever as effective as "The Shield" has been depicting how cruel, inept and asphyxiating the police can be. It was never as stark, never as clear-eyed. But in areas where "The Shield" struggled mightily, "The Wire" excelled. "The Shield" usually lent complexity only to those in the police department and various forms of legislative and administrative government. But "The Wire" extends complexity to just about everyone, especially in the Black community, criminal characters included. 

Posted
On 1. 5. 2024. at 21:59, Milosh76 said:

Najbolja pandurska serija ikada.

... je Homicide: Life on the Street :D

Posted
38 minutes ago, napadaj said:

... je Homicide: Life on the Street :D

U 20 veku...😁