Jump to content
IGNORED

"Mediteran kakav je nekad bio"

kyo

Recommended Posts

Posted

Joj... nadam se da si odustala od ovog, najgori septembar u zadnjih trideset godina.

+1 sranje u najavi

potvrdjeno

Posted (edited)

Joj... nadam se da si odustala od ovog, najgori septembar u zadnjih trideset godina.

Jok, evo me na Susku. 3 savrsena dana, 24 stepena, toliko i more, kupanje i plaza po ceo dan. Danas lije, ne staje, a onda bi naredna 3-4 dana trebalo da budu suncana. Meni ne smeta ni kisa, volim, knjiga, terasa koja je polupokrivena, zvuk kise... :wub:

Edit: Doduse, trebalo mi je pre toga 2 dana da se s Losinja dobacim dovde, jer nije isao nikakav prevoz zbog loseg vremena. U subotu krenula, tek sto smo izasli na otvoreno more, okrenuli nazad zbog ogromnih talasa, a u Losinju se moglo na kupanje. Ali ne zuri mi se nikud, sledece nedelje koji god dan da uspem da se prebacim na kopno, ok je. :)

Edited by Tolaa
Posted

Jok, evo me na Susku. 3 savrsena dana, 24 stepena, toliko i more, kupanje i plaza po ceo dan. Danas lije, ne staje, a onda bi naredna 3-4 dana trebalo da budu suncana. Meni ne smeta ni kisa, volim, knjiga, terasa koja je polupokrivena, zvuk kise... :wub:

Edit: Doduse, trebalo mi je pre toga 2 dana da se s Losinja dobacim dovde, jer nije isao nikakav prevoz zbog loseg vremena. U subotu krenula, tek sto smo izasli na otvoreno more, okrenuli nazad zbog ogromnih talasa, a u Losinju se moglo na kupanje. Ali ne zuri mi se nikud, sledece nedelje koji god dan da uspem da se prebacim na kopno, ok je. :)

Drugar mi tamo davno snimao neki film,kaze mnogo lepo ostrvce,pure isolation...cak do te mere da mestanima ni incest nije (bio) stran.A i inace ih niko nista ne razume,sluze se nekim svojim dijalektom tako da ih ne kapiraju cak ni stanovnici susednih ostrva  :D Deluje kao pravo mesto za odmor,zavidim ti  :cry:

Posted

Pisali smo o tome na ovom topiku vec letos, posto sam i u junu bila ovde. To sa incestom se iskorenilo kad je ostrvo postalo povezanije sa ostatkom sveta i kad su turisti krenuli da dolaze, pa se mesali i ostajali. Sto se tice dijalekta, da, nerazumljiv je, ali bas zbog istog ovog mesanja, vecina stanovnika se sporazumeva na obicnom hrvatskom (ima i neki lik iz Petrovaradina koji je tu vec decenijama a i dalje ubacuje "bre" kad prica). Doduse, ove gomile sto su sa Suska emigrirale u Nju Dzerzi su decu i unuke naucile taj lokalni dijalekt, pa kad ta deca i unuci dodju leti u Hrvatsku i misle da pricaju hrvatski, pa se nadju u npr. Zagrebu ili Rijeci ili Splitu gde ih niko nista ne razume, tek onda shvate da nesto tu nije kako treba. :)

Inace, juce sam prvi put usla u Klub iseljenika, i na zidu su me docekale slike Tudjmana i Kolinde. Tudjmana mi je najavio neko ovde na topiku, Djuro, cini mi se, on valjda visi na zidu oduvek, a Kolinda je bila iznenadjenje.

Ali da, mesto je raj za odmor. Mir, tisina, lepe plaze, kakve hoces, biras izmedju peska, sljunka i stena. Pisala sam ranije o mestanima i ovcama i vepru. :) I cim dodjes, upadnes u neki state of mind kao da spoljni svet uopste ne postoji. :)

Posted

i oblačiš se kao da spoljni svet ne postoji?

e772f5332ce9471ed2719eb1cdcccb78.jpg

ili ipak ne? :)

Posted

Aha, u tome sedim na plazi kad odlucim da se bas razlikujem od onih par golih Nemaca koji su, osim mene, jos jedini entuzijasticni za kupanje. :D

Isla sam da vidim te nosnje u nekom kao muzeju, ali nisam ih nikad videla na nekom. Valjda se nose samo jedan dan krajem jula kad je neka otocka svecanost.

• 1 month later...
  • 4 months later...
Posted

Pričali mi sinoć za par lokalnih klinaca koji su prošle godine letovali u Hrvatskoj. Poenta je u tome da je njih iz nekog razloga potpuno promašila istorija srpsko-hrvatskih odonsa i da oni ne znaju ništa o tome, za njih je HR destinacija kao svaka druga. Elem, izaberu oni Split :D kao mesto odmora i prvih dana sve bilo lepo, vreme, more...

Desilo se da je tih dana Zvezda igrala kvalifikacije za LE i ovi hteli da gledaju utakmicu. Bili su smešteni negde na periferiji i uđu u lokalni kafić, prazan, i traže od gazde da im pusti Zvezdu na teveu :D. Gazda šta će, pozove društvo, ovi dođu i prebiju ih.

Posted

baš me čudi. 

splićani su posebna divljina.

Posted

Nategnuto mi je malo sve to, navijaju za Zvezdu a ne znaju o istoriji srpskohrvatskih odnosa? Važi.

Posted

istina radi treba reci da ima i nas koji u dalmejsi ne dobijamo batine nego poljupce :D

Posted
7 minutes ago, keitel said:

Nategnuto mi je malo sve to, navijaju za Zvezdu a ne znaju o istoriji srpskohrvatskih odnosa? Važi.

navijaju za zvezdu plus imaju vise od 15 godina.

a i kakve veze ovo ima sa topikom ?:D

Posted
1 minute ago, darling said:

istina radi treba reci da ima i nas koji u dalmejsi ne dobijamo batine nego poljupce :D

istina ali mi nismo muški navijači zvezde u splitu. 

ja recimo nikada svojim kolima neću u split. a muž mi je skipi bračanin. jok. 

Posted
2 minutes ago, beta kentauri said:

istina ali mi nismo muški navijači zvezde u splitu. 

ja recimo nikada svojim kolima neću u split. a muž mi je skipi bračanin. jok. 

neću ni ja svojim... ne zbog registracije - sasvim je neutralna nego sto mi em daleko, em skupo (da prebacujem kola tamo) a i sta cu uopste u Splitu??

bolje da odem kod brata od tetke u Imotski, ne? 

Posted (edited)
5 minutes ago, iDemo said:

neću ni ja svojim... ne zbog registracije - sasvim je neutralna nego sto mi em daleko, em skupo (da prebacujem kola tamo) a i sta cu uopste u Splitu??

bolje da odem kod brata od tetke u Imotski, ne? 

beogradska kola ne adelaidska. moram u split kako ću drugačije do brača? da plivam? 

Edited by beta kentauri