June 26Jun 26 8 minutes ago, makaronee said:@Lo Zingaro ... i svako kupanje prati paljenje kola?Jutarnje kupanje dugo traje i moze i da se bude malo duze na plazi. Na najjacem suncu samo kupanje i bezanje u apartman ili neki restoran, selo i sl. Kasno popodne dugo kupanje i ostanak na plazi do prakticno mraka. Tako uvek radim gde god da sam. Svakodnevno je obavezno samo ono od 5/6 popodne do tmnine. Juarnje samo ako sam oran. Po najjacem suncu samo ako je neko dojjacko more pa otplivam nekih sat i zbrisem u aprtman na relax.Paljenje kola mi nije nikakav problem ako je 5/10 min voznje u divljini.
June 26Jun 26 Suprug i ja smo jedne godine bili na Mljetu. Peske napravili krug oko jezera, oko desetak km, sve po hladovini kroz borovu sumu i gde god smo spazili zgodno mesto sisli i okupali se.Totalna divljina, ni hotela ni bara ni trafike nicega. Ogromni borovi i krustalno plava voda To mi je bilo bas nezaboravno iskustvo.Za ponoviti ali nam je malo daleko...
June 26Jun 26 16 minutes ago, Lo Zingaro said:Pa auto ima autonomiju od 50km samo u elektricnom modu, ne zagadjujem. zagadjenje je svakako negde drugde, bolenas..ed. da ne trujemo dalje, na bratskom mediteranu svakako biram smestaj u omanjem selu na obali,Lovrečicu, npr. Edited June 26Jun 26 by makaronee
June 26Jun 26 8 minutes ago, makaronee said:zagadjenje je svakako negde drugde, bolenas..ed. da ne trujemo dalje, na bratskom mediteranu svakako biram smestaj u omanjem selu na obali,Lovrečicu, npr.Izmedju jula i avgusta taj deo Istre je pakao IMHO ako je to Lovrecica kod Umaga. Meni isksrlo ovo blizu Paga kao nesto pre pravog godisnjeg kad cu odleteti za Baskiju. Nisam jos prelomio i zato sam pitao za savet. Nisam se ranije bavio pretrazivanjem jer mi ex-SFRJ jadran nikad nije na listi za more. Zapravo nije mi nikad na listi samo more. Razlog je sto sam zbog posla prisiljen da najduzi deo odmora provedem u avgustu. U avgustu je svugde na mediteranu prevruce, prenatrpano i prestresno. Drugi razlog je sto mi je najbliza Ligurska plaza na sat vremena voznje od stana i kupam se cele godine od kraja aprila pa do kraja novembra (u zavisnosti od vremnskih uslova) s pauzom u julu i avgustu iz vec ranije navedenih razloga. Da nema ove druge opcije koju sam naveo verovatno bih drugacije rzmisljao o letnjem odmoru. Ali da ne trolujemo zaista, de gustibus. Vazno je da niko nikom nista ne brani.
Saturday at 12:545 days On 26. 6. 2025. at 10:13, Lo Zingaro said:Slavim dvadesetogodisnjicu neidenja na kopneni Hrv jadran iz koje jos vucem traume socijalistickog smestaja i proverbijalne dalmatinske neljubaznosti i kurcobolje. Otvorila mi se mogucnost za jednu sedmicu izmedju jula i avgusta u okolini Zadra na potezu pre prelaska na Pag sa zadarske strane. Ima gomila nekih poludivljih uvala koje na slikama deluju kul i sa ne previse ljudi a sve su na od 5 do 10 min autom od apartmana. Ima neko iskustva iz tog predela i da li vredi cimanja autom preko 700km zbog samo 7 dana?@Marcus Wulffings Vidim da cesto kacis slike zadarskih otoka. Ti si mi prvi na listi eksperata. Dakle ne znam sta ocrkujes, ali sam si napisao tamo nema ništa osim grota i poneke uvale, sve su te drage iste, kamenjar i I onda neka mala plazica ...Od mjesta tu su ti Vrsi i Nin je blizu, za neku konoba ili kavu....Preko puta ti je ljubač to ti je 100 m hodas a voda do koljena.. za djecu...Inače reko si, poznata ti je cijela obala, od paga do Šibenika tako da ces se tu već snaći, a moram priznati da je ovo baš vukojebina gdje čak ni ja nisam prolazio pa ti nemam ništa pametnije za preporučiti
Saturday at 13:535 days cela hrvatska obala je prelepa. različita pa ima za svačiji ukus. samo ne u julu i avgustu, danas.inače, sin sa familijom ide ponovo na korčulu. ne znam lokaciju, ima u blizini neko ostrvo sa jelenima.
Monday at 09:534 days On 28. 6. 2025. at 14:54, raskopcani said:Dakle ne znam sta ocrkujes, ali sam si napisao tamo nema ništa osim grota i poneke uvale, sve su te drage iste, kamenjar i I onda neka mala plazica ...Od mjesta tu su ti Vrsi i Nin je blizu, za neku konoba ili kavu....Preko puta ti je ljubač to ti je 100 m hodas a voda do koljena.. za djecu...Inače reko si, poznata ti je cijela obala, od paga do Šibenika tako da ces se tu već snaći, a moram priznati da je ovo baš vukojebina gdje čak ni ja nisam prolazio pa ti nemam ništa pametnije za preporučitiSve jasno, vukojebinu sam i trazio. Odlucio sam jutros da bukiram.