Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

Meni mirise frizider na kobaje koje su mi poslali iz sela, a ja jaaaadna ne smem da ih jedem :/ Cvarci su zato nestali u roku od odmah ;D

Posted
On 12/22/2017 at 4:18 PM, I*m with the pilots said:

Meni mirise frizider na kobaje koje su mi poslali iz sela, a ja jaaaadna ne smem da ih jedem

Takođe. Moja skvo se razmeće našim kulenom koji smem samo da mirišem.

Posted (edited)

Valja malo obici tavan, sve je ok  :)

6dj22j.jpg

7i4ouv.jpg

Edited by Haralampije
Posted

Spojler, pobogu :ohmy:

Da se banuje još jednom :mad:

Posted

Јашта, и то на неодређено време.:35_thinking:

Posted

Izgleda da nam se sve pokvarilo, samo čekamo 1 stručnijeg da nam potvrdi. Sad da li je do ovih temepratura ili do mesa ili kombinacija...

Posted

o jebemu

jeste toplo, ali ne bi smelo da se desava

so i cirkulacija vazduha su tu najvazniji (pretpostavljam da se radi o susenim proizvodima)

najveca greska je da se meso previse nadimi, i(li) previse izlaze toploti vatre pa se okolo stvori onaj sloj koji zatvori "disanje" i onda se meso unutra (posebno ako je slabija cirkulacija vazduha) kvari

oko cacka tako suse meso (izloze ga visokoj temperaturi) i onda se to onako poluzivo jede vec posle par dana, ali to nikako nije dobra opcija ako se suse deblji komadi i ako je plan da se u potpunosti osuse

Posted

Tehnika nam nije problem, stvar je u tome da više ne koljemo nego kupujemo meso i ako je bilo zaleđeno pa odmrznuto moguće je da se sjebalo.

Posted

ok, izvinjavam se

svakako nisam hteo dodatno stajem na muku

Posted

Meni se uhvatila plesan na kobaje, istina bela, dobra, ali kao nikad ranije. Međutim, plaše me temperature.

Kulen sam punio u kolagenska creva ove godine, koja se ne ponašaju dobro, nisu se stisla oko mesa. 

Slanine i šunke su još u soli, nadam se nižim temperaturama uskoro

Posted

moj tata je stavio neki industrijski ventilator da duva i cirkulise vazduh oko mesa..

Posted

Oce, polako, treba desetak dana da krene da se stiska.Ja sam moje punio takodje u kolagenska creva,potom ih spolja dok su jos bila vlazna uvaljao u so, ostavio da ista odradi i povuce vodu/prozme crevo,zatim obrisao cetkom od soli,pa tek onda dimio

Posted

Ja samo još jednom da pozovem i neću vas više daviti:

Posted

Belo Blato 10-11.02. ima neki festival kobaja