Jump to content

"Mediteran kakav je nekad bio"

Featured Replies

4 minutes ago, Lo Zingaro said:

Slavim dvadesetogodisnjicu neidenja na kopneni Hrv jadran iz koje jos vucem traume socijalistickog smestaja i proverbijalne dalmatinske neljubaznosti i kurcobolje. Otvorila mi se mogucnost za jednu sedmicu izmedju jula i avgusta u okolini Zadra na potezu pre prelaska na Pag sa zadarske strane. Ima gomila nekih poludivljih uvala koje na slikama deluju kul i sa ne previse ljudi a sve su na od 5 do 10 min autom od apartmana. Ima neko iskustva iz tog predela i da li vredi cimanja autom preko 700km zbog samo 7 dana?

@Marcus Wulffings Vidim da cesto kacis slike zadarskih otoka. Ti si mi prvi na listi eksperata. sleep

Bila sam ja između Zadra i Šibenika. Tu baš imaš svakakve plaže i uvalice i svašta.

Pag je isto lep na svoj način. Sav je u kamenu ("mjesec") i zbog toga je boja mora neobična, svetla. Ako ideš na Pag, obiđi Novalju i, zašto ne, Zrće. Mnogo je lepo, iako su klinačke žurke (nekad bile, ne znam da li još uvek).

Kod Zadra preporučujem i kamp Pakoštane, i nešto niže ka Šibeniku ostrvce Murter.

Ako te ne mrzi i do Šibenika da odeš, kompletiraćeš, po mom mišljenju, najbolji komad Dalmacije. Vredi.

• Replies 1.8k
  • Views 165.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Sammael
    Sammael

• Sandradjer
    Sandradjer

Posetila sam prijatelje koji leti zive u ovoj kuci. Kazu da je stara 300 godina. Nekada je u prizemlju bio ducan, podovi su originalni, kameni, namestaj star stotinjak godina. Uske stepenice i strme u

• Veliki plavi sto, grožđe iznad, poslednja riva u uvali, čistoća vode, miris borova, muzika zrikavaca, zvezde repatice, Jupiter na cugi svako veče dok je Strelac u lovu na jugu, kad ulovi plen i zamakn

Posted Images

račica, stručnjakinja za dalmaciju

6 minutes ago, Marcus Wulffings said:

Tu sam na usluzi, samo što ja na Pag ne idem....mada i na njemu ima tih uvalica sa tirkiznim dnom.

Te Paske sam davno obisao i mada su relativno blizu cilj mi je da se ne cimam vise od 10 min voznje od apartmana. Samo kupanje i bezanija u stan kad je prevruce.

image.png

image.png

image.png

Ako vam je do tih uvala na Jadranu - preporucio bih uvalu Blace na Bracu

blaca-brac-004-1360756901_huge.jpg

Mala, zaklonjena, cista, a kome je do setnje - izlomice noge pentrajuci se gore ka manastiru Blace onom kozjom stazom.

Ali, vredi obici i manastir kad ste vec tu.

2 minutes ago, Svemir Zeka said:

Bila sam ja između Zadra i Šibenika. Tu baš imaš svakakve plaže i uvalice i svašta.

Pag je isto lep na svoj način. Sav je u kamenu ("mjesec") i zbog toga je boja mora neobična, svetla. Ako ideš na Pag, obiđi Novalju i, zašto ne, Zrće. Mnogo je lepo, iako su klinačke žurke (nekad bile, ne znam da li još uvek).

Kod Zadra preporučujem i kamp Pakoštane, i nešto niže ka Šibeniku ostrvce Murter.

Ako te ne mrzi i do Šibenika da odeš, kompletiraćeš, po mom mišljenju, najbolji komad Dalmacije. Vredi.

Nisam dobro postavio pitanje. Dalmaciju imam u sopstvenom dzepu i sve sam obisao vise puta do pre 20 godina od kada mi je zena rekla "Ora basta!"

Moje pitanje je bilo za konkretan potez malo pre dolaska na maslenicki most i da li je taj deo obale ok za kupanje i relaks. Pag, Zadar, Sibenik, kurce palce poznajem skoro kao BG i ne vucem nikakvu nostalgiju.

6 minutes ago, kronostime said:

uvalu Blace na Bracu

jel' beše tamo ima podzemnih izvora, pa onako lepo kondicioniraju vodu?

ipak je prošlo 40+ godina...

ed. biće da nije, pogledah na karti

Edited by makaronee
eh

1 minute ago, makaronee said:

jel' beše tamo ima podzemnih izvora, pa onako lepo kondicioniraju vodu?

ipak je prošlo 40+ godina...

Nema kafica naplazi, a nema ni puta da se pridje kolima - zato je tako cisto.

Jedini nacin da dodjes je brodicem iz Bola na Bracu.

www.otok-brac.hr
No image preview

Uvala Blaca | Otok Brač, Hrvatska

Jedna od posjećenijih uvala na južnoj obali otoka Brača svakako je uvala Blaca. Uvala je okružena gustom borovom šumom, a u dnu uvale nalazi se lijepa plaža ponad koje je mala kapelica.
42 minutes ago, Lo Zingaro said:

Nisam dobro postavio pitanje. Dalmaciju imam u sopstvenom dzepu i sve sam obisao vise puta do pre 20 godina od kada mi je zena rekla "Ora basta!"

Moje pitanje je bilo za konkretan potez malo pre dolaska na maslenicki most i da li je taj deo obale ok za kupanje i relaks. Pag, Zadar, Sibenik, kurce palce poznajem skoro kao BG i ne vucem nikakvu nostalgiju.

Mislio sam paskog a ne maslenickog mosta koji je previse u zaledjini.

Ova plaza "Duboka Draga" je na 10 min voznje.

image.png

Eh sad, ovo gore je kako je zamisljam.

A ovo dole ce biti realnost.

image.png

Mada mi se cini da divljina ne nedostaje gde god krenes.

image.png

image.png

image.png

30 minutes ago, Lo Zingaro said:

Mislio sam paskog a ne maslenickog mosta koji je previse u zaledjini.

Ova plaza "Duboka Draga" je na 10 min voznje.

image.png

Eh sad, ovo gore je kako je zamisljam.

A ovo dole ce biti realnost.

image.png

Mada mi se cini da divljina ne nedostaje gde god krenes.

Meni je ovo za bucnuti se i pobeci 😂

Kad se to stenje ugreje wacko ko u rernu da su te stavili.

Zena ce umecto Ora basta! da ti kaze Mai mai più!!!

Ni auto ti nece biti srecan na tom parkingu covid19

13 minutes ago, Serena said:

Meni je ovo za bucnuti se i pobeci 😂

Kad se to stenje ugreje wacko ko u rernu da su te stavili.

Zena ce umecto Ora basta! da ti kaze Mai mai più!!!

Ni auto ti nece biti srecan na tom parkingu covid19

To mi 10 min od apartmana (ako odem). Okupam se odem vise puta u danu. Mrzim zivot na plazi, bilo kakvoj.

Nisu sve plaže iste, najcenjenije su one usamljene s kosim i ravnim stenama daleko od očiju javnosti, tako da život u hlade jedne skrivene destinacije može biti divan.

@Lo Zingaro ... i svako kupanje prati paljenje kola?

Edited by makaronee
@

1 minute ago, Marcus Wulffings said:

Nisu sve plaže iste, najcenjenije su one usamljene s kosim i ravnim stenama daleko od očiju javnosti, tako da život u hlade jedne skrivene destinacije može biti divan.

Još kako.