pere urban x Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 To je pukovnik Brada Pitt!Brada Pitt, zvani "I To Je Amerika"
pere urban x Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 nakon ovog nadasve duhovitog intermeca (za koje je nakon 22.juna 1941. zaduzen nas drug mp40) da se malo vratimo na temu.Iako legenda o Golubicu zivi i dalje u mnogim srcima (filipenko npr), mislim da on nije odgovoran za smederevsku tragediju.Prvo, SSSR kao njegov nalogodavac je tada bio u dobrim odnosima sa Nemackom i uzdrzavao se od akcija koje bi se mogle smatrati neprijateljskim.Drugo, u Istorijskom arhivu Beograda posle 50 godina otvoren je njegov dosije sa saslusanjima Gestapoa iz kojih se jasno vidi da je Golubic streljan zbog "ilegalnog pribavljanja i trgovine putnim ispravama".Trece, ubedjen sam da bi ovakav vatromet 5.juna bio prikladniji za dan kojim je odpocet "narodni ustanak" od onog ubistva na vasaru, mada priznajem da imamo dve otezavajuce okolnosti:eksplozija se desila pre Barbarose + broj civilnih zrtava je ogromanAko se ispostavi da je ipak u pitanju komunisticko maslo, ovo vise lici na ostrascenost i diletantizam Davida Pajica nego na rad Mustafe Golubica.
pere urban x Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 (edited) U prvoj grupi uhapsenih komunista u Beogradu bio je i dr Ljubomir Zivkovic koga je u Becu vrbovao Mustafa. U zatvoru ga je prepoznao Austrijanac dr Jung, s kojim je studirao u Becu i koga je Ljubomir pomagao za vreme studija. Dr Jung je uspeo da mu Ljubomir bude dodeljen kao pomocnik lekar zatvorenik. Jednog dana dr Jung ga je odveo u celiju u kojoj je lezao tesko isprebijani Mustafa i jos jedan zatvorenik, Stevan Majstorovic, jedini svedok kome se Mustafa poverio:"Gotov sam! Nema mi spasa... Izdao me Tito! Ali, neka ga... Ja sam kriv sto je sve ovako ispalo... Mene ce sigurno dotuci za vreme saslusanja, ali ce zato njih Rusi smrviti kao nista... SSSR ima 500.000 traktora i sve ih za kratko vreme moze pretvoriti u tenkove... Obecaj Majstorovicu, da ces jednog dana, ako ostanes ziv, to ispricati nekome ko to treba da zna...""Kad bih se samo jos jedanput dokopao slobode...""Oni bugarski komunisti u Sofiji su pod batinama priznali da sam im slao razne falsifikovane pasose. Kada mi je Gestapo predocio njihova saslusanja, smatrao sam da nije vise potrebno da negiram. Glavno im nisam odao iako su me polomili od batina." Edited June 6, 2012 by pere urban x
Filipenko Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 MP40 rula. Moram se ponuditi da obogatim kolekciju Antife, nekim malim delom poput "10 zabluda o WW2" ili nečim sličnim.
retronaut Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 Mozemo i nekoliko pravila (dodati po potrebi) koja jedino imaju smisla kada se raspravlja o WW2 i koja jedino vaze kada se donose sudovi o postupcima ljudi na svim stranama TADA, a ne DANAS:1. Nista sto se dogodi Nemcima, Nemackoj, Japancima, Japanu, ostalima koji se na njihovoj strani nadjose nije dovoljno lose da ne bismo ucinili sve da to lose napravimo jos gorim po njih;2. Zemlja poznata kao CCCP je dobrodosao i cenjen saveznik ciji je doprinos zajednickoj borbi nemerljiv, a Uncle Joe je simpatican cika koji se nasmejan slika za filmske zurnale dok njegove hrabre trupe satiru NemceTM, Le Carre3. Wehrmacht nije dobra vojska kojoj su se zadesili losi i zli glavni i odgovorni; to je najezda kakvoj ravne nema u istoriji ljudskog roda koju treba bez milosti zatuci....Itd, itd...
pere urban x Posted July 1, 2012 Posted July 1, 2012 moze :D trend je da pricas sam sa sobom kao na Forumu Foruma i 300 cudaali ovde imas filipenka, video si mu biblioteku...bicu slobodan da dodam (po potrebi) jos jedno pravilo umesto njega:4. U svakom postu na ovoj temi potrebno je spomenuti Tita bez koga se 2. svetski rat u Jugoslaviji nikada ne bi zavrsio
Marathonman Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 moze :D trend je da pricas sam sa sobom kao na Forumu Foruma i 300 cudaali ovde imas filipenka, video si mu biblioteku...bicu slobodan da dodam (po potrebi) jos jedno pravilo umesto njega:4. U svakom postu na ovoj temi potrebno je spomenuti Tita bez koga se 2. svetski rat u Jugoslaviji nikada ne bi zavrsioPošto prekosutra idem na odmor u bezinternetno područje, pomiriću se sa banom koji verovatno sleduje za citiranje Ilije Čvorovića:"Možda su vas ubijali, ali vas nisu ubijali dovoljno!".
retronaut Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Pošto prekosutra idem na odmor u bezinternetno područje, pomiriću se sa banom koji verovatno sleduje za citiranje Ilije Čvorovića:"Možda su vas ubijali, ali vas nisu ubijali dovoljno!".Preterujes , bude takva godina, namnozi se
pere urban x Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Pošto prekosutra idem na odmor u bezinternetno područje, pomiriću se sa banom koji verovatno sleduje za citiranje Ilije Čvorovića:"Možda su vas ubijali, ali vas nisu ubijali dovoljno!".ovo je herojski cin u informatickoj eri i tvoja duznost tako da od suzanjstva nema nista. cvorovici se ne banuju!http://www.youtube.com/watch?v=sfQLy4B6ldo&feature=related
pere urban x Posted July 2, 2012 Posted July 2, 2012 Preterujes , bude takva godina, namnozi se da li ce mi ikada biti oprosteno sto sam probudio balroga...ali moje kosti su stare i brada seda, neka ga sada neko drugi spakuje nazad u tamne dubine 300 cuda :D
Filipenko Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Čestitke za pere urban x-a, slow-a, hazarda... U Surčinu srušen spomenik partizanimaSpomen-obeležje izliveno u bronzi na kojem partizan u jednoj ruci drži bombu, a u drugoj pušku počistile su lokalne vlasti. Došli su s dva bagera i desetak radnika, koji su macolama završili posao. Jovan Milivojević, direktor JKP „Surčin“, kaže da će spomenik biti premešten u Bojčansku šumu, gde se nalaze čuvene partizanske baze.
Yoda Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Čestitke za pere urban x-a, slow-a, hazarda...Kakve veze imaju pomenuti forumasi, ovo je unutrasnji fajt u celiji:Jovan Milivojević, direktor JKP „Surčin“, kaže da će spomenik biti premešten u Bojčansku šumu, gde se nalaze čuvene partizanske baze.- Ploču s imenima boraca palih u Drugom svetskom ratu početkom godine smo prebacili u park preko puta ulice - rekao je on i dodao da su na ovaj način spasli spomenik, koji bi verovatno završio u nekom podrumu, a sada će u ovoj memorijalnoj šumi 4. jula, na Dan boraca, biti otkriven i rehabilitovan.......Potpredsednik Gradskog odbora SUBNOR Bora Ercegovac kaže da su bili zabrinuti šta će se desiti sa spomenikom, ali da im je laknulo sada kada se on samo premešta na bolje mesto.S njima se ne slažu članovi Zajednice udruženja žrtava Drugog svetskog rata, a pogotovo njihov generalni sekretar Dragan Novović.- To je zločin koji je počinjen ne samo onima koji su život dali u borbi protiv nacizma već i svim njihovim naslednicima. Umesto da im država da neko obeštećenje, za sve one streljane, zatočene i njihove spaljene kuće, oni ruše uspomene koje su im jedino ostale. A nekad su se ponosili njima - tužno je prokomentarisao Novović, koji je ujedno i član Vladine komisije za ratnu štetu.SUBNOR i Zajednica, podela oko spomenika kao na 8. sednici. -_-
Filipenko Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 Jeste, motiv za rušenje spomenika i izmeštanje daleko od očiju javnosti je baš potekao iz tih udruženja...
Yoda Posted July 3, 2012 Posted July 3, 2012 (edited) Jeste, motiv za rušenje spomenika i izmeštanje daleko od očiju javnosti je baš potekao iz tih udruženja...A ti si siguran da grad/opstina nisu ovo uradili u dogovoru sa SUBNOR-om? Vidis, meni po rekaciji Ercegovca lici da jesu.edit: Ok, mozda se nisu dogovarali, ali su dobili pristanak SUBNOR-a na predlog. Edited July 3, 2012 by Yoda
Recommended Posts