Jump to content
IGNORED

Urbani raspad

Indy

Recommended Posts

Posted

Gledam ovaj topik Arhitektura, sve se sija, uglancano, ne moš' se gleda... pa se setih svoje nedavne razmene sa nekim na blogu B92, koji je citirao Korbizjea (nešto na temu kako je Beograd najružniji grad na najlepšem mestu). Mic po mic, dođosmo do toga da je za tog blogera lepota arhitekture u tim veličanstvenim, reprezentativnim, zdanjima (kakve moš'te videti na Arhitekturi), a za mene je šarm u (recimo) raspadu... ispadoh neki nekrofil, na kraju. :rolleyes: Mogao bih sad ovde mnogo da filozofiram (i ako ne budete dobri, i hoću), ali zasad ću slati slike i možda poneku pesmu koja oličava taj "urban decay" koji nalazim neodoljivim...-decay1.jpg(Kamloops, Canada © Thomas Rosenzweig, flickr)

Posted
-decay2.jpg
This shot was taken at a derelict site in the centre of Nottingham. I saw the fallen action man in the puddle and thought it mirrored the state of the building and encapsulated the feeling of inner-city decay beautifully.
© BBC, A digital picture of Britain
Posted
:blink:
Možda je moj uvodni tekst malo zbunjujući... nije ništa naročito u pitanju, radi se o vizuelnoj tj estetskoj dopadljivosti urbanog "rastakanja" iliti decay-a... Evo na flickr.com grupa Urban Decay ima preko 11 hiljada članova.http://flickr.com/groups/decay/
Posted

odlicna tema, ja sam se za trenutak uplasila da ces naredjati istorijske olupine ali nisi. havana je rajsko mesto za usporeno, opet nekako dostojanstveno propadanje.

Posted

Tačno, oni oldtajmeri i oronule, a ipak lepe zgrade, to je pravo mesto...

Posted

uf, ja mnogo volEm slike raspada. chastre03.jpgkoga zanima jos slika istog autora, nek ide ovde.

Posted (edited)

Hong Kong chin4814.jpeghongkong.jpg

Edited by Takeshi
Posted

Odlična tema. I meni je to jedna od zanimljivijih grupa na Fllickru. 282261720_4debb4d65f.jpg

Posted

Po sistemu "uhvati ga" pre nego što ti padne na glavu wink.gif Bilo je toga po Kosančićevom vencu pre četvrt veka...kosancic2.jpg...a ima ga puno danas npr u Venecijivenis.jpg