yolo Posted December 25, 2014 Posted December 25, 2014 iseci te svargle na porcije koje ces jesti i zapakuj odvojeno. nisu skupe kese za friz.
ajgor Posted December 25, 2014 Posted December 25, 2014 iseci te svargle na porcije koje ces jesti i zapakuj odvojeno. nisu skupe kese za friz. Hvala svima na savetu, upravo ću tako i uraditi.
ivy Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 dakle sutra se spremam da pravim te pihtije imam dimljenu kolenicu,dva papka i pola svinjske glave sa njuskom i uvetom...samo mi nije jasno koliko vode da stavim ? 5-6l? nemam pojma.. i da se preslisam po koracima a vi me ispravite ako gresim -znaci stavim to,stavim lovor,biber,bluk,posolim,nalijem(?) i kuvam..dok ne prokljuca,posle smanjim i krckam do beskraja...koliko dugo? -jedno sat,satipo pred kraj dodam koju sargarepu,persun koren,malo celera...a obarila bih jos malo i posebno da iseckam... -kad(?) je gotovo probam jel dovoljno zacinjeno, procedim,sacekam malo da se ohladi pa ocistim meso/kozu od kostiju,iseckam pa poredjam po tepsiji,stavim povrce,stavim bluka i nalijem jel to to?
ivy Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 a sto?to zbog kolenice? prvu vodu kad/cim provri ili kuvam malo? da onda stavim samo meso pa kad ponovo nalijem stavim zacine i bluk sad si me skroz zbunio sa tim bacanjem prve vode..
renne Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 Pa kad provre baciš, pisali o tome često. Pa kad baciš, malo ispereš meso, pa naliješ vodu pa dodaješ luk i ostalo
ivy Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 (edited) aha..ok..moze biti da mi je promaklo a koliko vode da stavim na to meso sto imam..jel imas neku ideju?..ja nesto imam u glavi nekih 6l nemam pojma,mozda je neko ranije nesto tako rekao pa mi odzvanja.. i jel smrdi mnogo kad se kuva,na pocetku? Edited January 14, 2015 by ivy
zmanic Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 (edited) Bez aditiva, bez konzervansa, bez dimljnja, bez termičke obrade, samo od odabrenog mesa i probranih začina: http://akter.co.rs/27-drutvo/115324-sajam-pirotske-peglane-kobasice-krajem-januara.html Edited January 14, 2015 by zmanic
renne Posted January 14, 2015 Posted January 14, 2015 aha..ok..moze biti da mi je promaklo a koliko vode da stavim na to meso sto imam..jel imas neku ideju?..ja nesto imam u glavi nekih 6l nemam pojma,mozda je neko ranije nesto tako rekao pa mi odzvanja.. i jel smrdi mnogo kad se kuva,na pocetku? PA šta znam. Jedno 6-8 litara. Smrdi poprilično na početku, posle se to stabilizuje
Recommended Posts