February 13, 20196 yr Za šta mogu da iskoristim šunku koja se usolila, a da nije pasulj? Nije strašno, još uvek je i ovako jestiva, ali kako imam novu, treba da jedem novu, a ta stara će samo biti gora i gora..
February 16, 20196 yr Jel ok da se suvo meso zamrzava i na koliko dugo? Imam nesto viška pa gledam da li će da mu fali nešto ako ga stavim u friz? Kulen I slaninu sam zamrzavao pre I nije falilo ništa, ali ovaj put su i neke pečenice i suve šunke. Sent from my H3213 using Tapatalk
February 16, 20196 yr 1 hour ago, *edited by mod said: Jel ok da se suvo meso zamrzava i na koliko dugo? Imam nesto viška pa gledam da li će da mu fali nešto ako ga stavim u friz? Kulen I slaninu sam zamrzavao pre I nije falilo ništa, ali ovaj put su i neke pečenice i suve šunke. Sent from my H3213 using Tapatalk ja upravo jedem poslednji stek iz zamrzivaca i super je, nista mu ne fali.
February 17, 20196 yr sunke i pecenice se malo jos dodatno ,,presuse,, u zamrzivacu slanina i kulen bolje podnose zamrzavanje
February 17, 20196 yr 14 hours ago, *edited by mod said: Jel ok da se suvo meso zamrzava i na koliko dugo? Imam nesto viška pa gledam da li će da mu fali nešto ako ga stavim u friz? Kulen I slaninu sam zamrzavao pre I nije falilo ništa, ali ovaj put su i neke pečenice i suve šunke. Sent from my H3213 using Tapatalk Pa praktično ćeš mu "izvući" vodu, koja neće da se "vrati" odmrzavanjem 😉. E sad to onda zavisi za šta ćeš posle to koristiti, ako je nešto što ćeš stavljati u neke pasulje i tako to, onda nema veze, ako je za meze, može da bude malo neželjeno drugačije... A jedino ako nemaš mesta negde da ga "okačiš" ne smeta njemu da negde "kunja" ...
January 31, 20205 yr Kupio kod Šicka na Zelenom Vencu pre neki dan kulen. Vakumiran, cena 1500 din za kilo, dakle nije neki sumnjive cene. Otvorih maločas a ono miris užegle masti ispuni trpezariju... Pakovan ovog meseca, dakle bilo užeglo i kada su rezali i vakumirali. Šicko propo?
February 4, 20205 yr Najbolji sudžuk koji sam probao u životu. Novi Pazar, mesara Al-Ner. Zatekao se poslom, pa tražio preporuku za nekog halal lokalnog heroja i nabasao na Al-Ner. Cene onako, možda nijansu niže od beogradskih, ali sudžuk i goveđi pršut zakivaju. Onaj halal iz Maksima Gorkog jednostavno ne može da se uporedi s njima. Sad pravimo kombinu da nam šalju.
February 4, 20205 yr Najbolji sudžuk koji sam probao u životu. Novi Pazar, mesara Al-Ner. Zatekao se poslom, pa tražio preporuku za nekog halal lokalnog heroja i nabasao na Al-Ner. Cene onako, možda nijansu niže od beogradskih, ali sudžuk i goveđi pršut zakivaju. Onaj halal iz Maksima Gorkog jednostavno ne može da se uporedi s njima. Sad pravimo kombinu da nam šalju.Ajd ako bude nekih mogućnosti i dogovora... Javi... ... Shiit has hit the fan...
February 4, 20205 yr zasto vam je vazno da je halal, sta vam znaci da zivotinja pati dok je ubijaju, da je ubija musliman i da joj ocita iz kurana? @JakeBlues hoces vratiti? Edited February 4, 20205 yr by darling
February 4, 20205 yr 11 minutes ago, darling said: @JakeBlues hoces vratiti? Jok, samo sam bacio ostatak. Greota, ali sta da radis.