porucnik vasic Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 Да у праву си. Ретко гадно има нешто у њему. А опет надарен је.
Dankan Ajdaho Posted June 21, 2017 Posted June 21, 2017 Samo da prijavim da sam krenuo sa Buđenjem nemani :)
bigvlada Posted October 21, 2017 Posted October 21, 2017 Pročitao sam u nizu kompletan serijal roboti, zadužbina, carstvo, ovaj put hronološkim redom što je bilo interesantno iskustvo. Znam da je posle izašlo još par knjiga na temu, od drugih autora ali me se nisu nešto dojmile. Sa druge strane, dodatnih par knjiga sada potpuno zaokružuju desetotomne letopise Tomasa Kovenanta, Nevernika. Na forumu Kevin's Watch ima sekcija sa ilustracijama od kojih su neke fantastične, postaviću ih kada ih iskopam iz arhive.
Weenie Pooh Posted October 22, 2017 Posted October 22, 2017 Svaka čast, na temeljno reiščitavanje Asimova sam i ja nameravao da krenem pre nekoliko godina, ali zbog nekih sitnijih tehničkih problema odustao. Zato R'Donaldsona danas ne bih opet čitao ni da mi platiš, osim eventualno iz radoznalosti da vidim da li je manje tragično u originalu.
bigvlada Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 /uses jedi mind trick on Weenie :D Meni je baš prijalo. Mogla bi da se napravi sasvim fina avantura. Ne sviđaju ti se Lupižena i Penosled? :D Prvo nešto mapa, mnogo pomaže prilikom praćenja radnje.
bigvlada Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 (edited) Ovo su samo nabacane slike koje ilustruju kako likove tako i specifične situacije. The Last Dark je poslednja, deseta knjiga. Većinu štoseva ćete razumeti samo ako ste pročitali sve knjige. Edited October 23, 2017 by bigvlada
Weenie Pooh Posted October 23, 2017 Posted October 23, 2017 Ma beži bre. To sa džinovima mornarima je poslednje što sam izdržao da pročitam, belo zlato something something whatever. VIdim da više i nije izlazilo kod nas? Sad kad pomislim, zanimljivo mi je da sam sve čitao na srpskom a već je bilo interneta, tamo negde u srednjoj školi. Lord Foul's Bane, jebote. Manihejstvo Maloga Perice.
bigvlada Posted October 24, 2017 Posted October 24, 2017 Prvih valjda šest knjiga je preveo Živković. Zadnje četiri su objavljene u 21. veku. Kob Poglavara Kletnika. :D
goofs Posted October 25, 2017 Posted October 25, 2017 Pročitao sam u nizu kompletan serijal roboti, zadužbina, carstvo, ovaj put hronološkim redom što je bilo interesantno iskustvo. Znam da je posle izašlo još par knjiga na temu, od drugih autora ali me se nisu nešto dojmile. Sa druge strane, dodatnih par knjiga sada potpuno zaokružuju desetotomne letopise Tomasa Kovenanta, Nevernika. Na forumu Kevin's Watch ima sekcija sa ilustracijama od kojih su neke fantastične, postaviću ih kada ih iskopam iz arhive. Ja sam original Zaduzbinu progutao bukvalno za nedelju dana, ali za ove nastavke posle mi je trebalo sto godina, sporiji su dosta i manje zanimljivi i u neku ruku neoriginalni.
bigvlada Posted October 28, 2017 Posted October 28, 2017 (edited) Onda pogledaš milu nam državu, okruženje, kontinent i planetu i odmah počnu da ti se po glavi roje misli o psihoistoriji i terminalnom statusu Trantora. Posle toga prestaneš da se nerviraš oko domaće politike i kreneš da merkaš daleke planete. A sada jedna poslastica. Meni su Overlordi uvek bili pojam za vanzemaljce, još kada sam prvi put video njihovu sliku kao klinac, iz ove knjige. Davna vremena kada se naučna fantastika crtala rukom. Opisane su vanzemaljske rase iz dela više autora pa je tako prisutan i Solaris i Skitači iz Prstenastog sveta Larija Nivena. Edited October 28, 2017 by bigvlada
ZerrorR Posted November 26, 2017 Posted November 26, 2017 neko spominjao Donaldsona... Ko prezivi prvu knjigu, zasluzuje medalju. https://www.goodreads.com/series/40561-gap
Miljenko Posted November 27, 2017 Posted November 27, 2017 Letopisi su mi bili toliko depresivni, da sam morao praviti prekide u citanju i na po par nedelja. Ima tu ok pisanja; zanimljiv svet; malo dodatne dinamike nakon pojavljivanja pomenutih dzinova, no atmosfera bi me savladala, pre ili kasnije. Neko ce mozda reci da je to dobro, no je ne zelim da nakon citanja nekog dela, budem skroz smoren (narocito ako je nesto ovako obimno u pitanju). Cekam jos neciji komentar, pa da eventualno dam sansu ovom serijalu. Sta cu, izgleda da sam mazohista.
bigvlada Posted November 28, 2017 Posted November 28, 2017 Ako preživite prvih nekoliko poglavlja, posle je zezanje do kraja desete knjige.
porucnik vasic Posted February 1, 2018 Posted February 1, 2018 Blind lake - WilsonConstellation games - RichardsonDarkling sea: a novel - CombiasEifelheim - FlynnLagoon - OkoraforPandora's star - HamiltonRoadside picnic: tale of the troika - Strugatsky Лектира за моје студенте овог семестра.
Recommended Posts