Ros Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 preporuka za brzi kurs grckog jezika u bgd, ili skola ili privatno sa dvoje studenata (srednjih godina ), hvala θέλεις να μαθαίνεις ελληνικά; μαθαίνω για ένα και ενάμιση χρόνο
slepa živana Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 θέλεις να μαθαίνεις ελληνικά; μαθαίνω για ένα και ενάμιση χρόνο najteže je naučiti slova
Ros Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 najteže je naučiti slova ma nije. skoro sva slova smo naucili preko matematike i fizike. brzo se nauci citanje i pisanje. ono sto jeste tesko je diktat. ima 5 glasova za "i" na primer. tesi me jedino sto mi i grci cesto kazu da ni oni nisu sigurni :D
Timmy Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 Sta se to desava sa grckim jezikom i Srbima? Poslednjih par meseci imali smo nekoliko poziva u centru gde ljudi hoce da uce Grcki... Kupovina nekretnina ili nesto drugo?
Ros Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 masa ljudi ide redovno u grcku na more, pa nije lose znati jezik. da se bolje zblizimo :)
Ros Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 da. prvo sam ucio u nekoj "grckoj kuci". privatna organizacija vezana uz neku od crkava. tu sam prosao dva kursa od po 15 dvocasova, i jedan kurs grckog plesa. prva ticerka mi bila super. grkinja sa parosa, koja radi doktorat ovde. drugi neka druga grkinja koja je prevodilac, ali uzasna uciteljica. treci kurs sam isao u volkshochschule, tj. nesto poput narodnog univerziteta. i sad od oktobra krecem cetvrti kurs, a to je nivo A2
Ros Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 ima na jutjubu gomila kurseva grckog. ali ovo je fantastican sajt: http://www.xanthi.ilsp.gr/filog/
yolo Posted September 9, 2016 Posted September 9, 2016 E hvala, ja se nadam da i ovde ima neko normalan. Posto ipak treba zivi ucitelj...
Skyhighatrist Posted September 13, 2016 Posted September 13, 2016 Eno ti ga od juče Grčki na Duolingu ...
189- Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 koliko je tesko nauciti ruski nama koji pricamo srpski? ne mora bas perfektno ali ono da se moze razumeti...cenim da cu brze savladati ruski nego francuski ili spanski npr. hteo bih nauciti jos jedan jezik ili bar neke osnove sada kad imam viska vremena...
El Guapo Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 Gledam ovu seriju kuhinja i pola se razume, tj ima jako puno sličnih reči, kvaka je u tome što ne znaš koje su jako slične, a koje nemaju veze. Sent from my x600 using Tapatalk
Tihajeza Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 koliko je tesko nauciti ruski nama koji pricamo srpski? ne mora bas perfektno ali ono da se moze razumeti...cenim da cu brze savladati ruski nego francuski ili spanski npr. hteo bih nauciti jos jedan jezik ili bar neke osnove sada kad imam viska vremena... Lako se nauči, ali srpski i ruski imaju jako puno "false friends" reči, i ako baš nemaš vremena da se posvetiš učenju i nemaš gde da ga koristiš, može da ti se sve pomeša i stalno vuče da pričaš srpske reči (sa ruskim naglaskom). Npr. moj tata priča ruske reči, ali sve padeže menja sa srpskim nastavcima (a da toga nije ni svestan), a padeža imaju 6 i skoro svi imaju nastavke različite od naših, pa se lako izmeša.Za rekreativno učenje jezika, glasam za španski. Za početak nema padeža, to je odmah jedno milion sati manje bubanja.
189- Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 hvala. videcu jos, spanski mi izgleda bas tesko kao i francuski koji sam prvo hteo da ucim ali sam citao da je bas tezak. sa ruskim se srecem cesce nego sa ova dva pa sam mislio da bi i iz tog ugla bilo lakse. mada realno tesko da cu ga bilo gde koristiti.
Amelija Posted November 25, 2016 Posted November 25, 2016 španski je mnogo lakši od francuskog što se tiče sličnih jezika, slažem se sa Tihom Jezom, generalno jeste lakše ali su neki problemi baš izraženi i zahtevaju dosta truda (lažni prijatelji, drugačiji nastavci za padeže, drugačija upotreba nekih padeža, itd)
Recommended Posts