renne Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Jedna velika šerpa, dve tepsije, jednostavno ne može manje
renne Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 gde si bio juce sa tim pitanjem Ma ne, ne može manje ako hoćeš da ti se uželatinizuju, a da ne dodaješ želatin iz kesice, veruj mi
ivy Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 (edited) verujem ja tebi..samo mi je logicnije da je manje vode=veci koncentrat kolagena=zeliranje ja sam stavila vode da prekrije meso koje sam imala s tim da je polovina glave dosta kabasta i zauzima dosta zapremine serpe pa izdize povrsinu i nivo koji treba da pokrije voda sto je povecalo kolicinu vode i konacnu kolicinu a kada bi se npr skuvalo od npr. 3 papka i 1 kolenice sa 2-3l vode?to je onda bar jedna tepsija to je mala povrsina i zapremina dovoljna da voda prekrije a sve je jako puno kolagena.. kakav sam strucnjak postala ha?ha?ha? Edited January 15, 2015 by ivy
renne Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 To ne bi moglo da se jede, bilo bi pretvrdo. Prevelika koncentracija. To onda nije pi'tuja, nego loptica skočica
ivy Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 e pa onda je jedino resenje ne iskoristiti svu vodu koja se skuva..i ja sam bila u toj dilemi ali mi bilo greota
renne Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ali pazi, pihtija nikad nije previše, tako da....
ivy Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 videcemo,jos nista nije gotovo..dok se ne stegnu nista cestitanje
yolo Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 musema, masina za mlevenje mesa, tegla kiselih krastavaca, noz, pihtije.... produzi niz
ivy Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 to mi je letnja kuhinja,nisam luda da u kuci kuvam ovo..a nije mnogo smrdelo..
yolo Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 a kud ovo stavi na prsute sunke i kulene, imas temu za iznutrice (mislim tehnicki formalno jesu ali je slicno jelo) moda nemamo
ivy Posted January 16, 2015 Posted January 16, 2015 meni se ovde bas svidjalo da stavim i odlicne su..svidja mi se..pravicu opet za jedno 10god,mozda
yolo Posted January 27, 2015 Posted January 27, 2015 (edited) Ovo je topić za suvarke ali svejedno pominju se kobaje a nemam gde da prijavim spektakularan ulov u halal mesari prekoputa džamije u Jovanovoj - sveže teleće kobasice za prženje. Ovako nešto dobro davno nisam probao, nimalo ne liče na ove ovdašnje, jako sitno samlevena smesa, vrhunski ukus, nisu jake, nisu preslane i nisu prezačinjene kao što je to obično slučaj. Skoro da u smislu te blagosti ukusa idu u pravcu telećih viršli kojih je nekada bilo da se kupi. Takođe im ćevapi jako obećavaju na oko, mešavina juneći teleći, ali su bili od juče pa nisam hteo da rizikujem. Takođe sam tamo kupio najbolji sjenički sir koji sam možda ikada kupio u Bgd, barem u smislu higijene i čistog ukusa. Jeste kravlji pa samim tim i dosadniji, ali je retko normalno usoljen za tamošnje standarde plus ne deluje kao izvorište potencijalne zaraze. Ono što ovi indijanci prodaju po pijacama je skoro pa nejestivo od presoljenosti i ja to kupujem samo da dodam u pitu. Edited January 27, 2015 by yolo
Recommended Posts