Jump to content

Najbolje preporuke

Featured Replies

(valjda nisam omasila topic)ne treba mi toliko preporuka koliko savet da li je prikladno pokloniti ovu knjigu:http://www.delfi.rs/knjige/9881_prognana_bica_-_srpska_mitologija_knjiga_delfi_knjizare.htmlnekome ko ima 7 godina? (dakle, prvi razed, citanje tako-tako, ali nije toliko akcenat na tekstu (u prvo vreme moze i mama da joj cita) ili razumevanju istog koliko na slikama (voli sve sto ima veze sa vesticama, cudovistima etc.))ili je ipak malo... too much? ne mogu da procenim.

• Replies 450
  • Views 97.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• autsajder
    autsajder

Mali presjek najboljih preporuka koje sam poslušao, preporučioci će se prepoznati:   Dino Bucati - Tatarska pustinja Đorđe Lebović - Semper idem Borislav Pekić - 1999              

• posto sam u ovom cudnom vremenu negde izmestio mozak, doslo vreme za reset. uzeo dikensa little curiosity shop i ne da se nisam zajebao nego najtoplije preporucujem svima kao lek za ovo ludilo. 

• slepa živana
    slepa živana

ovo sam ti pisala jutros u miru prve kafe, pa me šestomesečni ban omeo u slanju koleginica sa fdu-a kupila sam ih u isto vreme kad sam se zainteresovala za domaće krimiće. mirjana je mnogo ozbiljnij

Posted Images

jel ima vladike nikolaja?

moj brat je tu knjigu naučio napamet i često citira, ali pre tačke u rečenici izgovori ime autora. to je veoma komično.

moj brat je tu knjigu naučio napamet i često citira, ali pre tačke u rečenici izgovori ime autora. to je veoma komično.
To je veoma creepy .

СТЕНДАЛ-ЦРЕВНО И ЦРНОПрепостављам да на форуму има оних који су прочитали ово монументално дело,тако да ово препоручујем евентуално онима који то нису урадили.Радња романа се збива у пост-наполеонско доба, у доба рестаурације и јулске монархије.Прича прати младог свештеника Жулијена и његов присан однос са две жене,и кроз те односе Стендал је описивао тадашње француско друштво које је било у пуној стагнацији.Стендал се посебно осврнуо на аристократију у којој види декадентну друштвену класу чија су једина настојања да задржи своје привилегије интересе.Са друге стране имамо младе људе као што је Жилијен који су жељни активног живота а који своје амбиције не могу да остваре управо због декадентног и корумпираног система,и у том погледу се итекако може повући паралела са данашњом Србијом.

• 7 months later...

Treba mi dobra knjiga o americkom gradjanskom ratu, moze i na izvornom jeziku.

• 4 weeks later...

Šta čitati na putu po Mađarskoj? Treba mi nešto da upotpunim panonsko-mitteleuropski štimung.

nešto od imre kertesa, ja sam čitao neki intervju pretočen u knjigu i nije mi se dojmio. cenim da su njegovi romani kud-i-kamo boljieditdosije k.

Edited by kud u maglu Simovicu

Šta čitati na putu po Mađarskoj? Treba mi nešto da upotpunim panonsko-mitteleuropski štimung.
magda sabo bilo koja.a starinska pricha svakako.
m_100012330_zpsa31cfadc.jpgNa putu nista tesko, pusti ove sto bi da mudruju :)

super, iđen sjutra do biblioteke. hvala svima

klaudio magris: dunav.ima 420 strana, al ti pročitaj samo mađarski deo :P .poz

evo samo jos ja da dosolim, xexexe... dodajem dve knjigice /mada, moje predloge uzmi bez rezerve, ja sam im najbliza ;-)laslo krasnahorkai, melanholija otpora i andraš heveši, pariska kiša. radnja ove druge se istina desava u parizu, ali je pisac pravi i sjajni predstavnik madjarske knjizevnosti...

opremamo arbajtera ko brizna majka :D .sine, jesi pono tople carape, ovo je vreme varljivo?poz