Indy Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Gledam ovaj topik Arhitektura, sve se sija, uglancano, ne moš' se gleda... pa se setih svoje nedavne razmene sa nekim na blogu B92, koji je citirao Korbizjea (nešto na temu kako je Beograd najružniji grad na najlepšem mestu). Mic po mic, dođosmo do toga da je za tog blogera lepota arhitekture u tim veličanstvenim, reprezentativnim, zdanjima (kakve moš'te videti na Arhitekturi), a za mene je šarm u (recimo) raspadu... ispadoh neki nekrofil, na kraju. Mogao bih sad ovde mnogo da filozofiram (i ako ne budete dobri, i hoću), ali zasad ću slati slike i možda poneku pesmu koja oličava taj "urban decay" koji nalazim neodoljivim...(Kamloops, Canada © Thomas Rosenzweig, flickr)
Indy Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 This shot was taken at a derelict site in the centre of Nottingham. I saw the fallen action man in the puddle and thought it mirrored the state of the building and encapsulated the feeling of inner-city decay beautifully. © BBC, A digital picture of Britain
Indy Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 © Dave Southall, BBC A digital picture of Britain
Indy Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Možda je moj uvodni tekst malo zbunjujući... nije ništa naročito u pitanju, radi se o vizuelnoj tj estetskoj dopadljivosti urbanog "rastakanja" iliti decay-a... Evo na flickr.com grupa Urban Decay ima preko 11 hiljada članova.http://flickr.com/groups/decay/
PussyGalore Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 odlicna tema, ja sam se za trenutak uplasila da ces naredjati istorijske olupine ali nisi. havana je rajsko mesto za usporeno, opet nekako dostojanstveno propadanje.
Indy Posted October 18, 2007 Author Posted October 18, 2007 Tačno, oni oldtajmeri i oronule, a ipak lepe zgrade, to je pravo mesto...
Grunf Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 uf, ja mnogo volEm slike raspada. koga zanima jos slika istog autora, nek ide ovde.
Takeshi Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 (edited) Hong Kong Edited October 18, 2007 by Takeshi
maxivida Posted October 18, 2007 Posted October 18, 2007 Odlična tema. I meni je to jedna od zanimljivijih grupa na Fllickru.
Indy Posted October 19, 2007 Author Posted October 19, 2007 Po sistemu "uhvati ga" pre nego što ti padne na glavu Bilo je toga po Kosančićevom vencu pre četvrt veka......a ima ga puno danas npr u Veneciji
Recommended Posts