mammy two shoes Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 danas u tel avivumoraću i to vrlo skoro da probam ovu varijantu sa celim glavicama luka.ja pravim (bolje reći pravila sam davno) sindikalnu varijantu: zasečem obaren luk do polovine, odvojim listove i u to motam fil. sogančić izgleda ko ragbi lopta, ali je ukus isti kao kod pravog, kao gore na slici.
Ravanelli Posted December 26, 2012 Posted December 26, 2012 (edited) mislim da je sogan dolma moraću i to vrlo skoro da probam ovu varijantu sa celim glavicama luka.ja pravim (bolje reći pravila sam davno) sindikalnu varijantu: zasečem obaren luk do polovine, odvojim listove i u to motam fil. sogančić izgleda ko ragbi lopta, ali je ukus isti kao kod pravog, kao gore na slici. Edited December 26, 2012 by Ravanelli
katamaran Posted January 4, 2013 Posted January 4, 2013 Bio sam avanturisticki raspolozen pa uzeh picu u Prilogu na Palilulskoj pijaci i skroz sam prijatno iznenadjen.
yolo Posted January 14, 2013 Author Posted January 14, 2013 (edited) nije brza hrana ali je kinez, svejednowang fu preko puta bloka 70 u j.gagarina, medju onim perionicama i vulkanizerima kao sto je izvesto kblo konza sazuva koliko je dobarto je "napucani" restoran legendarne djane koja hrani 2/3 kineza u TC prekoputa. neke stvari koje sam tamo probao su skroz super, svinjetina yuxiang (froncle svinje i povrca u kiselo slatko ljutom sosu) i bilo koje meso sa ljutom paprikom - srpska ljuta papricica grilovana i nekako smuljana sa mesom, isto i piletina sa kineskim pecurkama. nudle tanke pirincane takodje. kiselo ljuta supa. najvecih ludila inace nema na meniju, razne patke, plodovi mora i slicno pa je najbolje da ko bas hoce razvaljivanje da se konsultuje sa nasim kelnerom koji to dobro zna. ta spec jela su vrlo skupa, 2000-3000 din (ali to su kolicine za 2-3 osobe) dok je standardni meni skroz ok, 450-600din. nudle su 300-350. nemaju delivery ali narucis telefonom pa pokupis.drugo, u kineskom TC na spoljnoj terasi koja gleda na jurija gagarina, tamo blizu ovog novog drugog dela ima jedan odlican kinez kao alternativa djani. imaju skroz super supe sa nudlama sa raznima varijantama, tofu, povrce, meso, takodje pored nudli standardnih imaju i pirincano testo koje je super, ono moze i da se przi u nekoj suvoj varijanti. kineskinja zna malo srpski a i kad udjete unutra imate sa unutrasnje strane prozora jelovnik na srpskom. pa mozete da se sporazumete, posto pomocna radnica koja raznosi hranu nema veze sa time i nije od pomoci. ja sam sad pocepao jednu ultra ljutu supu sa puno nudli i povrca, extra hot, vredelo je 300 din. moze da se jede na licu mesta, ima par stolica. prepoznacete ga po tome sto je kuvar okruzen policama sa naseckanim povrcem i mesom spremnim za kuvanje. Edited January 14, 2013 by gazza1
cmrlj Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 pita s kupusom iz hleba i kifli valja. varira u toploti i punjenju u zavisnosti od doba dana i lokala, ali obicno je bas dobra.
kobni zelaya Posted January 17, 2013 Posted January 17, 2013 Pojeo sam već dva puta sasvim solidan sendvič u novootvorenom objektu pored pekare Toma u Kolarčevoj. Good bargin - mali Caprese sendvič (pršuta, mocarela, paradajz, rukola, u lepinji od tkz pica testa koju peku u radnji) - svega 130 dinara. Lepinjica nije toliko ni mala, stave dosta mocarele i pršute, meni super. Prodaju nekoliko vrsta sendviča, pice i palačinke, ali ništa drugo nisam probao.
Mr.Mxyzptlk Posted January 18, 2013 Posted January 18, 2013 nikad suvlju i neukusniju savarmu sam upravo pojeo kod pakistanca. odvratni su oni mali, brkati kuvari. stavlja mi covek paradajz pa se vrati po jos i doda 1/12 koluta. odsad ne ulazim ako debeli nije u smeni.
yolo Posted January 18, 2013 Author Posted January 18, 2013 ako si ih oslovio sa pakistanci, onda si dobro dobio i 1/12 koluta
nbg4ever Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Pojeo sam već dva puta sasvim solidan sendvič u novootvorenom objektu pored pekare Toma u Kolarčevoj. Good bargin - mali Caprese sendvič (pršuta, mocarela, paradajz, rukola, u lepinji od tkz pica testa koju peku u radnji) - svega 130 dinara. Lepinjica nije toliko ni mala, stave dosta mocarele i pršute, meni super. Prodaju nekoliko vrsta sendviča, pice i palačinke, ali ništa drugo nisam probao.Uzeo danas.. neloshe. Samo, ako smo im jedan tip i ja bile jedine musterije u 16:15, ne znam koliko ce se zadrzati. Sledeci put cu probati onaj sa kulenom za 210. A mogli bi u izlog da stave malo veci cenovnik, da znaju ljudi da ima i nesto drugo osim pice na parce.
kobni zelaya Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 (edited) Jeste, trebalo bi nekako da se spolja vidi kakve imaju sendviče, pošto više pica na parče ili palačinka same po sebi ne mogu da privuku ljude da tek tako uđu, kad u blizini već ima svačega.edip - kad sam već tu da dodam - ona Sofra što je bila negde u Prvomajskoj sada je pored palačinkarnice Pinokio. Pojeo sam juče pileći doner, nije neko ludilo, ali nije ni loše. Mislim da će relativno brzo da 'rsnu u onoj konkurenciji okolo, tako da još malo ima šanse da se probaju i druge stvari. Vidim da imaju svašta, probaće se i nešto drugo ovih dana. Edited January 31, 2013 by kobni zelaya
henrik larsson Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Kus kus + falafel obrok, dostava iz onog novog zemunskog arapskog ili turskog kurca, šta li je. Gomiletinica kus kusa sa paprikom, boranijom i tako to, 4 falafela pravilnog oblika paka, malo humusa i malo salatice, 290 kinti. Ništa specijalno. Falafel je onako nabijeniji, kao da ima više brašna, ukusom mu dominira kumin, humus je nako, ostalo standardno.
Frank Pembleton Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Kus kus + falafel obrok, dostava iz onog novog zemunskog arapskog ili turskog kurca, šta li je. Gomiletinica kus kusa sa paprikom, boranijom i tako to, 4 falafela pravilnog oblika paka, malo humusa i malo salatice, 290 kinti. Ništa specijalno. Falafel je onako nabijeniji, kao da ima više brašna, ukusom mu dominira kumin, humus je nako, ostalo standardno.To je valjda ovo sto kobni prica...
henrik larsson Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Je, sad primetio. Oko mene jeli razne šavarme, donere i to, čini se da im je ok bilo, ali što se tiče ovoga, rso bi u direktnom okršaju sa Palestinom, o Tel Avivu da ne pričam.
Ryan Franco Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 pohvalio bih biblos brzi kod kalenića.onaj sabanih sendvič sa sirom, spanaćem i suvim paradajzom opasno zakiva.
*edited by mod Posted January 31, 2013 Posted January 31, 2013 Dobar je samo nesto ne bih jeo taj presni spanac u zimu. A i sve ostalo i dalje zakiva jedino mi se cini da je oslabio kvalitet onih kobasica u vinu.
Recommended Posts