Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted

fenomenalno izgleda, verujem da je još ukusnije, al brate, "svinjski biftek", ftw

Posted

fenomenalno izgleda, verujem da je još ukusnije, al brate, "svinjski biftek", ftw

U pravu si glede imena ali ja tu partiju mesa tako zovem po mnogo poznatijem junecem bifteku jer se radi o istom komadu najkvalitetnijeg mesa,samo su razlicite zivotinske vrste u pitanju

Posted (edited)

isto važi i za konjski

na stranu to što je "biftek" jedna grozomorna, gnjilane-ingliš složenica - idi bilo gde napolju i naruči beef steak, prvo će te začuđeno gledati kao blesavog, a onda pitat: "ja se izvinjavam, ali od kog tačno dela bife, gospodin želi stejk"

najnekorišćeniji mišić bilo koje živuljke, treba jednostavno zvati file

Edited by boshoku
Posted

Jao mene to lungić nervira.Bez razloga.

Poslato sa WC šolje by BVK

Posted

isto važi i za konjski

na stranu to što je "biftek" jedna grozomorna, gnjilane-ingliš složenica - idi bilo gde napolju i naruči beef steak, prvo će te začuđeno gledati kao blesavog, a onda pitat: "ja se izvinjavam, ali od kog tačno dela bife, gospodin želi stejk"

Sad si me podsetio s ovim, te odoh i kupih 2 lepa porterhausa. Umakah u Thommy senfa, pa na tavu... mnjac.

Posted

imas pravo. rep i ribic, tesko da moze da omane.

inace ja celer mecem u sve. u pihtije stavim lovor, biber, glavicu luka i celer - uvek. pa posle izbacim. nekako ne mogu kuvati jako meso bez luka i celera. bluk - mogao bih da ubacim nekoliko cenjeva dok se kuva a posle kako sam navikao. samo mislim da cu ga ubaciti u gazu da mi se ne raspada okolo, to bas ne volim. bluk i ruzmarin mi uvek ide u gazu, ne volim da mi se to smuca u hrani. 

mislim da imam plan, bice to dobro. 

pravio, nisam nezadovoljan mada je moglo bolje, nije se bas najbolje steglo. nisam nesto eksperimentisao. kupio rep, jedno kilo i po, i deo kolenice - majstor mi isekao par komada na masini. dodao komad svinjskog s kozom, od stomaka, fino prosarano. bacio u lonac, stavio ceo luk, celer, lovor, biber i nesto belog luka. kuvao dok se rep nije odvojio od kosti i ostavio da se ohladi. procedio, zacinio, probrao meso iz drugog dela, bacio kozu, zlondre, kosti i ostalo, naseckao belog luka, bacio u tepsiju, ubacio meso, prelio i ostavio da se stegne. fino se steglo al ne bas najcvrsce. bilo je dosta masti na vrhu, to sam lako odstranio. super ukusne ali kao sto vec rekoh, nedovoljno cvrste. necu vise pokusavati bez svinjske kolenice. ali cu rep obavezno ubaciti, meso je rajsko. 

inace, ubosni prave od tog repa corbu, sluzi se topla i doda se sirce/limun pri sluzenju, odlicna za treznjenje. juneci rep, poneka koska, zelatinozne zlondre, mrkva, celer, luk, persun, lovor, biber, so, dosta se dugo kuva, meso se izvadi, ocisti, usitni, ubaci nazad i to je to. 

Posted

isto važi i za konjski

MD, šta ćemo sa francuskom varijantom bifteck? Ima je kod V. Putanca u cenjenom i decenijama preporučivanom francusko-(srpsko)hrvatskom rečniku, u rukama mi je izdanje iz 2003.

Posted

oni su čobanija koja jede petla u vinu, ne bih se previše oslanjao na njihovu terminologiju

(sad možeš da spustiš knjigu iz ruku)

Posted

Stigla kobaja. :s_w:

Guda i divlja guda, jab to intravenozno.

Posted

Švargle - mogu li se čuvati u zamrzivaču bez puno gubitka na kvalitetu? Sticajem perfektnog slučaja, dobio sam tri poveće švargle za koje nema šanse da budu pojedene sveže u razumnom roku, pa bih ih rado uputio na kraći odmor na -18 stepeni.

Posted

samo gledaj da kad ih ponovo odmrznes utamanis iste za par dana