variola Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Ajde da ne bi zasebno po temama, da postavim ovde pitanje po žanrovima, koje su vam najbolje: 1. Horor knjige 2. SF knjige Nisam shvatio najbolje, da li ti trebaju preporuke za ulazak u ove žanrove ili je u pitanju neka blic anketa. Ako je u pitanju prvo (redosled nebitan), SF: Kraj detinjstva - Klark, Sabrani roboti - Asimov, Solaris - Lem, Piknik kraj puta - braća Strugacki, Neuromanser - Gibson, F.K.Dik, U.Legvin... Horor: Priče E.A.Poa i H.F.Lavkrafta, To - King, Knjige krvi 1-3 - Barker, Ljubav i smrt - Simons, Kuća listova - Danijelevski Ako je u pitanju anketa i treba po jedan naslov, onda SF+Horor: The Stories of Ray Bradbury.
Sestre Bronte Posted December 12, 2015 Posted December 12, 2015 Moja preporuka je nik + avatar. Nezgodne su te top liste, ja sam nešto prebirao po mozgičetu i kada sam skapirao koliko bi bilo potrebno da tipkam, odustah. Čitaj sve redom, neće se baci.
Аврам Гојић Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Horor: "To", Stiven King. SF: "Hiperion", Den Simons.
fikret selimbašić Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 1. Gi de Mopasan Henri Džejms2. Karel Čapek
Pečorin Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Ursula Legvin: Leva ruka tame Neuromancer, William Gibson vidim da se ove 2 najcesce pominju po raznim top listama, kod nas su rasprodate, pokusacu po antikvarnicama i raznim sajtovima da nadjem. Nisam shvatio najbolje, da li ti trebaju preporuke za ulazak u ove žanrove ili je u pitanju neka blic anketa. ma za mene :) u horor sam jos i dobro upucen, ali me svejedno zanimalo misljenje forumasa; sa SF sam nesto slabiji. Za sada sam narucio "Ubik" i "ja sam legenda".
Прслин Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 (edited) vidim da se ove 2 najcesce pominju po raznim top listama, kod nas su rasprodate, pokusacu po antikvarnicama i raznim sajtovima da nadjem. https://www.kupindo.com/Beletristika/18534369_NEUROMANT-neuromancer-Vilijem-Gibson https://www.kupindo.com/Beletristika/22352327_Neuromant-Neuromancer-Vilijem-Gibson-nova- Али, пробај да је читаш на енглеском чак и ако га мало слабије говориш. Гибсонова кодификација дигиталног доба почива на лексици коју је сам развио и значајније је да видиш како се сајбер спејс умувао у популарну културу него да ли ћеш да разумеш баш сваку реченицу. Edited December 13, 2015 by Прслин
Pečorin Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Znam vrlo dobro engleski, ali kako sam poceo da spremam pravosudni uz jos neke obaveze, nemam zivaca još da čitam na stranom jeziku. Znam sebe, nervirao bi se zbog svake reči koju ne znam i trazio prevod i to bi trajalo beskonačno. Hvala svima na preporukama :D
belch Posted December 13, 2015 Posted December 13, 2015 Nervirao bi se samo na prvoj strani. Eventualno na prve dve.
bigvlada Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 http://www.sk.rs/1998/02/skcd04.html Polaris SF CD-ROM Oh da, naročito dopunjeno izdanje. A imam i sve skenirane Sirujuse (84 komada). :D
Bujodrag Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 (edited) Ha, ja sam imao sve Sirijuse u papirnom formatu. Tačnije, ćale ih je skupljao, ja sam ih kupovao pred kraj edicije. U nekom trenutku sirotanstva smo ih prodali, jbg. Al', svejedno, drago mi je da sam ih pročitao. Edited December 14, 2015 by Bujodrag
Sestre Bronte Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Oh da, naročito dopunjeno izdanje. A imam i sve skenirane Sirujuse (84 komada). :D Alefi mi se raspadaju, moraću da ih prebacim u elektronski oblik.
Bujodrag Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Da, i Alefi, jbt, Oni romani u nastavcima, super. A voleo sam i onu Roto seriju, s Markom Silardom, pobednikom univerzuma.
iDemo Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 Oh da, naročito dopunjeno izdanje. A imam i sve skenirane Sirujuse (84 komada). :D Alefi mi se raspadaju, moraću da ih prebacim u elektronski oblik. Pa, drugovi & kolege, sto ne pricate?? Je l' bi to moglo nekako da se izorganizuje?? Imam trenutno nesto familije u zavicaju. Moja gospodja ima(la) sve u papirnom formatu al' je to ostalo kod kuce pre nekih 20ak godina. Nikad nije doslo na red da se prenese...
iDemo Posted December 14, 2015 Posted December 14, 2015 2. Neuromancer, William Gibson Ko nije kicosh ima na svakom koraku i pdf. Imam i ja jedan...
Recommended Posts