cmrlj Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 jela ja juce. nisu imali suvi paradajz, stavili obicni. jela i manais sa sirom. sta ja znam, okej je to, ali ja se odvikla od te kolicine hleba, pola jela, pola kuci dala, svejedno mi posle bilo lose. nece me vise videti.
yolo Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 fakat. ja uvek ljustim tu tortilju i bacam pola leba, ali to radim sa svim fastfudovima u gradu pa mi svejedno.
cmrlj Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 e al ti jedes meso, pa ti nesto ostane. ja kad izbacim hleb, nemam sta da jedem.
yolo Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 pa ne izbacim sav leb, nego suvisan. ostane barem jedan krug.
Аврам Гојић Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 (edited) malo su me iznervirali ti iz Biblosa na Kalenicu. dodjem ja, dobar dan, zena kaze izvolte...ja trazim shawarmu junecu, ona meni - nema. dobro jel ima pile, nema. pa sta ima, kaze ima samo falafel, znate imali smo veliku porudzbinu pa sto me pitas sta cu ako imas samo falafel? to kod Shlomija ne bi proslo.a sada, falafel: draga gospodjo, sastojci se ne stavljaju redno, vec paralelno. nije poenta da prvo osetim samo persun, pa samo humus, pa samo ljuto, pa samo falafel. realno i palestinac i zidov siju ove ljude, nekako su na mene ostavili utisak neozbiljnosti i improvizacije. naravno, otici cu jos jednom, super im je meni i zelim im dati drugu sansu. a brzi su kao munje, eto plusa. Edited May 2, 2013 by Marko M. Dabovic
Ryan Franco Posted May 2, 2013 Posted May 2, 2013 neverovatno mi je da bacate pola leba iz biblosa. to je najbolji leb iz te priče.
yolo Posted May 2, 2013 Author Posted May 2, 2013 slazem se da je najbolji, no ja leba zaobilaziti moram, nisam u mogucnosti da biram.ljudi jel ste vi probali one njihove vinske kobaje, pa to uvija svemir.
belch Posted May 7, 2013 Posted May 7, 2013 Izraelci imaju najbolju minestrone supu koju sam ikad jelakao začin nude i neku mešavinu sa korijanderom. ima li neko ideju kako se to pravi u kućnoj radinosti?
rezwalker Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Nažalost, falafeli u Beogradu zaista ne valjaju ni za kurac. Kumina, koji je jedan od osnovnih začina za pripremu falafela, ukoliko i ima, ima ga taman toliko da se uopšte ne oseti. Ako neko ide u Berlin neka obavezno poseti Maroush na Kreuzbergu (Krojcberg). Meni je prvi zalogaj bio sasvim dovoljan da donesem odluku da više nikada ne pojedem niti jedan od falafela koji su u trenutnoj ponudi kod nas. Da, kad smo kod Berlina, moram pomenuti i Mustafa's Gemüse Kebap - legendarni döner kiosk takođe na Kreuzbergu. Jedina mana - čekanje u redu minimum sat vremena, ali isplati se.
yolo Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 (edited) Eh sad, ne valja ni za kurac. Pa nece bas biti. Kumina ima i previse, recimo kod Palestinaca. A vecina berlinskih falafela uopste nisu bolji od Slomijevog (Tel Aviv Humus House). Naravno, oni koji su bolji, brutalno su bolji - recimo Babel iz Kastanien Alee ili Nil iz Fridrikshajna (koji posebno zakiva jer je drugaciji, sluze ga sa sosom od kikirikija umesto tahine - navodno recept iz Sudana). Edited May 8, 2013 by gazza1
rezwalker Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 (edited) Eh sad, ne valja ni za kurac. Pa nece bas biti. Kumina ima i previse, recimo kod Palestinaca. A vecina berlinskih falafela uopste nisu bolji od Slomijevog (Tel Aviv Humus House). Naravno, oni koji su bolji, brutalno su bolji - recimo Babel iz Kastanien Alee ili Nil iz Fridrikshajna (koji posebno zakiva jer je drugaciji, sluze ga sa sosom od kikirikija umesto tahine - navodno recept iz Sudana).Kod Jevreja nisam hasao baš dugo, a prestao sam kad je počeo da služi hladan falafel. Sa Palestincem imam drugi problem - u pitanju je crni luk koji je gorak. Svaki jebeni put je bio gorak. Nisam probao taj na Kaleniću. U svakom slučaju, kod falafela su, bar meni, podjednako bitni i prilozi, a kod nas to nije baš toliko kreativno kol'ko bi moglo da bude."Babel", Kastanien Allee... Zapamtiću, pa ću ga probati sledeći put. Inače u istoj ulici imaš odličan indijsko-meksički fusion restoran "W-Der Imbiss". Čorba od crvenih sočiva i garlic naan su fenomenalni, kao i naan pizze koje imaju u ponudi. Inače, Berlin zaista preporučujem svima koji vole dobro da jedu, a grad je pritom jeftin - za nijansu skuplji od BGD-a... Edited May 8, 2013 by rezwalker
Venom Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 Falafel u BG-u je sasvim OK. I da, jeo sam pre neki dan u nekom sudanskom jointu, stavljaju kikiriki sos preko svega zivog ... ali nije lose.
yolo Posted May 8, 2013 Author Posted May 8, 2013 Kod Jevreja nisam hasao baš dugo, a prestao sam kad je počeo da služi hladan falafel. Sa Palestincem imam drugi problem - u pitanju je crni luk koji je gorak. Svaki jebeni put je bio gorak. Nisam probao taj na Kaleniću. U svakom slučaju, kod falafela su, bar meni, podjednako bitni i prilozi, a kod nas to nije baš toliko kreativno kol'ko bi moglo da bude.slazem se za palestince. i ja jedem tamo kad moram, ne prijaju mi uopste. dobro si to primetio za luk - meni se cinilo da su generalno prezacinjeni ali je to zapravo luk. u humus hausu moze da se omakne ladan falafel bas ako te potera maler, tj zalomi ti se visak od neke narudzbine a duze vreme nije bilo musterije - pod normalnim okolnostima prze falafel za svaku narudzbinu. ispostava palestinaca u njegosevoj je po meni gora od maticne firme u s.markovica - moja zena tvrdi obrnuto - a byblos fast food nije neki benchmark za falafel, imas iznad da je cmrlj pljuvala po njima, ja se nisam slozio da je lose ali je svakako netipicno, ukusi su blazi i prilagodjeno je srbima.pa ovde je to sto zameras falafelima problem sa svakom hranom. ovo je nacija loseg i niskog proseka u svemu pa tako i u prehrani. iskakanja se ne tolerisu. zato je sve uniformno u nezanimljivosti. zamisli kako bi se proveo neko ko bi recimo u mleveno meso krenuo da stavlja nanu ili timijan kao grci, pa taj ne bi sastavio 3 radna dana, niko mu nista kupio ne bi.
cmrlj Posted May 8, 2013 Posted May 8, 2013 imas iznad da je cmrlj pljuvala po njima, ja se nisam slozio da je lose ali je svakako netipicno, ukusi su blazi i prilagodjeno je srbima. nisam ja nista pljuvala, a ti si se slozio sa mnom:Dpa ovde je to sto zameras falafelima problem sa svakom hranom. ovo je nacija loseg i niskog proseka u svemu pa tako i u prehrani. iskakanja se ne tolerisu. zato je sve uniformno u nezanimljivosti. zamisli kako bi se proveo neko ko bi recimo u mleveno meso krenuo da stavlja nanu ili timijan kao grci, pa taj ne bi sastavio 3 radna dana, niko mu nista kupio ne bi. tako je izraelac (koji mi je u ponudi omiljeni) provalio da lokalno zivlje ceni so, u poslednje vreme opalio po soli, sta god da jedem posle se satima zalivam vodom. pre je bio bolji:(
Recommended Posts