Jump to content
IGNORED

Kobasice, pršute, šunke, kuleni

slepa_koka

Recommended Posts

Posted (edited)

Ti se možda razumeš u zemljoradnju, ali ja u stočarstvo.

Edited by MayDay
Posted

Hm, ne razumem se ja niušta, samo mi se čini da priča o govnima u crevu nekako destimuliše ovaj topik.

Posted

banatjanine, offtopic, al' opet si nas podsetio da si nam ostao duzan recept za one pogacice sa cvarcima.

jbt uznemirila me slika, mislim volim i ja kulen, ali one pogacice su stvarno za drool

Posted

Nemoj da pereš creva, posle nećeš moći da opereš sebe. Kupi sebi lepo šta ti se sviđa a drugi nek prave.

Posted

Jesam, mada je to ženski posao. Jednom i nikad više, moš se prati kolko oćeš al smrad ne istera.

Posted

pa kad ne znaš.
 ženska čeljad oko mene ič ne zarezuje te disnatorske poslove (osim da hasa kožure i vruće čvarke), tako da je disnator kod nas ce muški. a ko da stigne da pere creva, uz sav ostali posao, uz to još i pijan i promrzo? tako da ja pazarim već očišćena i eto miline

sa' ću recept za pogačice...

Posted

na moj ćete da čekate do juna

ne načinjem pre nego sazri.

mejedjkin dobro mleven, dobro izgleda i masnoća (leđna), a lepo se i crveni.

samo, ne sviđaju mi se te šupljine ič. to može da pobuđavi ako duže stoji, nije dobro punjen (meni se ranije događalo). pohajas to oma mejdejka i mirna bačka.

EDIT: ček, pa ima ovde, ali to je prošlogodišnji: http://www.parapsihopatologija.com/forums/index.php?showtopic=451&p=2395841

banatjanin, on 03 Mar 2014 - 18:25, said:snapback.png

pohajas to oma mejdejka i mirna bačka.

pacey defender, on 03 Mar 2014 - 12:36, said:snapback.png

Svaki post da se završava sa "s' oproštenjem". 

Može i svaka rečenica u postu.

Posted

pa kad ne znaš.

ženska čeljad oko mene ič ne zarezuje te disnatorske poslove (osim da hasa kožure i vruće čvarke), tako da je disnator kod nas ce muški. a ko da stigne da pere creva, uz sav ostali posao, uz to još i pijan i promrzo? tako da ja pazarim već očišćena i eto miline

sa' ću recept za pogačice...

Šminkeri, pazarite creva...hardkor ekipa pere svoja creva!

U međuvremenu smo prestali i da koljemo, nemamo više uslove, sad sve kupiš, platiš majstora za kobaje i eto miline.

Posted

lako je sad kad imaju gotova creva da se kupe...

Posted

pogačice ščvarcima

recept je kevin, pogačice nisu lisnate, najpribližnije su (stilski, mislim) onima iz Čarlija. i brutalno se lako prave, za one koji znaju da mese.
usput, važi isto kao kad kuvate sa vinom: ono što ne biste pili, to ne sipate ni u jelo. dakle, čvarci koji nisu nizakurac, nisu ni za pogačice. neka budu mesnatiji, ali ne preprženi, da neko ne slomi zub na stvrdnutu kockicu mesa.

pola kile brašna T400, meko
pola kile seckanih čvaraka, kvalitetnih

1 jaje

2 kašičice soli (ako su čvarci slaniji, onda jedna)

biber friško istucan ili samleven, odokativno (kašičica)

1 kvasac svež

mlako mleko

pola kašičice šećera

1. razmutute šećer i kvasac u 1 i po dl mlakog mleka, pospete kašikom bašna, poklopite i ostavite da kvasac proradi

2. prosejete brašno, dodate so i predhodno iseckane čvarke (ne biti lenj, iseckati sitno)

3. uspete kvasac i jedno jaje, počnete da mesite, i dodajete još malo mlakog mleka - koliko je potrebno da dobijete meko testo. mesite, klasika, dok ne postane glatko

4. ostavite tešto pokriveno da naraste (oko 45 min), pa ga premesite, i razvaljate na pobrašnjenoj podlozi oklagijom na oko 2cm debljine. čašu ili modlu močite u brašno da se ne lepi i vadite pogačice i slažete na pleh, predhodno nauljen i pobrašnjen (ne može na papir za pečenje!)

5. rerna na 220, kad pogačice posle 20 - 30 minuta lepo narastu, pleh u rernu, peče se dok ne porumene. možete i da ih premažete dodatno umućenom jejtom i posipate kimom, krupnom solju i slično.

6. jede se vruće, dok ne pukneš

Posted

jel može droždina umesto čvaraka?