Jump to content
IGNORED

Stambeni krediti

pacey defender

Recommended Posts

Posted
8 hours ago, Filozof manijak said:

Jbg, meni ovo znači dosta nižu ratu, u ovim recesivnim vremenima,

+1

Ja već razmišljao da se protegnem preko planiranog, uvaljam neke akcije i zatvorim priču do kraja godine. Ako udare gornji cap do 2027 sigurnije mi je da imam neku zalihu za svaki slučaj.

Inače je ta 1% penal preko milion dinara prevremene isplate smešna suma ali dosta koči ljude na nekom psihološkom nivou. Doduše ove mere od prošle godine a valjda će i ove naredne, ukidaju i tu nadoknadu pa možeš da isplatis koliko hoćeš.

• Hvala 1
Posted (edited)
11 minutes ago, *edited by mod said:

Inače je ta 1% penal preko milion dinara prevremene isplate smešna suma ali dosta koči ljude na nekom psihološkom nivou

Da plate jos nesto preko 10000 dinara provizije, na delimicnu prevremenu otplatu? 

Sto ih koci ako im glavnica ide dole za preko 8000 evra, mislim ko moze?

Edited by Moonwalker
  • 3 months later...
Posted

Da li neka domaća banka daje kredit za nekretnine u inostranstvu? Tj da li to uopšte postoji kao opcija?

Posted

Baš sam nedavno o tome pričao sa drugarom koji je direktor sektora u jednoj domaćoj banci. Ukratko - ne, osim ukoliko se ne daju sredstva obezbeđenja u Srbiji. Ako bi ideja bila da kredit bude obezbeđen hipotekom na nepokretnosti u inostranstvu, troškovi prinudne naplate u slučaju neplaćanja bi bili previsoki za banku i oni zato ne ulaze u takve poslove.

• +1 1
  • Hvala 1
Posted

otprilike sam resio kupovinu gajbe na moru.

dacu liku  neke pare, potpisacemo ugovor i sve sto treba i prebacicemo vlasnicki list na mene i onda podignem kredit da mu dam ostatak kinte a hipoteka ce biti na taj stan.

inace u mne ce cene nekretnina samo da porastu jer uskoro smo u EU.

to ne moze da omane.

mnogi iz srbije, bosne, makedonije.. ce zeleti nekretninu u EU a mne je najjeftinija i najrealnija varijanta.

Posted
2 hours ago, bradilko said:

otprilike sam resio kupovinu gajbe na moru.

dacu liku  neke pare, potpisacemo ugovor i sve sto treba i prebacicemo vlasnicki list na mene i onda podignem kredit da mu dam ostatak kinte a hipoteka ce biti na taj stan.

inace u mne ce cene nekretnina samo da porastu jer uskoro smo u EU.

to ne moze da omane.

mnogi iz srbije, bosne, makedonije.. ce zeleti nekretninu u EU a mne je najjeftinija i najrealnija varijanta.

proveri ti to prvo sa nekim advokatom kako sve ide

ili licenciranim agentom za nekretnine

• 3 weeks later...
Posted

Sad dobio rešenje od Inteze, smanjilo kamatnu stopu po odluci NBS od 23. decembra. Pala mi rata za malo više od 2000 dinara 🥳

Posted

Kao i ono prošlo, i ovo ograničenje će važiti godinu dana, posle toga držnedaj. S tim što je euribor krenuo da opada polako, nije isključeno da će za godinu dana opasti dovoljno da kamate ostanu na sadašnjem, "ograničenom" nivou.